Bonjour Frankrike – Dax, Mendy, Hossegor & en 18 år gammal väska

Bonjour Frankrike - Dax, Mendy, Hossegor & en 18 år gammal väska

Bonjour från Frankrike.

Vi är och hälsar på en familj här som Garth känner väl sedan gammalt.

Pappan – Raf spelade rugby med Garth i London Wasps och Garth var ”manny” åt deras 4 barn under samma tid. Han var junior i laget och Raf var senior, så det var ett väldigt bra sätt för Garth att få lite stabilitet i livet. Och så fick Sandra – mamman lite välbehövlig hjälp med alla barnen. Win-win-win.

De bor i en jättesöt liten stad som heter Dax, men har även ett hus uppe i bergen och ett till på standen bara några timmar ifrån varandra. Så vi gör en liten rundtur mellan alla 3 hemmen.

Vi började med en natt i Dax och nu är vi uppe i bergen i Mendy över helgen innan vi åker vidare till Hossegor nästa vecka.

Det blev en extra speciellt vecka för alla, för Raf blev precis erbjuden jobbet som manager för det Franska rugbylandslaget. Så i går firade vi alla med champagne och en riktig brakmiddag i deras fina stenlada här i bergen.

Bonjour Frankrike - Dax, Mendy, Hossegor & en 18 år gammal väska

Nu har vi precis varit inne i den lilla staden och köpt ostar, korvar, honung, oljor, ägg och massor med annat gott från bönderna i området och ska äta det till middag. Nästan allting har tryffel i sig, så ni kan tänka er hur gott! Fransk mat på landsbygden är verkligen någonting alldeles extra.

Jag ska ta lite bilder på hur det ser ut här nu i eftermiddag. Det har tyvärr regnat och varit grått sedan vi kom till Frankrike, men nu ser det ut att lätta lite.

Det här är precis den typen av sommarhus som jag skulle vilja ha. Mitt i naturen, frisk luft, djur överallt och väldigt privat. På kvällen tänder vi brasan och på natten sover vi på loftet. Drömmen!

Hoppas ni har en härlig helg kompisar!

Foto – Ida Zander. Klänning i linne –Mango – annonslänk, väska – Louis Vuitton (min 18-års present från Mamma) och skorna är även dem från tidigt 2000 någongång. När man kan använda plagg så länge, då vet man att de är tidlösa och en bra bas till en hållbar garderob. 

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

2 kommentarer

  1. Så viktigt det där med respekten mot barn vs vuxna! Bara för att de är små förstår de mer än vad man tror. Så bra av er!

    1. Jag håller helt och hållet med dig. Vi ska ju fostra dem till att bli bra vuxna, då måste vi föregå med gott exempel.