Naken i ett rymdägg – Jag testar floating

Jag har hört mycket om floating, men har inte riktigt haft någon koll på vad det egentligen innebar.

Så när jag fick chansen att testa (i gåva) så tackade jag inte nej.

Jag tänkte mig typ en pod stor som en likkista ungefär med lite vatten i och så ligger man där inne och skvalpar och lyssnar på musik.

Så när jag kom dit och såg det stora ägget som skulle husera mig i en hel timma så blev jag ganska paff. Det är som en hel liten pool där inne.

Vattnet har en väldigt hög sälta, så man nuddar inte botten utan flyter helt utan ansträgning. Så där kryper man in helt totalt näck och stänger locket. Det finns en liten sprayflaska på en krok, i fall att man får vatten i ögonen och man får även ett par konstiga öronproppar som är någon typ av formbar silikon som liksom försluter utsidan av hörselgången.

I början får man rött ljus och musik, som långsamt försvinner bort och sedan är allting väldigt svart och väldigt tyst.

Kroppen får liksom bestämma själv vilken position den vill ligga i. För mig var det skönast med armarna upp. Det är samma temperatur i vattnet som i luften, så man märker ingen skillnad.

Hon som instruerade mig innan jag kröp in i ägget sa att de flesta somnar och att det är otroligt avslappnande att ligga där. Så jag förväntade mig att sakta domna bort och kanske slumra till.

Men när jag låg där i min ensamma nakenhet runtflytande i vad som kändes som ett rymdägg så fick jag en helt annan effekt. Min hjärna blev inte trött alls, utan istället superfokuserad. Alla andra tankar och bruset som vanligtvis finns där försvann och alla de ”riktiga” funderingarna kom. Saker som jag har gått runt och grubblat på länge, mål, idéer, visioner och drömmar.

Det var en väldigt häftig upplevelse. Jag känner att jag fick mer ”gjort” tankemässigt på en timma än vad jag har gjort under flera veckor. Jag kände mig inspirerad och nästan lite hög efter. Det var en riktigt cool känsla.

Jag skrev direkt ner 10 mål på mobilen när jag kom ut i omklädningsrummet efter min timma.

Produktivitetsmässigt så skulle jag kunna tänka mig att boka in en floating i månaden. Om jag får samma resultat igen. Det var fantastiskt befriande att få vara helt själv med mina tankar. Helt utan påverkan från omvärlden.

Nu är jag sjukt nyfiken på om någon av er har testat floating och i så fall hur er erfarenhet var. Sömnig och avslappnad eller fokuserad och skarp?

Stället som har floating på menyn heter 3Tribes, är nyöppnat och ligger precis vid Borough tunnelbana. Jag fick min gratis, så att ni vet. 

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

12 kommentarer

 1. Har aldrig testat, men är riktigt sugen för att se hur upplevelsen är!

  1. Jag har en känsla av att den är väldigt individuell. Jag gillade det som tusan

 2. Jag har testat, men jag fattade helt ärligt inte alls grejen. Blev mest uttråkad haha… En timme kändes väääldigt länge så har för mig att jag gav upp efter ca 40 min. Jag kanske behöver jobba på att umgås med mig själv helt enkelt…

  1. Jag behövde tid att tänka tror jag. Så det funkade verkligen för mig! Eller så kan man bara meditera om det känns bra

 3. Får panik bara av tanken på att stängas inne på det sättet, som att bli instängd i en kista och buried alive ju! :O Att flyta är skönt, jag flyter helt utan ansträngning även i sötvatten. Men jag föredrar att flyta i frihet. 🙂

  1. Ja alltså det är ju inget för den som har klaustrofobi!

 4. Jag har testat och skrev även en skoluppsats om det efteråt. Var väl så där imponerad, men det var å andra sidan för 15 år sedan och jag borde kanske testa igen 🙂 Jag minns att det var svart och att det från och till spelades val-ljud eller dylikt – vilket fick mig att tänka att jag flöt omkring i svart vatten med monster i..haha! Din kapsel ser mer funky ut än vad min gjorde.. min såg ut som nån form av 80-tals version 😉 Kram

  1. Haha ett monster! Kanske inte världens mest avslappnande grej. Jag tror att poddarna är lite större nu.

 5. Dina blogginlägg är alltid så fantastiskt välskrivna. Tack för det. Jag uppskattar verkligen det.

  Jag provade floating för ett par år sedan i San Francisco. Men det var liksom som i ett litet kolsvart rum med saltvatten på ca 40cm djup på golvet. Jag minns att jag kände mig ganska distraherad av att jag liksom snurrade runt i mörkret och inte visste vart dörren var😅 jag tyckte även att det var obehagligt när mitt huvud nuddade väggen. Haha! Så det var inte riktigt min grej för det mesta, försytom under kanske fem min då jag hamnade i någon form av meditativt state som kändes underbart.

  Ditt ägg ser betydligt trevligare ut. Så det ska jag prova nästa gång😊

  Kram på dig

  1. Tack snälla du! Coolt ändå med ett helt rum. Men som FI säger blir man nog ännu mer förvirrad över var man är. Ägget är liksom mjukt och det känns inte när man boppar i sidorna.

 6. Det låter så häftigt när du skriver om det, vilket får mig att vilja ge det en chans igen, trots att min första upplevelse var hemsk.
  Min rygg måste varit supertorr för allt jag kände var hur hela baksidan sved av allt salt så fick ta en paus och duscha av mig en gång och till slut avbryta helt.

  Kan dock tänka mig att det är häftigt att meditera / släppa tankarna fria i denna stund 🙂

  1. Men å nej! Det låter ju inte kul alls.. jag fick vaselin att lägga på eventuella sår. Men hela ryggen låter ju hemskt. Stackare!