Sovmorgon, grönsaksdag och han kallar mig ”Tess”

Nu jinxar jag det helt säkert, men Ace sov till 08.30 i morse och har sovit minst till 7 hela veckan.

Hur skönt är inte det?!

Jag får mina 8 timmar minst just nu och det känns så himla bra i hela kroppen. Även Olive verkar nöjdare och gladare. Tänk vad lite sömn kan göra. Och då är ändå hela familjen småsjuka. Ace hade lite feber i kväll och fick en alvedon innan han gick och la sig och jag har haft något på G hela veckan jag med.

Mest har jag varit helt galet trött. Men jag tror att det är omställningen och allt som händer just nu. Jag märker vilken otrolig skillnade det är i kroppen efter en dag på kontoret och en dag hemma.

Efter en dag på kontoret så känns hjärnan helt tömd, men kroppen är helt ok. När jag har varit hemma med Ace hela dagen är kroppen mörbultad men hjärnan är redo för lite mer stimulans. Så skönt att jag får båda ändå!

Den här helgen har vi inte mycket planer, jag har en champagne brunch med en PR byrå på Saatchi galleriet på söndag och tänkte plåta lite med Ida innan dess. Hon flyttar tillbaka till Sverige i Augusti, jag vet inte hur det ska gå alls för mig då. Stackar Garth får bli min fotograf igen… eller så får jag hitta någon annan. Jag är glad för hennes skull, men ledsen för min. (Inte bara för att hon är en grym fotograf utan även för att vi är goda vänner såklart).

I morgon har vi inga planer alls och det ska visst bli fint väder hela helgen. Så det ska bli skönt att bara ta dagen som den kommer och se vad vi hittar på.

Just nu är Ace i en fas där han antingen bara vill äta kött ”Mommy – bacon, bacon, sausage, sausage” Eller enbart grönsaker ”avobobo, matcho (tomato), hummus, olive (sjukt förvirrande för honom med oliver och Olive)”. Han har hittat sin vilja och vissa dagar duger bara den ena. I dag var en grönsaksdag.

Roligast är nog att han har börjat skrika ”Tess” när jag inte svarar på ”Mamma” eller ”Mommy”. Det är väldigt effektivt, för nu svarar jag direkt istället. Usch jag vill verkligen inte att han kallar mig Tess…. Han låter förresten som en liten engelsk prins när han kallar mig ”Mommy”.

Nu är det dags att få mina 8 timmar. Förhoppningsvis tar Ace sovmorgon i morgon med… *jinx?*

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

2 kommentarer

  1. Åh min killes son började också kalla honom vid förnamn eftersom jag gör det, så nu kallar jag honom love istället så nu är hans son tillbaka till att kalla honom daddy eller dad. Men tror det är en fas de går igenom, typ att de upptäcker att föräldern även har ett namn och tycker det är lite kul 🙂

  2. Så härligt inlägg. 😊 En rolig liten grabb. Ha en mysig dag, fina ni! 🧡