En morgon med Roksanda Ilincic & att ge tillbaka

En morgon med Roksanda Ilincic & att ge tillbaka

Hej kompisar, hur mår ni i dag?

Jag är fortfarande ganska sänkt från min förkylning, men tog mig ändå iväg till ett väldigt roligt event i morse. Det är inte varje dag man blir inbjuden att träffa självaste Roksanda Ilincic.

Roksanda är en otroligt talangful designer som skapar feminina kläder med mycket härliga färger. Tänk er vad färgglada Voguemedarbetare bär på kontoret så har ni rätt känsla. Varje plagg är som ett litet konstverk i sig. Bland annat Katherine Middleton och Michelle Obama är fans av Roksanda.

Det var nätverket Mums of Mayfair som bjöd in och det var otroligt trevligt. De bjuder ofta in till events som på något sätt har med välgörenhet att göra. det tycker jag är otroligt vettigt.

Extra bra med just det här eventet var att allt 10% av vad som såldes under dagen gick till välgörenhetsorganisationen Malaika. Noella som är fd supermodell och grundare av organisationen var där och berättade om organisationens arbete i Kongo. De gräver brunnar, bygger skolor och gör allt för att även flickor ska få chansen att gå i skolan.

Så himla inspirerande!

Jag önskar att fler människor kunde göra något. Det behöver inte vara så stort som Noella, bara att man gör något för någon annan. Speciellt vi med stora plattformar så som bloggare och influencers. Det ger ett helt annat perspektiv i livet.

Saken är den att det inte krävs mycket, det krävs bara många. Hellre att alla gör något litet än att vissa gör mycket. Vi vinner mer på att göra det lätt att ge tillbaka.

Det spelar egentligen ingen roll vad det är vi gör, så länge som det är något bra för någon. Om det är att prata öppet om mental hälsa, inspirera till ett mer hållbart liv, vara body positive, skapa debatt om viktiga frågor, en välgörenhets organisation som man bryr sig om eller bara en enstaka människa (eller djur) som man kan hjälpa på något sätt. Det finns inga fel, så länge det är vad man brinner för.

Jag tror att framförallt influencers skulle kunna göra ett riktigt dunderjobb och det skulle automatiskt även göra social media till en bättre plats att hänga på.

Vad tror ni, kan det hända? 

Foto – Ida Zander. Location – Minnow. Klänning – Traffic people – annonslänk. 

En morgon med Roksanda Ilincic & att ge tillbaka

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

2 kommentarer

  1. Köpte du något? Hade du detta på dig till eventet?

    1. Ja, det blev ett köp för mig. Jag kommer att visa upp det som mitt Juni-köp här i bloggen (även om det köptes några dagar tidigt).

      Jag hade på mig en klänning från Vaness Bruno. Tyvärr var det mörkt i lokalen, så jag fick inte till det bildmässigt. Men det är den här klänningen i alla fall – https://www.tessm.se/2017/10/28/im-finally-in-normal-clothes-after-my-pregnancy/