Toppenmorsan & The science museum

Toppenmorsan, The Science museum & göra med barn i London

Hej kompisar, hur har helgen varit?

Jag känner att jag riktigt har bossat att vara solo förälder i dag. Hemmet är rent, väskan packad för förskolan i morgon, hemlagade köttbullar till middag, enkel läggning och vikt tvätt i alla lådor.

Ace är inte bara ren, mätt och glad. Jag har även tagit med honom på äventyr.

Det kan ibland vara lite knepigt att veta vad man ska göra med barn i London och jag får mycket frågor om er om just det när ni ska hit och hälsa på.

ha barn i london

Nu när jag har varit själv så var jag tvungen att ge med mig lite på skärmtiden här hemma.

Ace är inte det barnet man kan ha med sig när man sminkar sig. Han snor allt han kan och kastar det i toaletten alternativt försöker suga på/jaga Olive med toaborsten. Det är kaos när han är med i badrummet och han vill absolut inte leka själv utanför heller. Så för att kunna tvätta ansiktet, borsta tänderna och slänga på lite smink så får han se ett avsnitt av Peppa pig, som är 20 minuter långt, om dagen. Det går helt enkelt inte att få ihop det annars. Så nu blir det så.

På den tiden hinner jag även springa ner i källaren och slänga i en tvätt och packa om diskmaskinen. Man är snabb när det gäller.

Toppenmorsan, The Science museum & göra med barn i London

Vad var det för äventyr vi begav oss på då?

Jo, vi började med att möta upp Niamh, Olly och lilla Arthur på The Science Museum. Vilken hit hörrni! Ace var helt till sig och jag trodde nästan att han skulle bli snurrig eller få nackspärr av allt tittande.

Absolut bäst var ”stora bollen”. En projektion av en planet som ändrades till olika planeter hela tiden. Han stod där med sitt lilla jordklot i handen (favoritleksaken från Amsterdam) och var helt förundrad. Nästa grej var flygplanen och raketerna som hängde i taket. Han höll på att ramla baklänges för att han tittade upp så mycket.

Bästa för just 1-1.5 års ålder är utställningen ”patterns” där barnen får leka med olika typer av texturer och mönster. De får bland annat jaga fiskar på golvet och sätta ihop roliga pussel.

Varje hel timma är det även en ”bubbel show” en trappa ner då de blåser alla möjliga typer av såpbubblor och förklarar vetenskapen bakom. Intressant både för stora och små.

Avslutade gjorde vi i ”The garden” där 3-6åringar leker bäst. Men våra killar hade riktigt kul där med. Massor med roliga knappar att trycka på, konstiga saker att se och vattenleken är helt galen och går knappt att beskriva. Det ligger uppe på min story i dag på Instagram. Om ni undrar mer om hur det såg ut, kika där.

The Science museum är verkligen en toppengrej att besöka med barn i London.

laduree london

Barnen var som ni kan tänka er helt slut efter all den här uppståndelsen och slocknade totalt i vagnarna.

Perfekt för oss vuxna som då begav oss till Ladurée i Harrods för te och macarons. Olly drack en varm choklad som mer var som en smält chokladkaka, helt galen. Det är alltid en upplevelse att komma till både Harrods och Ladurée.

När pojkarna vaknade igen begav vi oss upp till leksaksavdelningen och där var det kaos. Så mycket barn, så många leksaker och alla var helt vilda. Det slutade med att Ace kom med ett litet duploset innehållande ett flygplan och la den i korgen på vagnen. Det var faktiskt en perfekt liten leksak för honom. Så den fick han i present.

Det är faktiskt ännu ett litet tips att göra med barn i London. Man behöver ju givetvis inte köpa något, bara att vara där och titta på allt är kul nog.

Roligt museum och ny leksak. Vilken liten lyxputte han är. Ni förstår varför jag känner mig som en riktig toppenmorsa i dag. 

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

3 kommentarer

  1. Skulle så gärna vilja besöka museet nästa gång jag är där!

    1. Gör det!! Och gå ner till ”the garden” om du har barn med dig!

  2. Åk till Greenwich o kolla på skeppet! Bakom museet i själva parken ( vägen mot toppen) finns en jättefin lekplats!