Måndagslistan 13 Maj

Måndagslistan 13 Maj - Veckans mantra, vision, inspiration och fokus

Som ni märkte så blev det ingen samanfattning av min helg den här veckan. Av den enkla anledningen att jag hade en liten operation hos tandläkaren på lördagsmorgonen och varken kunde prata, äta eller göra något annat än att sitta i soffan resten av helgen.

Kul liv haha.

Nu sitter jag på Tart och fuskar med min diet. Jag ska egentligen äta soppa, men avocadomacka med ägg och nötter på majsbröd lockade så mycket mer. Olive snusar i mitt knä, hon är verkligen en riktig liten fralla på det sättet, alltid ska hon ligga i knät. Det är vad hon är avlad för att göra, så man kan inte klandra henne. Och jag som är så frusen av mig klagar absolut inte över att ha en varm pälsboll i knät.

Här kommer veckans mantra, vision, inspiration och fokus:

 Veckans mantra – ”Tänk utanför boxen” Svengelsk och fint, samt en klyscha av stora mått. Men jag känner att det är något jag missar, något som ligger precis där utanför ”lådan” och gömmer sig. Det är en väldigt irriterande känsla, så jag fortsätter att försöka tänka större och annorlunda.

Veckans affirmation – ”Jag har val”. Jag vet inte varför, men ofta känner vi att vi är fast i olika situationer och inte har något annat val än att göra det vi alltid har gjort. Men det är ju egentligen bara en illusion, vi har hur mycket val som helst. Vissa är svårare än andra, men de flesta kan ändra våra liv drastiskt om vi vågar ta klivet. Jag älskar tanken att ett enda val kan förändra våra liv för alltid. Som mitt supersnabba val att flytta till London… vad har varit er bästa snabba val?

Veckans mål – Vi har bara två veckor hemma innan vi först åker till Exeter för Meg och Andys bröllop. Och sen veckan efter beger vi oss till Sydafrika för att bo med Aces gudfar i Durban och träffa vänner och familj där nere. För er som inte vet så kommer Garth från Zimbabwe, så vi åker ner med jämna mellanrum. Vi har sagt att vi kommer att ta Ace till Zim när han är gammal nog att förstå. Det är lite av en annan typ av resa än till Sydafrika. Fokus den här veckan är därför på att få ha lite stabilitet och lugn innan hela cirkusen som är att resa med en 1.5-åring startar igen.

Current air jumpsuit

Veckans dröm – Jag drömmer om att göra social media bättre. Jag började med #MINDFLUENCING i Januari och har sedan dess försökt att inspirera andra bloggare och influencers att tänka på vilka budskap vi sänder ut. Inte bara runt mental hälsa (även om det är en stor del), men även runt ämnen som hållbarhet och att ge tillbaka.

Jag tycker att det är så själviskt att ha en stor plattform och bara använda den till att kränga grejer. Det kostar ingenting att försöka inspirera till bättre och jag tycker verkligen att det är så synd att så många bloggare inte gör mer. Jag har slutat följa många större profiler bara för att det bara skriker av girighet, ego och själviskhet om deras konton. Tänk om de bara kunde ta 10% av vad de gör för att ge tillbaka på något sätt. Det är drömmen!

Veckans vision – Min vision är att nå ut med budskapet över till fler personer. Att faktiskt göra skillnad på riktigt innan det är för sent för att rädda social media och vi bestämmer oss för att det bara föder negativitet och slutar använda Instagram, Facebook och liknande plattformar till att göra världen lite mindre. Det är vi som väljer vad social media handlar om och vi kan påverka hur framtiden där kommer att se ut.

Veckans fokus – Mitt fokus den här veckan är kreativitet. Jag är precis rätt i min cykel för att vara på topp inspiration och kreativitetsmässigt. Så då gäller det att smida när järnet är varmt och få saker gjort.

Måndagslistan 13 Maj - Veckans mantra, vision, inspiration och fokus

Veckans händelse – På torsdag ska jag på ett frukostevent med modedesignern Roksanda Ilincic. Jag är ett stort fan, så det ser jag verkligen fram emot.

Lärdom från förra veckan – Jag är inte låst hemma längre. Jag kan göra mycket mer saker nu när Ace är äldre. Även om han inte går heltid på förskolan än (Han börjar gå 5 halvdagar i veckan när han börjar sin stora förskola nästa September). Garth kan vara själv med honom en kväll i veckan utan att det påverkar någon och jag har mycket mer frihet att kunna tacka ja till roliga saker.

Veckans vardagslyx – I kväll ska jag lägga mig tidigt och läsa ut ”21 lessons for the 21st century”. Det är så mycket info och vettiga tankar där i att jag måste läsa den mycket långsammare än vanliga böcker. Men jag känner att den ger mig så mycket mer. Hjärnan känns matad om ni förstår vad jag menar.

Veckans Inspiration – Det finns en netflixdokumentär om kreativitet som heter ”The Creative brain” som är väldigt intressant. Den innehåller många bra tips och en större förståelse till varför våra hjärnor funkar som de gör.

Vad är din veckas mantra, vision, inspiration och fokus?

Foto Ida Zander. Ni kan hitta min fina denim jumpsuit från Current Air här. – annonslänk.

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

1 kommentar

  1. Vad härligt att höra om dina tankar vad gäller sociala medier, håller verkligen med i vad du säger. Tycker själv att det kan bidra till så mycket negativt, både när det kommer till ohälsosam jämförelse och den bild som målas upp av det ”perfekta” drömlivet, som inte ens personen ifråga själv lever. Har just därför rensat drastiskt vilka jag följer och hur mycket tid jag spenderar skrollandes på instagram. Men precis som du säger, så behöver det ju inte vara, om fler influencers tänker som du tror jag verkligen saker kan ändras! Och mitt bästa snabba val, en spontanare till Australien där jag fortfarande bor mer än 7 år senare 😉