En perfekt resegarderob

En perfekt (dröm) resegarderob - Tess Montgomery

Blåvit klänningCaroline Costas , väska – Marni, blå sandaler – Alice & Olivia, topp- Filippa K, Baddräkt – Duskii, blazer – Iris & Ink, shorts – Vanessa Bruno . MaxiklänningMelissa Odabash. ScarfDiane von Furstenberg, leopardklänning – Rachel Zoe , örhängen – Iris & Ink , solglasögon – Stella McCartney, bikini – Lisa Marie Fernandez,  jumpsuit – Iris and Ink, sandaler – Micheal Kors . – Annonslänkar.

Jag håller på att packa inför Frankrike i morgon och har tröttnat halvvägs.

Varför är det så himla trist att packa?

Jag gör allting rätt, sätter ihop outfits och ser till att ha med mig rätt färger för en kapselgarderob som funkar i många kombinationer. Men det är även då jag hittar alla luckor i min resegarderob.

Tänk om jag hade den där perfekta blazern…nu saknas bara ett par skor som de där jag såg där… etc. Så blir jag frustrerad över att inte ha precis vad jag ser framför mig och måste sätta mig ner en stund och bloggar istället.

Eller bara sätta ihop en drömmig resegarderob för att få lite inspiration…

Jag kan inte bestämma mig för om jag vill vara en varm färgklick eller köra på en svalare elegantare palett. Klänningen i mitten är oavsett given, för den är to die for.

Helt drömmig är faktiskt inte den här garderoben. För jag satte en gräns på £350 (ca 4 000 kr) per plagg. Så att de inte skulle bli helt ouppnåeliga om jag verkligen blev sugen. Jag har ju faktiskt inte bestämt mig för mitt plagg än för nästa månad…

Jag är faktiskt väldigt duktig på att återanvända min resegarderob år efter år. Oftast blir det något nytt plagg, men några av grejerna jag har packat har jag haft riktigt länge. Den dagen jag känner att min garderob är helt komplett så kommer den att vara både hållbar och användbar i alla lägen. Fylld med bara plagg som jag älskar och vet att jag kan lita på sitter bra och får mig att känna mig fin.

Jag är inte riktigt där än, men snart så.

Det är viktigt att ha små kapselgarderober inom sin garderob. Så att det både blir lättare att packa oavsett destination. På så sätt kan man safea från att behöva panikhandla i sista sekund. Jag har hellre saker jag älskar som jag använder om och om igen än nya saker som jag gillar, men bara använder en säsong.

Alla plaggen i kollaget kommer från en av mina favoritsidor för designer mode – THE OUTNETannonslänk. För er som inte vet så är det NET-A-PORTERs systersida. Där kan man verkligen fynda om man bryr sig mer om personlig stil och kvalitét än vad som är från den absolut senaste kollektionen. Toppen tycker jag som inte bryr mig så mycket om trender.

Vilken resegarderob hade du valt? Den vänstra eller den högra? Eller kanske båda att mixat och matcha?

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

6 kommentarer

 1. Den högra och den vänstra. Gillar båda lika mycket men på olika vis haha.

 2. Mixa och matcha tycker jag. Skulle ge en härlig helhet. Ha det skönt i Frankrike! Själv skapar jag just nu nya minnen på Kreta, underbart. 💕

  1. Ha det så underbart! <3

 3. Hej, vilka härliga färger! Och så har jag en fråga.. Jag har börjat bygga upp en garderob jag kan ha länge. En klassisk ullkappa, ett par RM Williams, stilrena skjortor i bomull och siden… men nu saknar jag en väska. Vilken hade du investerat i om du hade en budget på runt 10.000kr? Vill att den är klassisk och stilren men ändå med en touch som gör att den syns. Spanar i dagsläget på YSLs lite mindre väskor, Mulberrys lily och liknande..

  Tack :)!

  1. Hm, bra fråga. Jag skulle hoppa över alla inneväskor. Även om de ofta ”kommer tillbaka” igen så kommer alla att ha dem och sen blir de ”ute”. Jag själv skulle nog satsa på en svart från Saint Laurent personligen. Jag använder mig hur mycket som helst. Jag gör nog ett collage av den här frågan nästa vecka, så kanske du kan få lite inspiration? <3

   1. Åh vad kul, tack!:)