End of an era – Hejdå Sverige!

Det är dags. Jag känner det i maggropen.

Efter 12 år, över 9000 inlägg, en tredjedel av mitt liv i skrift, så många vettiga konversationer, så många ämnen och otaliga outfits så har jag bestämt mig för att lägga ner den svenska bloggen.

Jag tror inte att det kommer som någon större överraskning, då ni säkert har märkt att uppdateringarna har blivit färre och färre på den här bloggen.

Med mitt jobb som head of creative talent på xInfluence, viljan att vara en närvarande mamma och den engelska bloggen så finns det helt enkelt inte mer tid. De senaste månaderna har jag bloggat mer av nostalgi än någonting annat. Det har varit en långdragen process att släppa.

MEN den engelska bloggen går riktigt j*kla bra, jag har sååå mycket roliga grejer på G, det är helt galet. Jag bor här i London och det är här alla möjligheterna för mig finns. Jag älskar Sverige, svenskar och svenska märken. Men den svenska bloggvärlden är tyvärr inte så himla givande längre.

Egentligen vill jag blogga här i 100 år till, men jag måste tänka på vad som är vettigt. Jag vill prata med er dagligen och höra alla era kloka kommentarer och ord. Det gör riktigt ont i hjärtat att det inte kommer att hända i det här formatet längre.

Om ni känner att det funkar att läsa på engelska och i ett mer internationellt format så bjuder jag in er med hela min själ att följa den engelska bloggen. Där kommer jag uppdater 4 gånger i veckan med Mindful Monday, hållbart mode, skönhet för oss över 30, mindful Influencing och mammalivet.

Om ni vill vara med lite mer dag till dag så är mina Instagram stories ett riktigt bra alternativ. Nu kommer jag att ha tiden att kunna uppdatera mer även där. Och just på stories blir det mycket mer personligt och behind-the-scenes. Så jag hoppas verkligen att om den engelska bloggen inte känns lockande, så kanske vi ses där?

Oavsett så vill jag verkligen tacka er alla från botten av mitt hjärta för att ni har följt mig här på bloggen. Ni förstår nog inte hur otroligt givande det har varit för mig att ha er här. Vi har känts som en grupp vänner som förtroligt har samtalat under alla dessa år. Jag har känt mig trygg med er och jag hoppas att ni har känt likadant.

Så tack tack tack för att ni är så underbara, kloka och fantastiska hela bunten!

Vi ses på den engelska bloggen eller på Instagram (där man alltid kan nå mig på DM! Jag pratar nästan dagligen med många av er). Jag kommer att flytta över alla er som följer mig på Bloglovin’ till den engelska bloggen, så kan ni välja om ni vill fortsätta följa eller sluta själva.

Det är slutet på en era. Och även om det känns ledsamt på ett nostalgiskt sätt så ser jag fram emot ett nytt kapitel.  

(Herre, hur ska det gå med min svenska nu? Kommer jag att låta som Victoria Silvstedt? Det återstår att se…)

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

19 kommentarer

 1. Åh så tråkigt, men inte helt oväntat som du skriver. Förstår ditt beslut och vill skicka ett stort tack till dig. Att besöka din blogg för att upptäcka att du postat ett nytt inlägg har varit en liten ljusglimt i vardagen för mig sedan många år tillbaka. Du har känts som en klok vän i ett inlägg, och som ett lyxigt mode eller skönhetsmagasin i ett annat. Fantastiskt att ha fått tillgång till det genom några knapptryck.

  Jag önskar dig all lycka och kommer självklart hålla koll på den engelska bloggen! Kram!

 2. Cornelia

  Åh nej! 🙁 Jag förstår dig och du har ju hintat om det men känns ändå tråkigt.. har följt dig så himla länge och gillar verkligen din svenska blogg. Kommer följa dig på din engelska blogg, men kommer sakna din personliga ton. Kanske kan vi få en story på svenska då och då? Om inte annat kräver jag (läses med skämtsam ton) många storys från när du är med Ace och Olive, ni tre ihop är mina favoriter 🙂

 3. Åh är genuint ledsen och kommer sakna den svenska bloggen enormt! Har följt dig sedan innan du träffade Garth! Så jag följer absolut med till den engelska och på insta, men ja, det känns på riktigt ganska vemodigt!

  Men det kommer bli hur bra som helst ändå det är jag säker på, och spännande att få följa med på ännu ett nytt äventyr i ditt liv och din utveckling!

