…och där försvann hockeyfrillan

Det var en stor dag i går – Aces allra första frisörbesök.

Ace har ju haft en ganska imponerande hockeyfrilla ett bra tag nu. Vi ville vänta och se hur det växte innan vi bestämde oss för en frisyr.

Helst ville vi att han skulla få ha långt hår. Men det verkar som att han har fått Garths hår mer än mitt. Jag har tjockt hår och Garth har tunnare, fast väldigt lockigt. Ace har fått mitt raka och Garths tjocklek. Så lite för mycket gullefjun för att de ska växa ut långt på ett fint sätt.

Så vi bestämde oss tillslut att vi behåller håret mitt på huvudet och framtill långt och klipper kortare baktill och på sidorna.

Vi har sån tur att vi har en barn-frisör här i området.

Sally har klippt kiddos under många år och vet precis hur hon ska få dem att sitta stilla länge nog. För Ace blev det ett leksakspiano och Baby Jake på tvn. Och så nappen, den får han när han sover eller om han tycker att något är lite läskigt. Att klippa sig är absolut lite läskigt tyckte Ace.

I början ville han inte att Sally skulle pilla med håret, men efter en stund glömde han helt bort att hon var där och satt så snällt. Duktiga Ace!

Det var nog jag som hade svårast med det hela. När hans små bebislockar föll så kändes det som att han helt plötlsigt blev så stor. Jag gick in med en bebis och kom ut med en riktig liten pojke. Fy alltså, det gjorde lite ont i mammahjärtat.

Egentligen ville jag köra trimmern baktill och på sidorna, men eftersom att Aces hår inte är så jättetjockt än så fick det bli lite längre den här gången. Sally trodde att han kommer att få tjockare hår med tiden, så vi kan klippa lite kortare då.

Jag tycker att det blev jättefint. Han har kvar all längd mitt på huvudet och lite lagom kort på sidorna och bak. Jag kramade i lite ekologiskt vax i topparna i går och han blev en riktig liten cooling.

Det känns som att han har blivit 6 månader äldre på ett kick. Ingen mer hockeyfrilla.

Snälla Sally sparade en lock till oss som jag har lagt i hans lilla minnesask tillsammans med hans lilla sjukhusarmband och andra små pryttlar. Man blir så galet nostalgisk när man har barn. Tiden går så fort att man håller kvar i alla små milstolpar som man bara kan.

Det är så galet fint väder här i London just nu så vi i princip bor i trädgården. Ace sov till 10.30 i morse. Säkert på grund av all spänning och frisk luft i går. Jag satt ute i solen och drack kaffe helt själv i en hel timma. Så härligt.

Jag ser det som ett tecken på att sömnbristen är över för vår del. (Eller jag hoppas det i alla fall). Vi har ingen bebis längre, vi har en liten pojke.

Hoppas ni har en underbar påsk. Vi hörs igen i morgon!

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

2 kommentarer

  1. han är så söt <3

  2. Min dotter har istället långt upptill och kort på sidor och baktill. Så det ser ju ut som en frisyr liksom. Men hon vägrar hårspänne, och snart är luggen i ögonen. Vill inte klippa!