Måndagslistan 27 Maj

Måndagslistan 27 Maj - veckan inspiration, mål, vision och händelse

Hej lite snabbt från London!

Vi har ”mellanlandat” här hemma efter en superhärlig bröllopshelg i Exteter och innan vår resa ner till Sydafrika i morgon. Det packas upp, tvättas, planeras och packas om här hemma.

Full rulle, men bara skoj!

Vi åker i morgon kväll och kommer fram på förmiddagen på onsdag. Vi åker ner för att hälsa på familj och vänner däre nere och kommer att bo med Aces gudfar John och hans fru Debbie i Durban. Vi är borta i 13 dagar allt som allt och under den tiden ska vi bland annat på safari.

Det är vinter där nere nu, så runt 22-24 grader. Förr hade jag tyckt att det var lite kallt, men nu när vi har Ace med oss är det en helt perfekt temperatur. Små barn är inte så väldigt värmetåliga och på det här sättet får vi det bästa av alla världar.

Här är min veckas inspiration, mål, vision och händelse:

 Veckans mantra – ”Rutin, rutin, rutin”. När vi byter miljö så här mycket så är det viktigt att Ace får hålla på sin rutin. Annars blir han mycket känsligare och klängigare och det märks att han blir ängslig. Om jag håller på hans rutin så vet han i alla fall att allting händer vid samma tidpunkt som vanligt, fast på ett annat ställe. Det räcker för att han ska känna sig trygg igen.

Rutin är även toppen för mig när det kommer till att blocka av lite tid för att jobba. Det går inte riktigt att ta semester som bloggare, men jag ska göra mitt bästa för att dra ner tiden jag jobbar till hälften och fokusera på lite kortare in-the-moment inlägg medan vi är borta.

Veckans affirmation – ”Att stressa löser inget”. Då är det bättre att ta ett par djupa andetag och metodiskt gå igenom alla steg som behövs. Just när det kommer till packning och att flyga långt med en liten så kan man bara göra sitt bästa. Oftast går allt att lösa när man väl är där och det är sällan någonting blir totalt katastrof. Det är även viktigt att behålla humorn om det går.

Veckans mål – Att kommer ner till Sydafrika och bara landa ordentligt. Lämna allting bakom och leva i stunden. Vi landar på onsdag och sen åker vi iväg på safari på torsdag. Jag älskar att se alla djuren och det ska bli fantastiskt kul att Ace äntligen ska få se alla sina favoritdjur i verkligheten och i sin naturliga miljö.

Måndagslistan 27 Maj - veckan inspiration, mål, vision och händelse

Veckans dröm – Jag drömmer om ett alternativt färdmedel. Ett som fortfarande tillåter oss att se våra familjer och vänner men som inte är dåliga för miljön. Det gör ont i hjärtat att flyga, men det gör mer ont i hjärtat att inte se nära och kära. Varför måste det vara ett val mellan så pass otroligt viktiga saker? Kom igen nu alla forskare och uppfinnare, jag hejar på er!

Veckans vision – Jag har så mycket fokus på just nu att jag inte har tankeenergi för en vision den här veckan. Så jag säger pass.

Veckans fokus – Fokus den här veckan är på familj och vänner. Att njuta av att ha dyrbar tid tillsammans.

Veckans händelse – Hela veckan är en enda stor händelse. Vi ser alla så himla mycket fram emot att kommer ner och träffa alla där nere. Garth är ju Afrikan, så han åker ju ”hem” även om vi är lite mer söderöver än var han är född (Zimbabwe).

Lärdom från förra veckan – Det går jättebra att lämna Ace med sina farföräldrar. Han har haft superkul och har hängt massor med sina kusiner. Det kommer vi att göra om!

Veckans vardagslyx – Safari är väl kanske inte vardagslyx, men lyx är det utan tvekan. Både Garth och jag är väldigt kära i både djur och natur och extra speciellt är det förstås i Afrika. Det är lite mind-blowing att tänka att vi är uppvuxna med älgar och rådjur på samma sätt som Garth är uppvuxen med elefanter, zebra och impala.

Veckans Inspiration – Jag har aldrig varit särskilt religiös, men jag är inte heller ateist. Religion har helt enkelt inte varit en stor del av mitt liv, men jag har inget emot dem som tycker att det är viktigt. Det är först efter att jag läste 21 lessons from the 21st century som det klickade för mig att jag är sekular. Jag följer min egen moral och etik mer än regler som någon har gett mig. Jag tycker att frasen ”I rather have questions I cannot answer, than answers I cannot question” summerar mitt sätt att se på livet på pricken.

Vad är din veckas inspiration, mål, vision och händelse?

Foto – Ida Zander. Ni kan hitta min klänning här – annonslänk.

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

2 kommentarer

  1. Hej! Jag är så nyfiken på Garths bakgrund och uppväxt, hur kommer det sig att han och hans familj bodde där? Om du/ni har lust att dela med er lite om det vore det uppskattat 🙂 ha en fin dag!

  2. Älskar citatet du avslutade inlägget med! Mitt i prick! Så känner jag också☺️