Måndagslistan 20 Maj

Helvit outfit - Nu börjar ett par fullspäckade veckor för mig och det ska verkligen bli superkul. Här är min veckans mantra, mål, inspiration och fokus:

Tjena Måndag!

Nu börjar ett par fullspäckade veckor för mig och det ska verkligen bli superkul.

Jag har bröllop, roliga events, tv-inspelning, date night och sist men inte minst en resa till Sydafrika att se fram emot. Vi åker på tisdag nästa vecka och jag insåg precis nu när jag skrev det att det bara är en vecka till dess. IIk, jag måste börja tvätta kläder!

Just nu sitter jag på Tart med en snusande Olive i knät. Ace är på förskolan och jag dricker varmt kaffe och njuter av att ha jobbtid helt för mig själv. Jag jobbar bäst när jag sitter ute på café. Då är det inget annat som pockar på min uppmärksamhet. När jag sitter hemma ska jag bara göra det ena och det andra innan jag väl sätter mig ner.

Här är min veckans mantra, mål, inspiration och fokus:

 Veckans mantra – ”Nu gasar vi!” Efter två lite mer långsamma veckor är jag redo att köra på igen. För att vara helt ärlig är det inte den bästa tiden eftersom att jag fortfarande är förkyld och alltid mår lite sådär när jag har PMS (eller UMS). Men ibland har man inget val och då får det gå ändå.

Veckans affirmation – ”Jag vet vad jag gör”. Eller i alla fall ungefär lika mycket som alla andra. Det är lätt att tro att alla har stenkoll på allt i livet, men speciellt de som pushar sig själva finner sig ofta på nya äventyr. Det är i slutändan så vi lär oss. Jag ska spela in en paneldebatt på en stor online tv-kanal i morgon. Det är nytt för mig. Som tur är har jag mycket kameravana och är bra på att prata så även om det är en ny erfarenhet så har jag nog lite koll ändå.

Veckans mål – Mitt mål den här veckan är att ha en bra balans mellan att vila och springa på. Under veckor då jag har mycket att göra försöker jag hitta små fickor för återhämtning som jag planerar in i förväg. Den här veckan blir det onsdag kväll och fredag kväll som ska vara jobbfria och förhoppningsvis spenderas med en bra bok i sängen.

Vitt på vitt - Nu börjar ett par fullspäckade veckor för mig och det ska verkligen bli superkul. Här är min veckans mantra, mål, inspiration och fokus:


Veckans dröm – Jag drömmer om att ha ett liv som är som det har varit nu i Maj. Tv framträdande om social media, få träffa och lyssna på intressanta människor, välgörenhet, gå på bröllop, umgås med nära och kära samt bara bli matad med massor av inspiration. Allt detta medan jag fortfarande känner att jag räcker till som Mamma och hittar små fickor av me-time då och då. Maj har varit en bra månad helt enkelt.

Veckans vision – Garth och jag har knarkat ”Tiny house nation” på Netflix. Det är inspirerande att se vad man kan göra för väldigt lite pengar. Inte för att vi skulle vilja flytta in i ett ”tiny house”, men om man tänker lite utanför ramarna så skulle man kunna flytta fram våra planer på ett sommarhus om vi väljer att göra någonting lite mindre. De är så himla fina de små husen som de bygger i programmet.

Veckans fokus – Jag tänker fokusera på att ha kul och verkligen krama ur varje droppe ur den här veckan. En riktigt power-vecka är vad det är.

Veckans händelse – Hm, paneldebatten i morgon? Att få träffa Alice Temperly på kvällen? Bröllopet på Lördag… nä det absolut största den här veckan är att vi ska lämna Ace med Garths föräldrar i 2 dagar. Det är första gången vi är borta från honom över natten. Men han är 20 månader nu och älskar sina farföräldrar, så det är dags att vi får gå på bröllop själva. Han kommer att ha superkul med sina kusiner och vi får tid att vara ett par och verkligen ha kul på bröllopet. Det är stort för oss!

Lärdom från förra veckan – Så fort vi tror att vi har haft alla baciller i hela världen så blir vi sjuka igen. Jag kan helt enkelt inte räkna med att vi kommer att vara friska på ett bra tag. Kanske till sommaren?

Veckans vardagslyx – På fredag kväll bor vi på hotell i Devon. Ace är med Merrill och Owen och Garth är på middag med brudgummen och de andra marskalkarna. Så jag har en fredagkväll på hotell helt ensam. Bok + förhoppningsvis ett badkar = VARDAGSLYX deluxe!

Veckans Inspiration – Riktigt vettiga grupper på Facebook. Jag är med i några riktiga guldkorn och har även skapat 2 som är helt grymma. Jag kastade ut en fråga i Daisy Beautys skönhetsgrupp i går kväll och fick så himla bra svar tillbaka direkt. Så om ni gillar skönhet så måste jag tipsa om att gå med i den.

Om ni tror på en mer hållbar tillvaro på ett hållbart sätt (dvs små, smarta förändringar som är hållbara i längden) så bör ni kika in Sustainable Sustainability.

Och för er som liksom vi (innan vi fick Ace) kämpar med att bli gravida så finns den hemliga gruppen ”Framtida föräldrar”. Det har faktiskt blivit lite tomt där inne på senaste och det är nog den enda gruppen där det är något positivt. Många har plussat helt enkelt och det är fantastiskt.

Men jag vet även att det finns många där ute som inte känner att de kan prata om problem att bli gravida, IVF och missfall med vänner eller familj. Då finns gruppen där. Lämna en liten kommentar här i inlägget om ni vill bli tillagda (se bara till att lämna den email adressen som ditt FB konto är kopplat till). Det är ok att vara helt anonym och ingen kan se att du är med i gruppen.

Vad är din veckas mantra, mål, inspiration och fokus?

Foto – Ida Zander. Ni kan hitta min outfit här (vissa plagg är gamla och då finns istället liknande)- annonslänkar

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *