3 väldigt olika hus och jag möter en rädsla

3 väldigt olika hus och jag möter en rädsla

Hej fina ni! Hur har helgen varit?

Vi har spenderat de senaste dagarna i Mendy, i Sandra och Rafs ombyggda lada som ligger helt perfekt uppe i bergen.

Tänk er frisk (och ganska kall) luft, grönt gräs och blommor överallt. Lägg till en hel drös kor och lamm på det så har ni känslan. Det är såååå vackert!

Det ligger en pytteliten by i närheten och vi hittade en liten farmshop där vi köpte korvar, ostar, bröd, smör, honung och annat smått och gott. Maten är så underbart god här. Allt smakar liksom mer.

I går stoppade vi in Ace i en ryggsäck och knatade upp för ett berg till en riktigt läskig hängbro. Jag är ju ganska ordentligt rädd för höjder, så det tog en stor dos mod att gå över en svajande bro som hängde så högt över ett enormt stup. Usch!

Men jag gick över två gånger och känner mig riktigt stolt över att jag vågade. Jag tittade inte ner en enda gång och blev lite smått irriterad på Garth när han tyckte att det var kul att hoppa upp och ner så att bron skulle svaja lite extra. J*kla retsticka!

Raf sa att jag var väldigt modig som vågade möta min rädsla och det tar jag åt mig av. Om managern av det franska rugbylandslaget säger att jag är mentalt stark, då tror jag bannemig på det. Även om han säkert sa det lite för att vara snäll…

(Ni kan se exakt hur rädd jag var på min Frankrike highlight på Instastories)

3 väldigt olika hus och jag möter en rädsla

Jag tror på att utmana våra rädslor.

Jag var så mycket räddare förr, men efter att ha klättrat uppför ett par berg och kastat mig utför ett stup (gorge swing) över Victoriafallen där det kryllar med krokodiler så har det blivit mycket bättre. Jag tänker att om jag möter min rädsla tillräckligt ofta så försvinner den nog tillslut.

Jag var helt livrädd för spindlar när jag var yngre och efter våra Zimbabwe resor är jag inte längre mer rädd än vad som är vettigt. Det var helt enkelt för många spindlar överallt för att jag skulle kunna undvika dem. Så tillslut vande jag mig vid att se dem lite här och där. Nu vet jag att väggspindlar hjälper till att hålla mygg och andra jobbiga insekter borta, så jag har dem gärna i rummet. De är mer rädda för oss än vad vi är för dem och tappar alla benen om de blir skrämda. Hur kan man vara rädd för en liten prick på väggen liksom?

Min nästa rädsla är hajar… det är den största och den som jag har haft allra längst. Men jag vette tusan om jag har lust att möta den rädslan faktiskt. Chansen att jag ska möte på en haj i vardagslivet känns ganska så liten ändå.

Vad är ni rädda för?

3 väldigt olika hus och jag möter en rädsla

Nu har vi i alla fall lämnat Mendy och åkt vidare till Sandra och Rafs tredje hus som ligger på stranden i Hossegor.

Det är helt fantastiskt att de har tre hem som alla ligger inom ett par timmars bilresa från varandra men är så totalt olika. I Dax bor de i ett herrgårdsliknande gammalt hus med stor trädgård mitt inne i staden. Mendy är en omgjord stenlada som ligger så avskilt som det går och Hossegor har de ett beachhouse som ligger på stranden mitt i det mest populära surfingområdet.

Vilken lyx va? Det här ger mig massor med idéer till hur jag vill ha det den dagen vi har råd med fler hem än det vi har i Clapham.

Jag kan faktiskt inte välja vilket av husen jag gillar bäst, för de har alla sin egen charm. Jag är bara väldigt tacksam att vi får chansen att låna dem i några dagar och prova på 3 helt olika livsstilar här i Frankrike.

Har någon av er mer än ett hem?

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

2 kommentarer

  1. Låter härligt.
    Vi har hus i Sverige och lägenhet i Palma, Mallorca ☀️😎
    Så där ska vi spendera sommaren 😉

    1. Det låter helt underbart!