Framme i Durban & snart på safari

Heeej från Sydafrika!

Vi är framme i Durban efter en lång resa. Ace sov större delen av det första flyget till Johannesburg, så det var skönt. Han är fortfarande liten nog att sova i en sån där korg, även om fötterna sticker ut. Sen var det bara en timmas resa till Durban därifrån.

Jag har alltid haft lätt för att sova på flyg, men nu när jag reser med Ace så vaknar jag av varenda ljud vilket är väldigt störande. Övernattsflyg är helt enkelt inte för mig. Tur att jag inte flyger så mycket längre.

John och Debbie har ett superfint hus som ligger uppe på en kulle precis över stranden. Jag älskar att bara kunna drömma mig bort och blicka ut över havet. Här kan man om man har tur till och med se både delfiner och valar. Gissa om jag kommer att stå med ögonen klistrade på horisonten så mycket som jag bara kan.

Det är vinter här, men ändå runt 24°C så Ace har lekt runt poolen med hunden Buddy hela eftermiddagen. Vi grillade sydafrikansk korv och massor med grönsaker till middag.

Debbie och John äter varken kött eller socker. Jag hänger gärna med på att vara köttfri under dagarna vi är här. Om det inte vore för Ace och Garth så skulle jag nog vara det ändå. Socker är svårare då jag inte vill ge upp min mörka choklad, så jag kanske an vara med på ett hörn och fuska varje kväll efter middagen haha.

Det var skönt att komma hit och landa lite innan vi beger oss på äventyr i morgon. Vi ska nämligen ut i bushen på safari i 2 dagar. Det är ett sånt safairställe där man inte har några stängsel runt utan djuren går fritt överallt. Lite läskigt, men väldigt häftigt.

Vi kommer att ha en kock och en egen game ranger som kan ta med oss ut på bush walks. Ace kommer antagligen inte att få vara med om vi går till fots utan får nöja sig med att åka på safari i bilen. Det känns säkrast så. Jag är lite nervös av att ha med honom ute bland alla djuren måste jag erkänna, men jag får lita på att mina afrikaner har koll.

Något vi inte kommer att ha under de närmaste två dagarna är internet. Varken wifi eller på mobilen. Så jag kommer tyvärr inte att kunna blogga därifrån, så att ni vet. Jag föredrar att säga till så att ni slipper kika in och bli besvikna.

Vi är tillbaka i Durban igen på lördag, så jag kommer att vara tillbaka här på bloggen då. Fram till dess blir det helt enkelt en liten paus.Om jag kan någon form av mottagning så kommer jag att uppdatera på Instagram stories, så följ mig där under de närmaste dagarna istället vettja.

Eftersom att kameran inte är uppackad så kan jag inte bjussa på några bilder härifrån än. Men på lördag hoppas jag att ha mycket fint att visa er från vår safari.

Vi ses då! Fram till dess kommer jag att ta mitt eget råd och ”enjoy every moment”. 

Foto – Ida Zander. Min militärjacka kommer från en liten marknad i Hossegor i Frankrike och var en present. 

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

3 kommentarer

  1. Tycker du på riktgt du fuskar om du äter några bitar mörk choklad? Jösses

    1. Men det skrev hon ju inte. Hon skrev att de hon bor hos inte äter socker och att hon inte hade något emot att hänga på det, förutom sin mörka choklad. Då hon skulle fuska varje kväll, jämfört med hennes vänner. Och sedan ett haha efter. Haha – skrivs också för att man skämtar.

  2. Hoppas ni får det härligt!