Måndagslistan 10 Juni

Mandagslistan - veckans inspiration, mantra, vision och händelse

Hej kompisar, nu är jag tillbaka i London igen!

Som ni märkte så tog jag semester över helgen. Det är så skönt att få koppla bort en stund och bara tänka på att slappna av och ha roligt. Alla behöver semester och jag har verkligen insett hur viktigt det är att inte vara online 24/7.

Flighten hem var ett direktflyg och gick toppen med Ace trots att han var vaken större delen av tiden. Min tv skärm funkade inte, så när han sov sin tupplur mitt på dagen fick jag sätta mig i första klass och titta på film istället. Det var lite tur i oturen och verkligen förra veckans vardagslyx.

Så nu är jag tillbaka med nya tag och vi startar som vanligt veckan med en måndagslista. Speciellt efter att jag har varit borta så måste jag sätta mig ner och få ordning på alla tankar, organisera och planera. Jag lämnade Ace på förskolan en timma tidigare i dag och har fram till nu suttit och redigera bilder till ett skönhetsinlägg som kommer upp senare i veckan, planerat min bloggvecka i Asana och bokat in möten med PR byråer och företag. Jag har även bokat tågbiljetter till ett roligt modelljobb som jag har blivit bokad för nästa vecka.

Här är min veckas inspiration, mantra, vision och händelse:

 Veckans mantra – ”Man kan inte vara alla till lags”. När jag ger mig själv en liten paus och faktiskt får tid att analysera mig själv en smula så kommer jag ofta fram till väldigt enkla, men viktiga slutsatser. En svaghet jag alltid har haft och har jobbat väldigt mycket på den senaste tiden är att jag helst vill vara alla till lags. Helt galet egentligen, för ingen kan göra allt för alla. Det blir alltid så mycket bättre när jag gör vad jag vill göra och om andra gillar det så är det toppen. Om någon inte gillar det jag gör så är det mer deras problem än mitt. Det är enkelt att säga, men svårt att faktiskt leva efter. Men jag jobbar på det.

Veckans affirmation – ”Jag älskar mitt jobb”. Det är ju helt galet vad lite semester gör för kreativiteten. Vi har haft så kul nere i Sydafrika och har plåtat massor med fina bilder. Lite värme, vackra omgivningar, hav, strand och sol har verkligen gjort susen för min kreativitet.

Veckans mål – Målet den här veckan är att komma ikapp med bloggarna, få iordning på alltig hemma, tvätta, svara på emails och komma in i rutiner igen. Det blir alltid en ”reset” vecka när vi har varit ute och rest.

Mandagslistan - veckans inspiration, mantra, vision och händelse

Veckans dröm – Nu drömmer jag om att hus nere i Durban. Livsstilen där slår allt annat jag har varit med om. Jag och Garth har bestämt att den dagen vi pensionerar oss så vill vi gärna hamna i Salt Rock/Ballito. Men fram till dess så har vi lite olika val.

Antingen bygger vi något där nere och använder som bas för att se vänner och familj och som vårt stadiga semestermål året om. Så kan vi hyra ut huset när vi inte är där och på så sätt betalar det sig själv. Det känns väldigt lockande, men det betyder långa flyg som inte är bra för naturen. Så det är något att klura på.

Eller så tar vi hela klivet och flytta ner på riktigt. Det senare alternativet är lite läskigare, men mer i stil med vad jag har gjort när jag har flyttat mellan länder tidigare i mitt liv. Jag hoppar och ser var jag landar. Man kan alltid åka hem.

Jag skulle så gärna vilja att Ace växte upp där nere. Jag har aldrig varit med om ett mer barnvänligt ställe i hela mitt liv.

Veckans vision – Att spendera minst 9 timmar per dag utomhus. Äta bara ekologisk mat och ha en riktigt hälsosam livsstil. Långa promenader på stranden, utforska djur och natur och sporta järnet.

Veckans fokus – Mitt fokus den här veckan är att inte ramla in i gamla tankespår. Även om man utvecklas mycket av att komma bort, så är det lätt att objektiviteten försvinner så fort vi måste fokusera på detaljerna och börja ”springa i hjulet” igen. Jag vill behålla ett större tänk och inte snöa in mig på vardagslivet för mycket.

Veckans händelse – Det blir en lugn vecka och den enda händelsen som är värd att notera är att Garth ska tävla i en CrossFit tävling i helgen. Han tränade en del när vi var i Durban på ett CrossFit gym där, men i övrigt har han inte förberett sig så mycket som han hade önskat. Jag vet dock att han kommer att göra toppen ifrån sig, för han är Garth och övermänskligt atletisk även om han inte är 100% i form. Jag är alltid lika imponerad av vad hans kropp kan göra.

Lärdom från förra veckan – Världen är stor, bara för att vi bor här i London nu så betyder inte det att vi kommer att göra det för alltid.

Veckans vardagslyx – Att ha lite av en solbränna. Jag är vanligtvis blek som ett lakan, mest för att jag kör faktor 50 på hela kroppen. Men efter 2 veckor i solen har även jag fått lite färg. Jag känner mig så mycket mer hälsosam när jag tittar mig i spegeln nu.

Veckans Inspiration – Det blir ett tips istället för inspiration. Jag såg filmen om Queen och Freddie Mercury på planet (när jag fick sitta så lyxigt!) och herre vad bra den var. Efter att ha sätt ”A star is born” på vägen dit så måste jag säga att Rami Malek är stråt vassare än Lady Gaga och Bradley Cooper. Och då älskar jag verkligen dem båda. Jag fick gåshud på gåshuden av ”Bohemian Rhapsody”. Ni måste se den!

Vad är din veckas inspiration, mantra, vision och händelse?

Min fina jumper* kommer från Keeper Tees, är handmålad (en snöleopard), ekologisk och vänlig mot naturen. De skänker även en viss % av varje köp till välgörenhetsorganisationen ”Children on the edge”. Det tycker jag är superbra. Jag stödjer så mycket hellre hållbara märken som tänker på jordens framtid än slit och släng från kedjorna. 

*gåva

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *