Måndagslistan 18 Juni

Ok, dags att fokusera, reflektera och sätta lite mål. Här är min affirmation, vision och fokus den här veckan: Veckans mantra – "Stäng en dörr, öppna

Måndagslistan kommer på en tisdag den här veckan.

Jag plåtade nämligen ett modelljobb utanför London igår och lämnade hemmet vid 05.30 och kom tillbaka efter 23.00.

Vi var i världens vackraste ombyggda lada och tog bilder för en katalog som i huvudsak säljer cashmere. Det var fint väder och för en gångs skull var jag faktiskt precis lagom varm på en utomhusplåtning.

Beroende på säsong så producerar märken sommarkataloger på vintern och vise versa. Så antingen fryser vi rumpan av oss i sommarkläder och försöker låtsas som att livet är hur härligt som helst i januari. Eller så svettas vi i vinterkläder mitt i sommaren. När man vet det är det lätt att börja se gåshuden på modeller i sommarkläder.

Det är kul att modelljobben har börjat rulla in igen efter min mammaledighet (någon trevlig prick kallade mig ”avdankad ex-modell” i kommentarerna för ett tag sedan…). Jag har satt lite hårdare regler på vilka castingar jag kommer att gå på nu eftersom att jag har lite andra prioriteringar. Så det blir lite färre castingar per vecka. Men jobben är oftast större och betalar mer, så det jämnar ut sig.

Ok, dags att fokusera, reflektera och sätta lite mål. Här är min affirmation, vision och fokus den här veckan:

 Veckans mantra – ”Stäng en dörr, öppna ett fönster”. Ibland är det värt att stänga dörren till något gammalt för att kunna öppna ett fönster till något nytt. Det är läskigt att släppa taget om något som har funkat under en längre tid, men kanske inte passar så bra längre. Man kan inte göra allt, så då är det viktigt att våga ändra på saker och välja en ny väg.

Veckans affirmation – ”Jag vet vad jag står för”. Ibland vill andra lägga ord i munnen på oss och definiera vilka vi är och vad vi står för åt oss. Då är det viktigt att verkligen veta vad vi faktiskt vill och tycker och inte låta andra personer projektera sina egna idéer på oss. Om vi lyssnar på allting som andra säger att vi är och bör göra så kommer vi bara att bli splittrade och förvirrade i vår egen identitet. Så affirmationen ”jag vet vad jag står för” är verkligen superviktig.

Veckans mål – För att relatera tillbaka till veckans mantra så handlar det i mitt fall om att jag letar reprensentation för den engelska bloggen och instagram här i UK. Förr var jag exklusiv med United Influencers, men de jobbar i huvudsak i skandinaviska marknaden och har inte samma koll på marknaden här. Roligt nog så har jag börjat få många förfrågningar från företag här i UK på senaste och med det behöver jag någon som är här och kan hjälpa mig med det. Jag kommer fortfarande att ligga kvar hos UI, men har öppnat upp så att jag även kan jobba med ett nätverk här i London. Väldigt spännande!

Ok, dags att fokusera, reflektera och sätta lite mål. Här är min affirmation, vision och fokus den här veckan: Veckans mantra – "Stäng en dörr, öppna

Veckans dröm – Ni börjar nog bli trötta på att höra om min dröm om att bo i ett varmare land. Eller i alla fall ha ett andra hem någonstans nära en strand. Men det är precis det som visualisering och drömmar handlar om. Upprepa det omöjliga till det känns möjligt och sedan gör du det bara. Normalisera drömmen och gör det till ett mål. Det kan ta sin lilla tid, men det funkar!

Veckans vision – ”En morgon lekande på stranden och en eftermiddag framför datorn.” Innan jag fick Ace var mitt jobb det absolut viktigaste i mitt liv. Jag jobbade konstant på ett eller annat sätt och var väldigt nöjd med det. Men sedan jag fick barn har mina prioriteringar ändrats. Jag vill i första hand spendera tid med honom och i andra hand jobba.

Så mitt mål är att hitta en balans där jag inte behöver offra det ena för det andra. Så att jag slipper ha dåligt samvete åt något håll. Jag älskar att vara kreativ och skapa roliga saker, men jag älskar även att se min son växa upp till en liten människa.

Veckans fokus – Fokus den här veckan är att leta agent här i London. Jag har ett telefonmöte med ett nätverk i dag och ett med en agent i morgon. Det viktigaste är att det känns bra i magen.

Veckans händelse – Det är midsommar på lördag och vi ska vara hemma hos Josefina i Leytonstone. Jag ser fram emot att hänga med henne och Matthew och låta småkillarna leka i trädgården.

Lärdom från förra veckan – Ace tycker att det är jättekul att komma med på CrossFit tävlingar. Garth tycker att det är kul att tävla, men har inte velat vara ifrån Ace på helgerna. Det här betyder att Garth kan tävla mer och att vi kan åka som familj utan att det påverkar Ace negativt. Så kul!

Veckans vardagslyx – Jag har äntligen avslutat ”21 lessons for the 21st century” och ska leta efter en ny bok att sätta klorna i. Jag funderar på om jag ska köpa någon av Yuval Noah Hariris andra böcker? Eftersom att jag älskade denna så mycket. Har någon av er läst Sapiens eller Homo Deus? (annonslänkar)

Veckans Inspiration – Har ni läst boken ”4 hour work week” eller ”4 timmars arbetsvecka” som den heter på svenska. (annonslänk). Jag läste den för ett tag sedan och har verkligen tagit åt mig av Tim Ferriss olika strategier. Speciellt när det kommer till möten/telefonsamtal/emails och små saker som hur ofta jag kollar min email. Jag har blivit mycket bättre på att sätta gränser och inte slösa med min tid sedan jag läste 4 hour work week. Jag rekommenderar den verkligen.

Vad är din veckas affirmation, vision och fokus?

Foto – Ida Zander. Du hittar min Blank NYC jacka här och kjol här. (båda är på rea) Mina Golden Goose sneakers hittar du här. (annonslänkar)

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

2 kommentarer

  1. Ja läst homo deus! Grymt bra bok men jag var tvungen att läsa några sidor, lägga ifrån mig den och bearbeta det som stod.

  2. Rekommenderar verkligen Sapiens, så bra 🙂 Homo Deus är jätteintressant men rätt spekulativ haha..