Bobbi Brown Nude on Nude – En riktig vardagshjälte till ögonskuggspalett

Bobbi Brown Nude on Nude - En riktig vardagshjälte till ögonskuggspalett

Jag är som ni vet inte riktigt en sminktjej. Jag bryr mig mycket mer om vad jag lägger på huden för att den ska må bra än vad den ser finare ut i för stunden.

Men det betyder ju inte att jag inte använder smink, för det gör jag ju. Dock fastnar jag för produkter och byter ganska sällan. Jag satsar mycket mer på vardagshjältar än coola färger och spaciga sminkningar. Även om de är kul för fest då och då att köra på.

Jag gillar en mer naturlig sminkning och vill framhäva mitt ansikte istället för att dölja och sminka över saker. Alla har skavanker, det är det som gör oss så unika. När jag ser personer som har en täckande hinna över hela ansiktet så försvinner liksom lite av charmen.

Bobbi Brown Nude on Nude - En riktig vardagshjälte till ögonskuggspalett

Jag har ju även haft turen att ha blivit sminkad av hundratals makeup artister under åren. Även några av de större namnen så som Charlotte Tilbury och Mary Greenwell.

Skillnaden mellan de bästa och de som kanske inte är riktigt lika erfarna är just att de kan göra mycket med lite. Jag känner mig aldrig översminkad eller torr och konstig i huden när jag har blivit sminkad av någon som verkligen kan sina grejer.

Därför har jag alltid blivit inspirerad till att vara lite mer minimal i mitt smink och istället försöka använda få produkter riktigt väl.

En evig jakt har varit den perfekta nude paletten för ögonskuggor. Jag orkar inte hålla på och fippla med lösa skuggor utan föredrar mina i kakform i en palett med så många användbara nyanser som möjligt. Jag vill inte behöva släpa runt på (eller för den delen betala för) skuggor jag inte använder. Kräsen kund som ni hör.

Men nu äntligen tycker jag att jag har hittat en riktig bra vardagspalett för ögonskuggor – ”Nude on Nude” av Bobbi Brown. Den är lite varmare i tonerna, men inte så pass att det blir konstigt på mig som annars kan bli lite röd av varma toner.

Bobbi Brown Nude on Nude - En riktig vardagshjälte till ögonskuggspalett

Till vardags använder jag mig av ”Bone” under brynet och i ögonvrån, innan jag borstar på ”Frappe” som bas på hela locket. Jag suddar i lite ”Milk Chocolate” under ögat och längs med fransraden upp mot globlinjen i yttre ögonvrån. Sen för att lyfta ögat lite duttar jag på ”Burnt amber” på mitten av locket.

Et voila, ett väldigt snabbt och enkelt vardagsöga.

Till fest blandar jag ”Frappe” och ”Buff” och förutom att följa samma procedur med ”Milk chocolate” så suddar jag även in ”Black chocolate” för att få ännu en lite djupare effekt. Både ”Copper Chocolate” och ”Chocolate truffel” är väldigt fina att lägga på locket för en lite festligare look.

…och om jag har lite mer färg i ansiktet så använder jag pyttelite ”Golden Glow” som highligter.

Det finns givetvis massor med andra kombinationer att testa med ”Nude on Nude”. Men det är mina snabba favoriter. Det är sällan jag har tid att verkligen stå länge och fixa längre. Men den här paletten är ganska fool proof, så länge jag suddar ordentligt så kan det nästan inte gå fel.

Ett litet tips jag fick av make up artisten Lan Nguyen-Grealis är att våga lägga lite mer skugga under nedre fransraden. Hon säger att vi ofta mjäkar ur och lägger för lite. Då förlorar vi liksom suget i blicken. Så det är ett bra tips att ta med sig tycker jag.

Ni kan hitta Bobbi Brown Nude on Nude hos Liberty London – annonslänk. Det är en limited edition, så den kan vara lite svår att få tag i. Jag kan tyvärr inte hitta den på en svensk sida som har den i lager. Men jag lovar att ropa till om den kommer in igen. 

Bobbi Brown Nude on Nude - En riktig vardagshjälte till ögonskuggspalett

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

4 kommentarer

 1. Åh, det hade varit kul att få se skuggorna på!

  1. Jag har använt nästan bara den här paletten de senaste 3 månaderna. Men jag ska försöka ta en bild där det verkligen syns, jag är lite dålig på att få smink att synas på bild bara.

 2. Jessica Ringdahl

  Bobbi Brown ägs av Estee Lauder, och utför plågsamma djurförsök för att kunna sälja i Kina. Så B Brown är inte ett cruelty- free märke.
  Finns så många fantastiskt bra märken som inte gör det, Urban Decay, Anastasia Beverly Hills, Kat von D, NYX, Ere Perez, The Balm etc etc . Listan kan göras så lång.

  https://www.peta.org/living/personal-care-fashion/beauty-brands-that-you-thought-were-cruelty-free-but-arent/

  Vänliga hälsningar,
  Jessica

  1. Vet du vilka av dessa som inte använder ingredienser som har blivit djurtestade tidigare? Tyvärr så kan man inte bara titta på själva slutprodukten utan på varenda ämne som finns inuti. Sen ör det klart att vi inte vill uppmuntra till nya djurförsök. Men det är tyvärr inte så svart och vitt som man tror.