Choklad, Champagne & En grön Bentley

Choklad, champagne och en Bentley – Ibland behöver man få lyxa till det lite.

Häromdagen hörde min vän Louis Nicolas Darbon av sig (han som har skissat den fina bilden på mig som så många av er har frågat om) och undrade om jag var sugen på att komma med på en choklad och champagne provning.

Jag tror inte att han fattade hur rätt tidpunkt det var och hur klockrent det är att föreslå champagne och choklad just till mig. Jag är inget jättefan av alkohol, men när jag väl dricker så blir det champagne eller fin gammal rom. Varje kväll tar jag dock fram ett par rutor mörk choklad efter middagen. Det är min belöning för dagen. Så champagne och choklad tillsammans är en riktig fullträff i min väld.

Jag hade haft en ganska hektisk förmiddag med Ace som bestämde sig för att hoppa och rulla i de absolut lerigaste pölarna i hela parken. Så jag var i stort behov av lite lyx just den dagen.

Det blev en gansk stark kontrast att bara någon timma senare sitta i en sprilland ny Betley Continental GTC susande genom London mot Regent’s park och Taste of London.

Visst är det en vacker grön färg på bilen? Den hade till och med en inbyggd massagestol i sätet. Fatta hur lyxigt det är?!

Taste of London är en matfestival som äger rum lite då och det är verkligen supertrevligt att gå dit. Massor med olika restauranger, spritmärken, bagare, cafeer och liknande går ihop och har små pop ups. Där kan man gå runt och bara äta, dricka och insupa stämningen. Man kan även delta i matlagningsklasser och diverse lekar och annat skoj om man känner för det.

Om ni bor här i London och inte har varit på Taste of London än, så tycker jag att ni ska kika in deras hemsida. 

Vårt mål var specifikt Firetree chocolates lilla pop-up.

De specialiserar sig på riktigt lyxig mörk choklad från olika vulkanöar. När vi kom dit fick jag direkt ett glas Tattinger i handen och så började provningen.

Firetrees choklad har olika smaknoter som finns illustrerade på insidan av förpackningen när man öppnar den. Så man vet vad man kan förvänta sig och riktigt kan suga på chokladbiten och känna efter vad den smakar.

Det jag tyckte var allra mest intressant är att alla de olika chokladsorterna smakade väldigt olika utan att ha tillsatta smakämnen. Alla smaknoterna kommer från själva bönan som i sin tur har sugit upp dem från jorden.

Det verkligen jättecoolt att känna smaken av honung eller körsbär utan att den ingrediensen ens fanns i chokladen. Det kändes lite som en vinprovning på det sättet.

Jag fick med mig en kaka av varje sort hem och Garth körde en egen liten provning sen på kvällen och var lika förundrad han. Garth är nog ännu mer av en chokladälskare än vad jag är så jag har fått vara stenhård på att det här inte är choklad som ska inhaleras. Det är dyr och fin choklad som ska avnjutas långsamt.

Firetree chocolate kostar £8 per kaka, så lååååångsamt är ordet.

Det är så viktigt att ha små kontraster i livet. Det är klart att det är kul att vara mamma och leka i parken, bli lerig och busa runt. Men det är även kul att få åka Bentley, äta lyxchoklad, dricka champagne och gå på matfestival då och då.

Hade jag gjort en av dem hela tiden så hade jag nog tröttnat. Charmen finns i balansen.

Tack Louis, Bentley och Firetree för en riktigt trevlig eftermiddag. Den här mamman behövde verkligen en lyxig paus från vardagen.

*Det här eventet var en gåva från Bentley och Firetree.

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

1 kommentar

  1. Så härligt med lite lyx! 🌞 Himla kul att du använder just ordet ” inhalera ”, Garth å min kära sambo skulle nog komma mkt bra överens. 😂