27°C, familjeporträtt & att fylla garderoben med minnen

Hej kompisar!

Det är torsdag och det betyder Mamma och Ace dag! Jag älskar att vi alltid har en hel dag tillsammans bara vi två. Eller oftast är vi 3, Olive får ju vara med på ett hörn såklart.

Dock inte i dag faktiskt, vi fick gå till parken själva. Av den enkla anledningen att det var 27°C och strålande sol. Allt över 25°C är för varmt för lilla fislisan. Istället för att busa runt så lägger hon sig i skuggan med tungan utrullad som en rosa slips.

Så när det är så pass fint väder här i London (det händer inte så himla ofta) så går hon bara ut tidiga mornar och på kvällen.

Vårt hus håller både kyla och värme väldigt bra, så oftast är det helt ok temperatur inne. Och om inte så har hon en liten isväst vi kan lägga i frysen och sätta på henne. För att vara frenchie så andas hon väldigt bra och lider ändå mindre än många andra.

Förutom att gå till parken så hade vi fått i uppgift av förskolan att måla ett familjeporträtt att ta med in och visa upp nästa vecka. Ace är lite ung för att kunna måla mer än kludd just nu, så jag hjälpte lite. Eller jag målade det mesta och Ace fick lägga till den sista touchen (i form av något som ser ut som en spökkanin bakom oss…)

Så här fint blev vårt familjeporträtt. Som ni ser är jag ingen picasso, men det var mysigt att måla tillsammans, så det gör vi om snart igen. 

På den engelska bloggen pratar jag om att fylla sin garderob med minnen och så visar jag upp min fina militärjacka. Kika gärna in där om det låter intressant. 

Jag har en shellac paus just nu och när jag såg den här bilden så blev jag påmind om hur otroligt dålig jag är på att hålla efter mina naglar själv.

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

2 kommentarer

 1. Hej Tess!

  Jag ville bara ge lite genuin feedback angående din fundering på att sluta med den svenska bloggen och bara köra på den engelska. Jag har följt din blogg i 10 år nu och har verkligen fått följa med på mycket. Tack för det!

  Jag har absolut inget emot att läsa på engelska, det är inga problem.
  Jag gillar ”looken” på inläggen på din engelska blogg.
  Dock skulle jag vilja önska att du fortsätter med din personliga sida som du visar här på den svenska bloggen mer. Den engelska bloggen är lite mer ytlig. Här på den svenska får vi höra vad du gjort under dagen och hur du mår osv – och det är det jag verkligen uppskattar.
  Så summan av kardemumman: kör på med endast den engelska bloggen, men snälla ta med mer av de personliga/vardagliga inläggen dit.

  Skickar kramar

 2. Jag håller med Ida – har inga problem med att läsa din blogg på engelska, men vill väldigt gärna att du fortsätter med dina personliga inlägg. Det är ju de som gör att man blir ”fäst vid” dig. 🙂