Vår påskhelg – Många ”första” på en gång & slut på sömnlösa nätter?

Vår påskhelg - Många "första" på en gång & slut på sömnlösa nätter

Det här har inte bara varit en påskhelg, utan även en helg av många ”första” för Ace och oss.

Första frisörbesöket, första glassen, första gången det var varmt nog att leka hela dagen i trädgården, första leken i nya sandlådan, första gången han åt bläckfisk och första gången han tog sovmorgon till 10.30.

Det är en rejäl påskhelg här i UK, med både fredag och måndag som är röda dagar. Garth har faktiskt tagit ledigt i hela 19 dagar och i morgon åker vi till Somerset för att gå på kusin Seraphinas födelsedagskalas. På torsdag åker vi till Dax i Frankrike för att spendera tid med den familjen som Garth var ”manny” åt under flera år när han spelade rugby. Vi är där i 10 dagar och sen tar jag tåget till hemlig ort för en rolig helg och Garth tar med Ace tillbaka till London igen.

Så full rulle.

Vår påskhelg - Många "första" på en gång & slut på sömnlösa nätter

Men den här helgen har vi alla fall haft rekordtemperaturer här i london. 25°C varmt har det varit och Ace har i princip levt naken i trädgården (med hög solskyddsfaktor och keps). Han har fått sin egen lilla lekhörna med sandlåda och en rolig beanbag som han kan måla på med kritor som går att tvätta bort.

En liten skottkärra och en vattenkanna har han med. Och tröttnar han så tittar han på ”ijde” (spider = alla kryp han ser) och på ”ajpane” (airplane).

Han leker så mycket att han sover som en riktigt stock både på natten och på dagen. Sovmorgon till 10.30, den ni! Då kan man väl ändå säga att de sömnlösa nätterna officiellt är över, eller? Jag satt helt vimmelkantig i trädgården och drack mitt kaffe helt själv. Vilken grej!

Vi har även hunnit med att cykla i parken (spring Olive!), gå på TK Maxx (där vi hittade en helt magisk bombarjacka till vår lilla nyklippta cooling) och i dag var vi i Wimbledon Common tillsammans med Aces gudfar John och hade picnic.

Vår påskhelg - Många "första" på en gång & slut på sömnlösa nätter

Det är så mycket lättare att ha en 1.5 -åring än en bebis tycker jag. Visst, han är hektisk och springer ifrån oss stup i kvarten. Han vill inte sitta i vagnen eller bli buren längre. Men han kan kommunicera och är mycket stadigare än förr. Jag blir inte lika orolig om han springer iväg på eget bevåg i parken, så länge jag har ett hököga på honom, så får han upptäcka själv.

Garth och jag njuter av att vara lediga tillsammans och har redan hunnit gå ut och äta middag, ha BBQ hemma med vänner och ha sovmorgon tillsammans. Inte illa för småbarnsföräldrar.

Även Olive har gillat vädret och var överlycklig idag i parken. Det är precis lagom varmt för henne. Hon kan jaga pinnar i skogen på förmiddagen och  sova i skuggan på beanbagen på eftermiddagen. Drömlivet.

En riktig toppenhelg har det varit för oss med andra ord. Vi har kanske inte gjort så väldigt mycket påskiga saker… (vi åt pizza ute på påskafton haha). Men desto mer familjehäng.

Hoppas ni har haft en underbar påskhelg ni med! <3

Vår påskhelg - Många "första" på en gång & slut på sömnlösa nätter

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

3 kommentarer

  1. Cassandra

    Låter som en toppen helg och vi har gjort i princip samma sak! Vår son är snart 2 1/2 år och det är full rulle hela dagarna ute i trädgården den här Helgen! Älskar London under våren och uppskattar verkligen att vi bor i en så fin stad! ha en fin måndag! xx

  2. Lyckans er – min värsta tid var 1.5-2.5 år, då var han fullkomligt crazy bananas…klättrade överallt, öppnade alla skåp, sprang ut på bilvägarna…puuust. Dock har jag en väldigt aktiv son (nu tre år) och Ace verkar mycket lugnare överlag, det skall ni vara glad över 🙂

  3. Vilken härlig påskhelg!