Min Midsommar 2019 – Afrikaner i kransar, solsken & en stolt skrutt

Som vanligt firade vi midsommar på lördagen istället för på fredagen här i London. Vi har ju tyvärr inte ledigt på midsommar som man har i Sverige,

Som vanligt firade vi midsommar på lördagen istället för på fredagen här i London.

Vi har ju tyvärr inte ledigt på midsommar som man har i Sverige, så det blir lite festligare att flytta det en dag.

Den här gången firade vi med 30 vuxna och barn hos Josefina med familj. De hade gjort superfint i trädgården och trot eller ej, det var 26°C och strålande solsken hela dagen. När händer det på midsommar!?

Vi kom dit lite tidigare så att jag kunde slänga in kladdkakor i ugnen och knyta lite kransar innan kalaset började. Josefina gick all-in och hade på sig sin mormors 100 år gamla midsommardräkt. Den var sååå fin, men väldigt varm eftersom att den är gjord av ull. Efter halva dagen höll hon på att svettas bort och var tvungen att byta till något lite lättare.

Hur orkade man förr i tiden?

Som vanligt firade vi midsommar på lördagen istället för på fredagen här i London. Vi har ju tyvärr inte ledigt på midsommar som man har i Sverige,

Jag såg knappt Ace på hela dagen. Han var så upptagen att leka med alla de andra barnen. Vi har kommit till den fasen nu när vi inte behöver underhålla honom längre. Eller i alla fall inte om det finns nya lekasaker och äldre barn att hänga med.

Han gick någon meter efter Aslan och Cosmo som båda är närmare 4 och bara tittade på när de lekte. Som tur var de äldre killarna jättesnälla och lät honom vara med på ett hörn lite då och då. Jag tror att det kan ha varit en av Aces bästa dagar någonsin. Han fick till och med sin första isglass (sockerfri) och såg så stolt ut min lilla plutt.

De flesta som var där var inte svenskar, men det roliga här är att alla tycker att det är superkul att vara med ändå. Så det bars kransar, skålades i nubbe, sjöngs och grillades massor med mat. Allra finast i kransar var Garth och Josefinas man Matthew (som ni hörde i larmsamtalet förresten, det är alltid kul att får ett ansikte till en röst.) Båda våra män är afrikaner, Garth från Zimbabwe och Matt från Sydafrika.

Vi hade en riktig toppenmidsommar helt enkelt. Jag hoppas ni har haft det lika trevligt ni! Någon annan som firade midsommar utomlands?

Som vanligt firade vi midsommar på lördagen istället för på fredagen här i London. Vi har ju tyvärr inte ledigt på midsommar som man har i Sverige,

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *