Måndagslistan 28 April

Måndagslistan 28 April - Veckans fokus, mål, inspiration och vision

Vi fortsätter vår semester här i Hossegor och har spenderat hela dagen på stranden. Helt underbart!

Ace var så slut efter en dag fylld av frisk luft, sand och sol att han somnade rakt ner i maten. Lilla skrutten. Det är så svårt att inte skratta åt dem i såna lägen, det är ju så sött. Men jag vill ju inte att han ska känna sig förlöjligad när han är ynklig och trött.

Jag försöker alltid att sätta mig i hans små kläder och känna efter hur jag hade känt. Det är ofta vi gör saker mot barn som vi aldrig skulle vilja att någon gjorde mot oss. Det tycker jag är jättekonstigt. Även om de är små så är de människor och förtjänar samma respekt som du och jag. Så jag är väldigt noga med saker som att skratta med och inte skratta åt. Vi luras heller inte (på fula sätt) här hemma och vi förklarar saker ordentligt. Även om han inte förstår allting nu så kommer han att göra det senare. Det handlar om att lägga grunden.

Den här veckan är ju inte direkt en jobbvecka för mig. Men det betyder inte att Måndagslistan inte är viktig. Den handlar ju om hela livet och inte bara karriär och motivation inom arbetsrelaterade områden.

Måndagslistan 28 April - Veckans fokus, mål, inspiration och vision

Här kommer veckans fokus, mål, inspiration och vision:

 Veckans mantra – ”Var i stunden”. Jag är en person som planerar det mesta och alltid har tankarna på vad som kommer näst. Men när jag är på semester såhär så måste jag kunna släppa på det och faktiskt uppskatta stunden. Vi skapar minnen med vår lilla familj som jag verkligen vill komma ihåg för restan av livet. Då kan jag inte tänka på annat samtidigt.

Veckans affirmation – ”Det finns tid för allt, jag behöver inte stressa”. Semester innan barn och efter är som dag och natt. Förr kunde jag göra precis vad jag ville när jag ville inom normala gränser. Nu är det Ace som sätter gränserna och dikterar dagen (och natten). Det är hans schema vi följer och jag har hela tiden saker att göra som har med hans välbefinnande att göra. Så jag måste se till att hitta små andningshål där jag kan göra saker som jag vill och behöver får gjort. Så som att sitta vid datorn en stund, ta några bilder, läsa i en bok eller bara sitta i solen i tystnad i några minuter.

Veckans mål – Jag sitter med en framtidsplan för mina sociala kanaler och försöker zooma in precis på vad jag vill åstadkomma och åt vilken riktning jag vill gå. Jag moodboardar, skriver upp mina mål och har gjort en action plan. Jag tog första steget genom att skicka iväg ett email som jag har tänkt på länge igår. Det ska bli spännande att se vart det leder.

Jag gör ofta så att jag grubblar i ett par veckor, sedan planerar jag i någon vecka till innan en riktig power-vecka kommer då allt jag implementerar allting som jag har tänkt på.

Jag märker att det går i månadsintervaller och har mycket att göra med var jag är i min biologiska cykel. Himla intressant tycker jag! Vi borde använda våra sinnestillstånd och hormonförändringar mer i våra dagliga liv. Vi är helt enkelt på topp vissa veckor och andra är bättre för tankar och reflektion.

Måndagslistan 28 April - Veckans fokus, mål, inspiration och vision

Veckans dröm – Nu mer än någonsin drömmer jag om ett till hem och att kunna fly staden ett tag. London är så stort, myllrande och mycket. Jag behöver frisk luft, tystnad, natur och komma bort från stressen regelbundet. Att ha testat dessa 3 olika sätt att leva den senaste veckan har varit väldigt inspirerande.

Veckans vision – Jag ser framför mig en tid då jag har barn i skolan och kan gasa i min karriär igen. Just nu hamnar den naturligt på andra plats, som det blir när man har små barn och inte har hjälp heltid. Men när den tiden kommer vill jag veta precis vad jag vill. Jag använder tiden jag har nu och efter nästa barn (om vi har turen att få ett till senare) till att gå in på djupet av vad jag egentligen vill göra i livet. Vad gör mig lycklig, vad är jag bra på och var ligger min passion?

Veckans fokus – Att njuta av semester och släppa alla onödiga måsten. Jag har semestersvar på emailen för ovanlighetens skull och ser till att flagga allt som jag behöver svara på till nästa vecka istället.

Veckans händelse – På fredag hoppar jag på tåget till en okänd destination för något kul som jag inte kan prata om ännu. Garth stannar själv med Ace över helgen och åker tillbaka till London på söndag utan mig. Jag kommer hem först på måndag.

Måndagslistan 28 April - Veckans fokus, mål, inspiration och vision

Lärdom från förra veckan – Från och med nu måste jag alltid packa ner ett par riktigt varma mysiga sockor oavsett vart jag än ska. Jag missade det den här resan och har saknat att ha något riktigt gosigt på fötterna varenda kväll. Kanske inte världens största och djupaste lärdom, men så blir det ibland.

Veckans vardagslyx – Att få bo på stranden i två dagar till. Jag älskar vatten och att höra vågorna slå är som balsam för själen.

Veckans Inspiration – Jag läser boken ”21 lessons for the 21st Century – annonslänk och är helt fast. Egentligen började jag läsa den redan i Februari. Men det är inte direkt världens mest lättlästa bok och jag märker ofta att jag måste gå tillbaka och läsa om vissa stycken för att verkligen förstå. Så den hamnade lite åt sidan ett tag. Men nu är jag fast igen och tycker att det är en av de mest intressanta böckerna jag har läst.

Vad är din veckas fokus, mål, inspiration och vision?

Min klänning hittar ni här, solglasögonen här (medium) och skorna här. – Annonslänkar

Måndagslistan 28 April - Veckans fokus, mål, inspiration och vision

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

2 kommentarer

  1. Din klänning är helt fantastisk! En sån har jag letat efter i flera år! – men länken funkar inte, kommer bara till vestiaires generella sida. Vad är det för märke? <3

    1. Tack snälla. Den kommer från Réalisation Par – https://realisationpar.com/store/dresses/ Du kan köpa en ny från hemsidan eller kolla om de har en lite billigare pre-loved på Vestiaire eller Ebay?

      kram!