Mina bästa solskydd inför sommaren 2019

Jag provar alltid nya solskydd varje gång jag åker till solen eller på annat sätt blir exponerad för uv strålar. Jag ser det som en del av mitt jobb - dessa är mina 3 favoriter sommaren 2019

Något jag tycker är otroligt viktigt, inte bara på sommaren utan året om är solskydd.

Som ni nog vet vid det här laget så är solen inte vår kompis. Visst får vi en fin brun färg, men den försvinner och lämnar kvar tråkigheter som fläckar, linjer och ojämnt pigment (för att inte tala om hudcancer!). Att sola är ett kortsiktigt sätt att bli ”snyggare” men långsiktigt så gör det precis tvärtom och kan även skada vår hälsa till på köpet.

Därför är solskydd så otroligt viktigt.

Jag provar alltid nya produkter varje gång jag åker till solen eller på annat sätt kommer att bli exponerad för uv strålar. Jag ser det som en del av mitt jobb här på bloggen. Även om vi sitter i skuggan med en stor hatt och kläder på oss, så nås vi av solens strålar. Så jakten på det perfekta solskyddet pågår ständigt.

När vi var i Sydafrika nyligen hade jag med mig 3 produkter:

– Ett solskydd för kroppen.

Den här gången blev det Vichy Idéal Soleil faktor 30.* (-annonslänk)Det är som en lätt olja man sprayar på kroppen och smörjer in. Jag tycker att den känns återfuktande, lätt och luktar gott. Jag hade missat lite när jag smörjde in min egen rygg en av dagarna och hade ett snitsigt fingermärke från solen på min rygg. Det tar jag som ett bevis på att det här solskyddet, trots att det är så pass lätt ändå funkar som det ska. Det är utan tvekan mitt nya favoritsolskydd för kroppen.

– Ett fysiskt solskydd för ansiktet när vi var på stranden.

Jag valde The Ordinary mineral UV filter faktor 30 (- annonslänk, slutsåld, men värd att bevaka).

Vi pratar ofta om fysiska och kemiska solskydd. De båda skyddar mot solen, men på lite olika sätt och dessa sätt är olika effektivt. Ett fysiskt solskydd lägger sig ovanpå huden och reflekterar bort UV strålningen. Det positiva är att det är ett riktigt bra skydd. Det negativa är att det oftast lämnar en vit hinna över huden.

Personligen använder jag alltid fysiska solskydd när jag ska befinna mig i direkt solljus och struntar i att jag blir vit, eller sminkar över det lite lätt. Jag tycker att denna produkten från The Ordinary är riktigt bra, min hud blev inte överbelastad trots att konsistensen är ganska tjock.

Jag kände faktiskt att jag kunde lita på den så mycket att jag använde den på Ace’s ansikte de dagarna när vi inte var på stranden (Han fick faktor 50 och uv dräkt på stranden).

– Ett kemiskt solskydd till dåligt väder eller året om.

Jag använder Elemis Daily Defence spf 30 (- annonslänk) varje dag året om.

Här i London tycker jag att den räcker en vanlig vardag. Den glider på efter mina krämer och innan sminket utan problem.  Denna typ av solskydd fungerar med hjälp av kemikalier som omvandlar strålningen och gör den mindre farlig. Det är viktigt att komma ihåg att kemiska solskydd är bra, men inte riktigt lika bra som fysiska. Men om man är som jag och vill ha solskydd i ansiktet varje dag året om så funkar det inte riktigt att konstant ha en vit hinna över ansiktet. Så då är kemiska solskydd ett bra alternativ.

Om du inte är en ”solskyddsperson” så tycker jag att du ska testa Elemis variant, mest för att den känns som vilken kräm som helst på huden och gör hela processen väldigt okomplicerad.

Jag provar alltid nya solskydd varje gång jag åker till solen eller på annat sätt blir exponerad för uv strålar. Jag ser det som en del av mitt jobb - Dessa är mina 3 favoriter

Tyvärr var min familj urusel på solskydd när jag växte upp. Det var nästan tävling om vem som kunde bli brunast. Och om man var röd och bränd, då hade man ”fått färg”. Det är något jag får sota för nu i vuxen ålder. Jag har mycket fräknar och även nu efter graviditeten en del fula pigmentfläckar. För min del handlar det mest om att inte göra problemen värre och så ska jag faktiskt testa laser på de större områdena med pigmenförändringar.

