Måndagslistan 23 April

Måndagslistan 23 April - Veckans fokus, vardagslyx, inspiration och vision

Klockan är 11 på kvällen och vi har precis kommit tillbaka från Somerset och kusin Serpahinas födelsedagskalas.

Det var röd dag i går, så vi åkte ner och stannade över natten hos Garths föräldrar i Bruton. Owen tog oss till ett riktigt trevligt galleri där vi utforskade på dagen och på kvällen blev det middag och häng hemma hos dem. Innan vi gick och la oss så hjälpte jag Merrill att dekorerar tårtan. En regnbågstårta som såg ungefär som om att en enhörning hade kräkts upp sin middag på toppen. Helt bananas, väldigt kul att dekorera och perfekt för en liten tjej som älskar färg, godis och glitter.

I dag fick vi verkligen ett försmak på hur ett barnkalas kan gå till. Inhyrd trollkar/super-entertainer i hyrd lokal med 20 stycken 6-åringar och ett par skruttar. Ace var helt överlycklig när både skumkanonen och bubbelpistolen kom fram. De satt på långbord och åt gud vet allt och det var lekar, tårta i lass och mini-disko. 2 timmar, wham bam, thank you mam.

Alla var helt slut efter!

Det tar oss ca 2.5 h att åka tillbaka till London och Ace somnade som en stock i bilen. Det skulle vara mysigt att åka ner och hälsa på Garths familj lite oftare, men det tar tyvärr sin lilla tid. De bor verkligen i världen sötaste lilla område och Ace älskar sina kusiner så himla mycket. Speciellt Gi-gi som är ett par månade yngre. De satt på gräsmattan, tittade på myror och matade varandra med blåbär idag. Små skruttarna.

Här kommer veckans fokus, vardagslyx, inspiration och vision:

 Veckans mantra – ”Jag är en yes-woman” – Vi ska spendera resten av veckan i Frankrike med en familj som Garth känner sedan väldigt länge. De har tre olika hus som vi ska åka mellan. Ett där de bor, ett i bergen och ett på stranden. Det har pratats om allt från flugfiske till surfing och jag vill inte missa något. Det är lätt att jag blir den som automatiskt stannar bakom med Ace, men den här gången så blir det 50/50 för jag vill också vara med.

Veckans affirmation – ”Jag är duktig även om jag tar ledigt ibland”. Den här veckan har jag bara en enda ”jobbdag” och resten av tiden reser vi. Så jag måste släppa all press på mig själv att jag ska få lika mycket gjort som vanligt. För det är totalt omöjligt. Jag måste få tillåta mig själv att ta ledigt och leva lite ibland utan att få dåligt samvete. Jag kommer givetvis fortfarande att göra så mycket jag kan, men resten får va till vi är tillbaka hemma i London igen.

Veckans mål – Att njuta av semester. Jag ser verkligen fram emot att åka till Dax och det är så kul att vara där med någon som faktiskt bor där. Man får en helt annan känsla av ett ställe om man får lite inside information så att säga.

Veckans dröm – Jag drömmer om vår 10-åriga bröllopsdag. Jag tänker mig en stor fest på ett slott eller liknande här i UK och bara få bjuda alla som var på,  vi inte kände eller som inte kunde komma på vårt bröllop. Vi behöver inte förnya några löften eller liknande. Bara fira med buller och brak. I år är vi halvvägs dit.

Veckans vision – Ett hemmakontor, 4 dagar blockade i kalendern per vecka för jobb och 3 för familjen. Inget mer kvällsjobb och jobba kanska 70%. Att alltid känna att jag kan ge 100% till det jag gör. Jag vill göra mindre fast bättre. Smalna av, spetsa in och bara köra.

Måndagslistan 23 April - Veckans fokus, vardagslyx, inspiration och vision

Veckans fokus – Leva livet. Njuta av stunden. Äta gott. Samtala. Upptäcka. Testa nya saker. Bara vara.

Veckans händelse – Frankrike dårå…

Lärdom från förra veckan – Det är så mycket som händer i livet som pågår bakom kulisserna utan att vi vet. Ibland så bara händer saker och jag förstår knappt hur. Förra veckan var en sån vecka för mig. Vad kom sakerna ifrån liksom? När jag tror att något går ok och det visar sig att det går jättebra. Det visar mig att jag verkligen inte alltid vet hur det egentligen står till.

Veckans vardagslyx – Jag ska gå och ta en mani/pedi och fixa nytt shellac i morgon. Det ska bli lyxigt. Även om Garth och jag båda är hemma, så ska jag maxa jobbtiden och både ha Ace på förskolan och sen kommer Cathy och hänger med honom. Det är lyx det med, att få jobba bort innan vi åker.

Veckans Inspiration – Jag läste texten ”Be the kind of woman who cheers on and celebrates other women behind their backs even if they have no idea” på Instagram häromdagen och den resonerade verkligen. Det är mycket coolare att prata och tänka gott om någon bakom deras rygg än att prata eller tänka illa. Det är klart att vi ska vara hemliga fans av varandra. Så mäktigt.

Vad är din veckas fokus, vardagslyx, inspiration och vision?

Foto – Ida Zander

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

1 kommentar

  1. Härligt med Frankrike och hoppas ni hinner med allt ni vill!