  Skickar en massa kärlek till dig!
  ❤❤❤

 4. Här har vi ännu en veteran på din blogg, som också läst sedan innan du träffade Garth 🙂 Det känns såklart lite tråkigt att du lägger ner den svenska bloggen, då jag kommer sakna dina kloka personliga inlägg. MEN självklart följer jag med till den engelska bloggen, det blir nog bara att man kikar där lite mer sällan (din svenska blogg har jag kollat varje dag 😀 ). Och dina insta stories är toppen, så där kommer jag absolut att kika! Allt gott Tess och lycka till med alla dina nya, spännande äventyr. Kram

 5. Neeeeeeeeej 🙁 åh vad jag kommer sakna din blogg! Har läst den sedan typ 2012? Kram till dig!

 6. Tack för den här tiden, Tess! Jag följer med till engelska bloggen men det känns alltid mer nära att läsa på sitt eget språk, så jag tycker det är lite trist att den svenska bloggen upphör samtidigt som jag förstår dig helt och hållet. Dygnet har ju bara 24 timmar och man kan inte dela sig i två! Det har varit ett nöje att följa dig och se dig växa, du är en inspiration och det ska bli kul att följa dig i nästa steg av ditt liv 🙂 Lycka till med allt och kör hårt!

 7. Såklart jag följer med till den engelska! Jag har varit trogen läsare sedan länge, innan Garth och när vi båda bodde säkert inte långt ifrån varandra i Wandsworth! Mycket som har hänt de där senaste sådär 10 åren för oss båda!
  Det kommer vara precis lika roligt att följa den andra bloggen! Du verkar så vettig och positiv, en riktig rolemodel – och det är du nog på båda språken 🙂

  1. Stort lycka till! Och tack för alla år vi har fått följa dig här. Kommer sakna dina personliga inlägg här på svenska bloggen. Men ska självklart fortsätta följa dig och läsa den engelska bloggen

 8. Så kul för dig, lycka till med engelska bloggen!

 9. Jag önskar dig lycka till Tess och jag kommer såklart också att fortsätta följa dig på den engelska bloggen!

 10. Tack för alla kloka ord och lycka till♡

 11. Åh! Vad tråkigt känner jag rent själviskt, men förstår! Kul att den engelska bloggen går bra 🙂 Har följt dig i massor av år, kommer fortsätta att hänga med på engelska med 😀
  Har verkligen uppskattat dina inlägg, djupa som ytliga, bra blandning och inspirerande. Kram!

 12. Det känns märkligt, jag har ju följt dig och din blogg nästan från start och långt innan Garth (ja även innan jag träffade min egen man, vi gifte oss och fick barn). Men jag förstår dig helt, och tycker du gör helt rätt i att prioritera! Tack för denna tiden!! Jag kommer att följa dig via den engelska bloggen istället (gör jag egentligen redan 😉) 😊

 13. Jag har följt bloggen i flera år, innan förlovningen och det är såklart tråkigt att den resan tar slut nu. Den engelska bloggen har lite annan framtoning än den här, vilket gör att jag förmodligen inte hänger med på resan längre. Men man måste göra det man tror på, lycka till!

 14. Jag kommer verkligen att sakna den här bloggen, som är den blogg jag följt längst av alla bloggar jag läst! Började följa dig redan på evert-tiden när du precis flyttat till London:) Men jag förstår dig och tycker att du tagit rätt beslut, dygnet har bara de timmar det har och man måste prioritera. Tack för den här tiden och för all kraft du lagt ner på den svenska bloggen! Nu hänger jag med dig till den engelska bloggen istället:) Kramar!

 15. Tack för dessa år i det svenska formatet, det har varit ett nöje! Men följer såklart med till den engelska bloggen 😄

 16. Stort lycka till! Kommer sakna den svenska bloggen, med intressanta, välskrivna inlägg och kloka synpunkter, men jag hänger så klart med till den engelska! 😊

 17. Tack for den har tiden! Jag tycker att det ar trakigt att du lagger ner den svenska bloggen, men har full forstaelse for det. Har last din blogg sedan innan du traffade Garth och har ungefar samtidigt som du gatt igenom stadier I livet sasom kop och totalrenovering av hus (I London), forlovning, brollop och barn. Kommer fortsatta folja dig pa Instagram och titta in pa den engelska bloggen da och da. Onskar dig allt gott!

 18. Sara Sjöberg

  Tusen tack för alla dessa år! Fantastisk blogg som jag följt sen 2009. Du är så cool och inspirerande. Kommer sakna att kolla in här i vardagen men kommer såklart följa din engelska.👌🌟🤗