Så om du har turen att ha hud som inte har blivit lika påverkad av solen, ta hand om den. Och om du är som jag, se till att det inte blir värre.

Vi kan spendera hur mycket pengar som helst på kläder som vi kan ta av. Men av någon anledning är vi riktigt dåliga på att prioritera huden, som vi har på oss 24/7.

Nu vill jag ha tips på solskydd från er, gärna faktor 30 eller högre.

*Den här produkten är en gåva från Vichy

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

7 kommentarer

 1. Avsevärt bästa ”everyday” sunscreen är Ceptaphil daily moisturizer spf50.
  Jag bor i Florida och har använt den varje morgon i 2 år, har aldrig bränt mig eller fått några pigment/solfläckar trots att jag har mycket lätt för att bränna mig, har känslig hud och är född (?) med massvis utav fräknar :).
  Plus är att den kostar typ $14 och räcker i typ 6 månader!

 2. Älskade Rituals, har en sprayvariant, både 30 & 50. Jag tror inte på gå runt med ett vitt lager solkräm som många idag går runt med. Det skyddar inte, och tips är att köpa just denna SPRAY från Rituals som man sprayar på, blir et tunt lager som man smörjer in och går in i huden. Framförallt lära er att smörja er innan man ska vistas i solen. + smörj in ytterligare sig efter bad och under dagens gång. Dock tycker jag att det är överkurs att använda spf i vardagen, visst om man vistas i solen som många produkter har och en del människor säger att man ska använda.

 3. Älskar den från The ordinary, men vill testa Elemis!

 4. Det stämmer inte. Nyaste forskning visar att även fysiska filter absorberar strålningen. Egentligen är det fel att säga fysiska vs kemiska också, för allt är kemisk. 😊 Det stämmer inte att de skyddar bättre eller är snällare heller, det beror helt på vilka kemiska skydd man jämför med. De du visar har gamla dåliga kemikalier men det finns helt nya på marknaden som inte är miljöskadliga, inte orsakar allergi, utslag osv och som är mycket stabila.
  Dessa finns i koreansk hudvård men även svenska Aco har dessa filter i sina nya ansikts spf. Riktigt bra produkter btw! Problemet med fysiska är att de så lätt rubbas av. Räcker att ta sig i ansiktet så sitter du med en oskyddad fläck! Dessutom använder folk alltför lite pga att de blir vita. Jag säger tvärtom, ska du vara ute i solen ska du använda en ny kemisk spf eller en kombination, till vardags kan man använda fysisk filter om man har känslig hud.
  Den från the ordinary är ju hemsk! Tar man tillräckligt mycket så blir man vit och glittrig som en twilight vampyr haha! 😂 Jag är jätteblek på vintern, har ljusaste nyans i foundations, men inte ens då funkade den. Funkar enbart om man tar för liten mängd… Bästa fysiska är exuviance spf 50 som är tonad. För fetare hud är Sunprise mild airy finish superbra, men den här som alla asiatiska solskydd mycket alkohol och är uttorkande för en typisk nordisk hudtyp som är betydligt torrare. Bästa kemiska är som sagt Aco face spf 50, den är billig också. Finns en för torr och en för fetare hud. 😊
  Försök undvika avobenzone, oxybenxone, octocrylene och octinoxate. Avobenzone finns i nästan alla solskydd och har många olika namn så man får verkligen dubbelkolla varenda ingrediens.

  1. Hej M, då vet du mer än vad jag vet. Har du länkar till den nya forskningen? Det skulle verkligen vara intressant att läsa!

 5. Caroline

  Vad använder du på Ace?
  Vi kör med den från Eco cosmetics. Tyckte den funkade förra sommaren men nu har min dotter ändå fått mycket färg där kläder inte skyddar..

 6. Kristina

  Den där sista delen om att prioritera huden framför kläder var så klockren! Tack för ett bra inlägg som gav mig ett uppvaknande.
  Älskar för övrigt dina veckans mantra osv. Alltid en bra start på dagen att läsa dem!