Vikten av att få göra misstag

Vikten av att få göra misstag - Hur man vänder negativitet till något positivt

Alla har vi stött på den, negativiteten.

För alla som tror på oss så verkar det finnas minst lika många som tar på sig ansvaret att vara ”realistiska”.

Det är klart att man inte behöver tro på allas idéer hela tiden. Men det är inte heller upp till någon annan att berätta för oss vad vi inte bör göra med våra liv. Så länge vi inte skadar oss själva eller andra så måste vi få försöka.

Det finns ju i slutändan ingenting viktigare att lära sig från än misstag.

Även om de som är negativa ser det som att de ”räddar” oss från att göra misstag. Så tar de faktiskt ifrån oss chansen att få lära oss någonting viktigt.

Det är få misstag som är så stora att de faktiskt har en långvarig negativ effekt på våra liv. Oftast hamnar vi bara på ruta ett igen och får komma på någonting annat. Jag tänker alltid att jag hellre testar och misslyckas än att inte våga testa alls.

Vikten av att få göra misstag - Hur man vänder negativitet till något positivt

Jag tror att hur man tar negativitet har mycket att göra med vilken typ av personlighet man har. Jag är obotligt optimistisk och tror att jag kan klara av det mesta. Om någon säger att jag inte kan lyckas med något så vill jag det bara mer. Negativiteten sporrar mig att jobba hårdare.

Nu vet jag att inte alla känner så. Och det är lätt att när man har en bra idé och stöter på en ”realist”, tappar suget.

Ibland är det bäst att inte ha analyserat allt som kan gå fel och bara blint tro på sig själv för att våga starta något. Då kan en enda liten negativ kommentar börja rucka på självförtroendet och få oss att ge upp innan vi ens har börjat.

Det är så svårt att komma igång med något som det är, vi behöver inte slänga fler hinder i vägen.

Det är då vi måste vara starka inombords och stänga dörren till de negativa tankarna. Eller vända dem till bränsle istället. Det är få saker som ger så bra motivation som folk som inte tror på en. För då gör man inte bara någonting för sin egen del, utan även för att visa dem att man visst kan.

Det intressanta är att när man väl lyckas sen så bryr man sig inte så mycket om ”realisten”. Man är för upptagen med att vara stolt och glad. Det är bara bränsle att motbevisa, inte ett slutmål.

Om man lär sig att vända negativitet till något positivt och istället låter sig bli inspirerad att försöka hårdare, så är det en väldigt nyttig kunskap att ha med sig i livet.

Jag försöker att ha det i åtanke när någon inte tror på en idé jag har, så att jag får chansen att själv göra misstag. 

Vikten av att få göra misstag - Hur man vänder negativitet till något positivt

Foto – Ida Zander. Klänning från H&M Conscious Collection. (annonslänk – jag hittar den bara på UK sidan tyvärr)

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

3 kommentarer

 1. Caroline

  Jag har nog aldrig fått riktigt stöd i det jag kommit på att jag vill göra, utbildningar jag funderat på att gå tex.
  När jag varit glad över det och pratat med tex min syster om det, så har hon alltid pratat ner det. Allt. Och ja. Det har gjort att jag inte har utbildat mig.
  För jag är obotligt pessimist och tar åt mig av allt negativt.

 2. Wow, vilken vacker klänning!

 3. Du är duktig , Tess!
  Kände bara spontat Är det ditt utseende du skall leva på. Känns lite enkelt, platt.Ditt val.
  Har några svenska vänner boende i USA som inte haft tid eller kanske ork att lära sina barn svenska.
  Barnen är oerhört besvikna idag som tonåringar:
  Varför lärde du mig inte svenska???

  Något att tänka på.
  Att vara två eller trespråkig är en stor fördel som vuxen.

  Glad Påsk

  Du har en del svenska släktingar .