By ELSA – En stark tjej med ett starkt hjärta som följer sin dröm

Elsa är en ung svensk tjej vars hjärta har slutat slå 39 gånger. Hon låg i koma i en månad och det tog år av rehabilitering innan hennes kropp hade återhämtat sig från hjärnskadorna. Men inte gav hon upp för det, istället upptäckte hon sitt intresse och talang för att skapa silversmycken under rehabiliteringen. I dag har hon sitt eget smyckesmärke - by ELSA. 

Jag satt och browsade lite på LinkedIn för ett par veckor sedan, då jag snubblade över ett inlägg som en man i mitt nätverk precis hade lagt upp.

Han skrev om en tjej, Elsa, som har gått igenom någoting otroligt tufft. Han berättade om hur hårt hon har kämpat och hur stolt han är över henne. Hans ord berörde mig direkt och jag skickade ett snabbt meddelande och frågade om jag kunde hjälpa till på något sätt.

Elsa är en ung svensk tjej vars hjärta har slutat slå 39 gånger. Hon låg i koma i en månad och det tog år av rehabilitering innan hennes kropp hade återhämtat sig från hjärnskadorna. Men inte gav hon upp för det. Istället upptäckte hon sitt intresse och talang för att skapa silversmycken under rehabiliteringen.

I dag har hon sitt eget smyckesmärke – by ELSA.

Elsa är en ung svensk tjej vars hjärta har slutat slå 39 gånger. Hon låg i koma i en månad och det tog år av rehabilitering innan hennes kropp hade återhämtat sig från hjärnskadorna. Men inte gav hon upp för det, istället upptäckte hon sitt intresse och talang för att skapa silversmycken under rehabiliteringen. I dag har hon sitt eget smyckesmärke - by ELSA. 

Smyckena är enkla, välgjorda och väldigt stilrena.

På bilderna bär jag min absoluta favorit – ”Two besties”*. Jag gillar att bära smycken lager på lager. Så dessa två länkar med små enkla berlocker blir automatiskt ett statement utan att vara för mycket.

Jag är så glad att jag får chansen att lyfta någon som inte bara är en sån himla stark kämpe och förtjänar all lycka i världen bara för det. Men även en tjej med verklig talang för det hon gör.

Jag älskar mina halsband och de passar verkligen perfekt in i min garderob. Jag kommer att bära dem till nedknäppta skjortor, blazers utan topp under och djupa v-ringningar. Eller naken på stranden!

Om ni letar efter en fin present att ge bort till någon ni tycker om eller något fint som en belöning till dig själv, spana in by ELSA och hela kollektionen här. 

Det är viktigt att vi följer våra drömmar, försöker finna det positiva i varje situation och verkligen uppskattar det vi har. Som vi har blivit påminda om alldeles för ofta på senaste så är livet är skört och kort. 

*gåva från by ELSA

Elsa är en ung svensk tjej vars hjärta har slutat slå 39 gånger. Hon låg i koma i en månad och det tog år av rehabilitering innan hennes kropp hade återhämtat sig från hjärnskadorna. Men inte gav hon upp för det, istället upptäckte hon sitt intresse och talang för att skapa silversmycken under rehabiliteringen. I dag har hon sitt eget smyckesmärke - by ELSA. 

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

8 kommentarer

 1. Hej! Jag kanske inte förstår hur influencervärlden funkar så ber om ursäkt om detta är en dum fråga XD men hörde du alltså av dig till Elsa efter du såg linkedin inlägget och sa att du ville promota hennes märke och hon sa ja och gav dig ett halsband, eller såg hon att du hade sett inlägget på något sätt och hörde av sig till dig och ba här är ett halsband du kan få och fota? 🙂

  1. Ja men ungefär så. Min styrka som influencer är att jag kan sprida ett budskap brett. Det vi tar betalt för när vi gör samarbeten är att sprida ordet att en produkt existerar och vad vi tycker om den. Det finns så mycket företag på marknaden som många aldrig hade hört om annars.

   I det här fallet så skickade Elsa halsbanden, som jag tog med ner till Sydafrika och plåtade för att kunna visa er som förhoppningsvis nu vet vem hon är och gillar vad hon gör. Vid ett vanligt samarbete så hade jag tagit betalt, men när det kommer till små hållbara företag och andra som jag vill hjälpa så gör jag det gratis. Jag hoppas att jag har förklarat det på ett bra sätt.

 2. Ja det gjorde du bra! 🙂 Aldrig hört talas om henne men har nu bestämt mig för att så fort mina värkar startar (är i v 39 och livet kretsar kring att värkarna äntligen ska starta :D) ska jag klicka hem ett par av hennes örhängen.

 3. Men har du hört hur hon betedde sig i Nyhetsmorgon? Sa att hon hellre hade dött än ”levt som en jävla grönsak” (dvs alla som är förlamade/hjärnskadade är jävla grönsaker enligt henne), kallade sin vänstra (då) förlamade kroppsdel för ”CP” för att hon inte kunde röra den.
  ”CP-handen”. Jag tycker inte att man uttrycker sig så om andra personer med hjärnskador eller andra sjukdomar, oavsett hur stark eller hur många hjärtstopp man haft.

  1. Nu har jag inte sett programmet. Men rent spontant så tar det ju varken bort något från vad hon har gått igenom eller vad hon har ådstakommit. Hon är kanske inte lika mediatränad som d flesta man ser på tv nuförtiden.

  2. Visst, språkbruket kan man invända mot. Men att man kan föredra att dö framför att leva i ett t ex minimally conscious eller vegetativt tillstånd är något man verkligen borde få uttrycka utan att folk tar illa vid sig. Jag skulle också hellre dö än leva så. Jag har en familjemedlem som levt många år som minimally conscious, och det är fruktansvärt att se. Hon hade mycket hellre dött än att leva så. Det säger ingenting om att andra människor med olika skador eller funktionsnedsättningar är mindre värda osv.

   1. Kristin

    Det handlade inte om att leva i ett vegetativt tillstånd, utan om att vara förlamad och sitta i rullstol. Med full hjärnkapacitet.