En liten guide till Spanx – Vilka jag har och vad de används till

En liten guide till Spanx - Vilka jag har och vad de används till

Annonslänkar – höga nudefärgade, nudefärgad trosa, rumpframhävande nude med ben, svarta med ben, strumpbyxor och svart body

De plaggen som utan tvekan har allra bäst PPW (Price Per Wear) in min garderob är mina Spanx.

Jag ÄLSKAR DEM och ännu mer nu sedan jag fick barn. Men jag har använt mina i många år innan dess.

Ett vanligt missförstånd är att Spanx är till för folk som inte är nöjda med sina kroppar och att ”smala” personer inte behöver dem. Det är helt fel, för det handlar inte om att bli smalare utan om att bli slätare.

Spanx gör att kläderna sitter och faller bättre och att man inte får VPL (visible panty lines). De är även toppenbra att ha under kläder som är tunna och lite genomskinliga.

För mig har de även verkligen hjälpt mig med att få kläder att sitta bra trots min diastasis recti (muskledelning av magmusklerna) efter graviditeten. Jag kan inte uttrycka nog hur tacksam jag har varit över att ha bra shapewear i min garderob under det senaste 1.5 åren. Man vill ju såklart älska sin kropp som den är, men när man får lite hjälp att kunna knäppa favoritbyxorna igen efter att man har fått barn. Då kan man nästan gråta av tacksamhet.

Det finns massor med olika varianter av Spanx, men de ni ser över är mina favoriter. Jag har inte bodyn ännu, men siktar på den som nästa köp. Superfin under en blus eller klänning som är lite transparent.

Jag hade två varianter innan jag fick barn, köpte till en till efter och sedan gick jag på ett pressevent och fick trosorna, strumpbyxorna och de som framhäver rumpan därifrån i present. Jag fick även de bästa tightsen i hela världen, men de verkar tyvärr inte finnas på den svenska marknaden ännu.

Min favorit är den hudfärgade utan ben, den bär jag under alla ljusa kläder jag har. Trosan är tyvärr inte tillräckligt hög för att jag ska märka någon skillnad runt midjan där mina magmuskler är delade. Men säkert bättre för den som vill ha en slät linje precis där man knäpper byxorna. Booty varianten fick jag utan kuddar, med det går ju att köpa till om man skulle vilja det. Personligen så är jag bara glad att den inte plattar till rumpan utan bara gör allting runtomkring lite slätare.

Tightsen är typ de första jag har som inte glider ner och man måste göra ”strumbyxdansen” lite då och då. Så skönt! Jag tror att det är för att de sitter åt mer upptill.

Ett tips är att alla varianterna med ben är snyggast under lösa plagg eftersom att man annars får en linje på benet. Här i London har de även en liten tråkig funktion, så att om någon skulle lyckas ta en bild under ens kjol eller klänning så får de bara typ cycklebyxor. Skittråkigt problem, men tyvärr vanligt.

Jag skulle även vilja ha den höga nudefärgade varianten i en string version att ha under riktigt tighta byxor.

Jag vet att många bär Spanx som underkläder, men jag vill kunna använde dem mer än bara en dag, så jag kör supertunna hudfärgade trosor under, så att jag inte behöver tvätta dem hela tiden.

min Instagram hittar ni en IGTV film där jag visar och provar alla mina Spanx. Jag har fått så många frågor där, så därför ville jag även lägga upp ett inlägg om det här på bloggen.

Det är få produkter som jag har använt och verkligen älskat så länge som mina Spanx. 

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

13 kommentarer

 1. Åh spännande! Jag är lite rund och när jag har testat Spanx har det blivit en jättejobbig ”fat roll” ovanför Spanxens överkant, eftersom de är så tighta. Så det blir jättefint där Spanxen sitter men på kanterna sticker det ut. Har du något tips? Har jag för liten storlek kanske?

  1. Jag tror att som du säger har du kanske provat en storlek mindre än vad du bör ha. De ska inte vara jättetighta, utan mer som ett ”andra skinn”.

 2. Jag är smal och hyfsat vältränade men ändå inte fullt så tight och vältränad som du. Förstår absolut att för dig så är din diastis en stor skillnad från hur du såg ut tidigare samt att det har betydelse i och med ditt yrke som modell. MEN om till och med jag känner en viss…otillräcklighet när jag ser dig kommentera din mage och hur spanxen håller in din mage… det känns inte bra. De flesta ser inte ens ut i närheten som du gör och pressen är stor nog på tjejer och kvinnor som det är..

  Du är väldigt vacker och verkar vara en supertjej, jag skriver detta mest för att det kanske kan vara värt att tänka på. Inte för att vara otrevlig.
  Många kommer säkert tycka att jag är fånig och att du inte har ansvar för hur andra känner, men jag tror även att många håller med mig. Vi har alla ett ansvar både för oss själva men också gentemot varandra.

  1. Du satte ord på mina tankar.

  2. Jag håller inte med dig alls. Bara för att hon inte tycker om sin mage betyder inte det att ni andra måste må dåligt över det. Då är det ni som har problem, inte hon. Träna själv och bli mer fit om det är det du vill men jag förstår att hon vill ha sin mage som innan.

   1. Men Camilla.. jag sa inte alls att hon hade problem, det tycker jag verkligen inte att hon har och inte försökte jag heller vara otrevlig. Jag trivs med hur jag ser ut, jag tränar regelbundet och kontinuerligt men har varken tid eller energi att bli ”mer fit”. Behöver inte bli mer fit alls faktiskt. Ändå kände jag som jag beskrev i min tidigare kommentar och jag är uppenbarligen inte ensam.

    Angående att det är bra att se att modeller också har sina knep – jo det är sant fast med till exempel leggingsen så såg jag inte ens någon skillnad haha.. som jag sa i min kommentar så förstår jag absolut Tess egen känsla och att det spelar roll för henne!

  3. Eller så kan man ju tänka tvärt om ”vad gött att veta att även modeller har sina knep, och att alla kläder inte sitter helt magiskt på dem utan lite hjälp på traven”

   Slipper man gå och lura sig själv om att ”alla andra är perfekta”
   🙂

   1. Håller med Moa. Och jag vill gärna ha länk till tightens om du har någon till en uk sida 🙂

  4. Håller absolut inte med dig. Jag känner inte att det här inlägget har nått med Tess vikt att göra eller att du som läsare är otillräcklig. Som nybliven mamma till en ett åring, som ochså är både större och absolut inte lika vältränad som Tess blir jag bara uppmuntrad av det här inlägget. bra tips – varför har jag inte tänkt på spanx innan. Tack till Tess för inlägget och tråkigt att läsare som du ska alltid ta illa upp ouch kommentera! 😡

 3. Jag har varit nyfiken på Spanx och testat i butik några ggr. Men jag tycker de rullar ihop vid ljumsken och över skinkorna och skaver så. Bara på mig det blir så eller finns det ngt trix jag missat? 🙂

  1. Jag undrar om du kankse inte har testat en för liten storlek? De ska inte vara tighta, utan mer bara sitta åt. Jag skulle testa en storlek upp och se?

   1. Men hjälper de något om de inte är väldigt tighta då? Är inte poängen att de ska sitta åt ordentligt och trycka in fettet? 🤔

   2. Det ska jag testa nästa gång jag är i butik. Tack för svar:)