Skönhetstips – En riktigt bra dagkräm och varför jag bytte

Skönhetstips - En riktigt bra dagkräm och varför jag bytte

Jag vågar inte ofta byta ut mina hudvårdsprodukter. Mest för att jag faktiskt har en rutin som funkar för mig.

När min hud verkligen gillar något så vill jag helst bulkköpa dessa produkter så att jag har ett lager för resten av livet och aldrig mer behöver titta åt en annan burk eller flaska.

Men då måste jag påminna mig själv om att;

1. Jag är bloggare – Det är nästan min skyldighet att testa nya produkter. Så att jag kan välja om jag vill rekommendera dem till er eller inte.

2. Tänk om jag hittar något som funkar ÄNNU bättre? Om jag inte testar, så vet jag ju inte.

Jag har en dagcreme från REN som jag verkligen tycker om. Men jag vet även att den är lite för tung för många andra och jag håller med om att den är ganska kladdig i början innan den sjunker in och kan vara lite svår att applicera över vissa serum.

Så jag har tittat runt lite efter en riktigt bra fuktgivande dagkräm att växla upp min rutin med.

Jag älskar redan Eve Lom, men måste erkänna att jag först blev intresserad av deras Moisture creme * baserat på förpackningen. Det är något med guld och vitt som bara ser så himla elegant ut på badrumshyllan. Den inspirerade mig till att viga en halv hylla enbart åt produkter som jag har i samma färgkombination. Crazy cream lady!

Men man får tycka om fina saker och är man lite skata som jag så spelar faktiskt utseendet roll.

Skönhetstips - En riktigt bra dagkräm och varför jag bytte

Fast när det kommer till hudvård är ju insidan ändå allra viktigast.

Och Eve Lom Moisture cream har verkligen precis vad jag letar efter – det vill säga fukt i stora lass. Det är en riktig toppenprodukt! Min hud känns helt babylen efter att jag har applicerat den över mina serum. Den glider på smidigt och sjunker in snabbt.

Huden känns mättad och jag tycker att det håller i sig hela dagen. Det är heller inga problem att applicera smink över.

Eve Lom Moisture cream innehåller hyalyronic acid och ett par antioxidanter. Mycker mer än så behöver jag inte då jag får mycket av mina lite mer specifika ingredienser från mina serum som går på innan min dagkräm.

Visste ni förresten att ett enda gram av hyalyronic acid kan hålla upp till 6 liter av vatten? (källa). Helt galet ändå. Det är även en ingrediens som funkar för alla typer av hud eftersom att det enbart handlar om att tillföra fukt.

Så om ni som jag letar efter en riktigt bra fuktbomb, har lite större budget och kanske ändå bryr er lite om att burken är himla tjusig, kan jag varmt rekommendera Eve Lom Moisture cream. Jag tycker rent ut sagt att den är galet bra.

Ni kan hitta Eve Lom moisture cream med 18% rabatt här. – annonslänk

På bilderna ser ni även mina älskade Jimmy Choo kitten heels, ett diadem från Asos och mina nya Ida Sjöstedt örhängen* som jag är så kär i!

* Dessa produkter är gåvor.

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

7 kommentarer

 1. Älskar dina skönhetstips! Jag undrar om du använder botox eller skulle kunna tänka dig att testa det?

  1. Tack snälla, jag kan tänka mig botox runt ögonen lite senare, men jag ska köra naturligt och med bra hudvård så länge det går.

 2. Eve Lom Moisture cream har jag varit lite nyfiken på tidigare. Du skrev att den funkade bra under sminket, är det samma om man skulle slänga på ett foundationpuder rakt på?

  1. Ja, jag tror det, även om jag inte har testat själv. Den smälter in väldigt snabbt och lämnar en jämn yta tycker jag.

 3. Hej Tess! Eftersom du skriver en hel del om skonhet (vilket ar jattekul att lasa om) skulle det vara intressant att hora dina tankar om att kopa cruelty free. Jag kan se att du anvander produkter vars marken inte ar klassade som det (det har ar ingen pekpinne – jag har precis sjalv borjat grava i amnet och andra mina produkter!) sa det vore ett intressant inlagg – skulle du vara villig att shoppa endast cruelty free?

  1. Det är toppenbra att du tänker på det här med djurförsök och cruelty free. Mitt dilemma är att många ingredienser som även finns i cruelty free produkter faktiskt har blivit testade på djur. Bara väldigt länge sedan. På 50-talet testades ju allt på djur och då ”uppfanns” även några av våra mest använda ingredienser till smink och skönhet. Ofta är det ju bara slutprodukten som inte är testad, men många av ingredienserna är. Jag är helt och hållet emot nya djurförsök, men vad kan jag säga om de som redan har hänt? Det är helt enkelt för snårigt för att kunna ta ställning på ett rättvist sätt.

   1. Sandra

    Tack for ett bra svar, det hade jag inte ens tankt pa! Haller med dig om att det ar en riktig djungel och svart att navigera. Man kan bara gora sitt basta!