Läsarfråga – 9 väskor runt 10 000 kr

Läsarfråga - 9 väskor runt 10 000 kr - Tess Montgomery

Jag har börjat bygga upp en garderob jag kan ha länge. En klassisk ullkappa, ett par RM Williams, stilrena skjortor i bomull och siden… men nu saknar jag en väska.

Vilken hade du investerat i om du hade en budget på runt 10.000 kr? Vill att den är klassisk och stilren men ändå med en touch som gör att den syns. Spanar i dagsläget på YSLs lite mindre väskor, Mulberrys lily och liknande… /Maja

Vad härligt att du är på så god väg till en mer hållbar garderob. Det är så vettigt att ha färre men bättre plagg och enbart saker vi verkligen älskar.

Om jag hade runt 10 000 kr och ville köpa en vardagshandväska att ha länge så skulle jag tänka på 3 saker;

1. Material – Jag vill ha någonting som är tåligt, så tyg och mocka känns inte aktuellt. Istället skulle jag välja läder rakt igenom.

2. Färg – Jag skulle välja en neutral färg som funkar med allting jag har i min garderob. Det säkraste kortet är svart, men även grått, marinblått och brunt är väldigt användbart. Mörkare färger blir heller inte smutsiga lika snabbt. Om du vet med dig att du är av den lite mer försiktiga typen så är även beige en bra färg, speciellt om din garerob går åt det ljusare hållet.

3. Trender – Jag skulle hoppa allting som har för mycket med trender att göra. Så som som logomania, studs, mönster, spexiga material och liknande. Väskan kan fortfarande vara speciell med en detalj som ett snyggt spänne, annorlunda knäppning, fin form eller ett fint axelband.

Alla väskorna över ligger strax under upp till straxt över 10 000 kr. Vissa är fullt pris, andra nedsatta och ett par är pre-loved. Hoppas du hittar din perfekta drömväska till din hållbara garderob!

– Annonslänkar-

1. Mulberry ”Bayswater” 
2. Saint Laurent ”Sao”
3. Saint Laurent ”Sac du jour”
4. Tom Ford ”Tara” 
5. Tom Ford ”Alix”
6. Céline ”Trotteur” 
7. Prada ”Galleria”
8. Victoria Beckham ”Leather shoulder bag”
9. Saint Laurent ”Lou raffia”


Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

2 kommentarer

  1. En Sac de jour kostar väl snarare från 20k och uppåt.

    1. Den ligger på drygt 15-25 000 ny och runt 10-15 000 pre-loved. (En toppenbra anledning till att inte köpa nytt!) Jag märkte att länken inte hade tagit, så nu ligger den där den ska.