Skönhetstips – Äntligen kan jag exfoliera igen!

Många hudproblem skulle kunna hjälpas om vi blev bättre på att exfoliera rätt och tog reda på precis hur ofta och vilken typ av produkt just vår hud kräver.

Sedan jag fick Ace har jag letat efter en riktigt bra exfolierande produkt som samtidigt är skonsam för min numera ganska känsliga hud.

Trots att jag ändå har någorlunda koll på skönhet så har det varit mycket lättare sagt än gjort. Det har tagit mig 1.5 år! Jag har testat allt från dermalogicas storfavorit – annonslänk till olika typer av manicker och overnight-krämer. Inget funkade tillräckligt bra.

Numera blir jag lätt röd om jag använder för aktiva substanser eller fysisk peeling. Men jag behöver fortfarande rengöra mina porer i alla fall en gång i veckan, för att huden ska fortsätta vara nöjd och glad.  Det är en fin balansgång mellan att under och över exfoliera.

Jag har nyligen börjat använda en ny ansiktsmask från MZ Skin som jag fick på ett event ett tag sedan av Dr Maryam Zamani som är grundaren av märket. En väldigt cool kvinna som faktiskt är plastikkirurg i grunden, men numera erbjuder alla möjliga olika typer av behandlingar för hudproblem.

Masken heter ”Radiance & Renewal Instant Clarity Refining Mask”… det bara rullar av tungan. Eller inte. Som tur var är produkten bättre än namnet. Jag har bara använt den i ett par veckor, men jag konstaterar redan nu att min hud gillar den.

Jag blir riktigt ren i porerna, mjuk och framförallt inte irriterad. Halleluja!

Nu äntligen känner jag att jag har hittat rätt och kan fortsätta med min hudrutin som jag hade innan jag fick barn. Men med lite skonsammare produkter bara.

Många hudproblem skulle kunna hjälpas om vi blev bättre på att exfoliera rätt och tog reda på precis hur ofta och vilken typ av produkt just vår hud kräver. För mig är en gång i veckan med en skonsam, men ganska aktiv produkt helt rätt. Jag märker direkt om jag exfolierar för mycket, för då blir jag röd om kinderna, lite torr och får både knottror och ibland finnar.

Den här masken innehåller lactic acid, acelactic acid, glucuronic acid och papaya enzym för att exfoliera på ett kemiskt sätt (alltså inte med små particlar eller andra fysiska granuler). Personligen så skulle jag undvika all produkter som ”peelar” med hjälp av fysiska korn, de är väldigt påfrestande för huden. Då är en kemisk variant verkligen att föredra och fruktsyror är väldigt populära.

Ni kan hitta ”Radiance & Renewal Instant Clarity Refining Mask” här – annonslänk. Den är inte billig, men den är bra.  (Och om ni vill se när jag använder masken kika in på min Instastory idag eller i min ”beauty” highlight om ni läser det här inlägget vid en senare tidpunkt. Det kommer även med en rolig liten extra bonus).

Och hörrni, det är alltid nödvändigt, men ännu viktigare att komma ihåg solskydd när man exfolierar, för huden blir lite känsligare. Så missa inte det!

Nu vill jag höra – exfolierar ni regelbundet och i så fall med vilken produkt? 

Om ni letar efter en riktigt bra dagkräm så kan ni läsa om min nya favorit här. 

Många hudproblem skulle kunna hjälpas om vi blev bättre på att exfoliera rätt och tog reda på precis hur ofta och vilken typ av produkt just vår hud kräver.

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

1 kommentar

  1. Jag använder Emma S ”enzyme treatment peel”, inget fan av hennes produkter i övrigt men denna är grym. Blir väldigt jämn och mjuk i huden.