Måndagslistan 1 April – Veckans mål, händelse, mantra och fokus

Måndagslistan 1 April - Veckans mål, händelse, mantra och fokus
Mååååååndag! Jag är glad och utvilad. Ace sov till 8, så det gjorde även jag. Så himla skömt. Det är fördelen med att ställa om klockan på våren… 
Första April är det med. Har ni råkat ut för några skämt ännu? Jag brukar alltid försöka skoja med Garth.
Ett år när vi precis hade träffats tjatade jag om att jag ville ha ett marsvin som jag skulle gå ut och gå med och sy små kläder till. Jag minns att han satt på toa och jag stod utanför dörren och tjatade. Tillslut fick han nog och röt ”Yes, get your bloody guinea pig, but you are going to have to walk it, dress it and pick up its poops yourself!”. Jag höll på att dö utanför.
Ganska sött ändå med ett litet marsvin i koppel i full mundering. Kanske något att ta med sig till castingar?
Vad är era bästa aprilskämt?
Här är min veckas mål, händelse, mantra och fokus:
 
Veckans mantra – ”Lyssna inåt”. Jag jobbar på att låta min magkänsla styra mer och över på det hela tiden. Ibland är det små saker som vilken sida av gatan jag vill gå på och andra gånger är dte större beslut. Oftat är det första tanken som kommer som är den som kommer från magen. Den har inte hunnit bli genomtänkt av hjärnan innan, så det är den som jag väljer.

Den gången jag var som absolut gladast över att ha lyssnat på min magkänsla var när jag var 17 år och på väg in till Mamma i stan med gröna linjen på tunnelbanan på kvällen. Jag gick in i en tunnelbanevagn och mina spindelsinnen började vibrera. Det kändes inte rätt. Så pass så att jag gick ut igenoch in i vagnen bredvid. Jag förstod inte riktigt varför jag gjorde det då, men det kändes rätt. Ett par stationer senare blir tåget stående vid perrongen en lång tid, så alla i vagnarna kikar ut för att se vad som händer. Då kommer polisen ut från vagnen som jag lämnade med en man iklädd en konstig hjälm och en vass yxa. Läskigt!

Veckans affirmation – ”I’m a doer”. (Det låter bättre på engelska. Jag är en görare? Eller vad säger man?) Jag är duktig på att övertänka saker så ibland måste jag påminna mig själv om att bara göra. Ofta är det bättre att sätta igång och tänka senare. Så länge det inte är stora saker på spel så kör jag hellre igång än riskerar att jag ”tänker mig ur” någotning som jag egentligen vill göra.

Veckans mål – Det har blivit lite väl mycket socker och onyttigheter på senaste. Så veckans mål är att bli av med mitt sockerberoende igen. Jag har en process som går ut på många koppar té med mindre och mindre honung i och på så sätt går det snabbt och enkelt att skippa sockret. Så på söndag ska suget vara borta.

Veckans dröm – Jag vill att Ace ska växa upp och bli en person som vågar prova saker. Både mat och upplevelser. Hittills har det gått väldigt bra. Han äter nästan allt och har testat de flesta grönsaker, ostar, typer av kött och fisk. Men även mer ovanliga saker som pilgrimsmussla, dim sum, sniglar, bläckfisk, mögelost och olika typer av lever. Vi har börjat itroducera honom till lite olika sporter. Mitt mål är att vi ska surfa tillsammans en vacker dag, det vore väldigt k

Måndagslistan 1 April - Veckans mål, händelse, mantra och fokus

Veckans vision – Vi äger redan två lägenheter här i London och jobbar lite smått med ett tredje projekt. Visionen i framtiden är att ha ett gäng lägenheter och hus som vi hyr ut. Då tjänar vi pengar i sömnen och har en inkomst som i princip tar hand om sig själv. Sen när våra barn blir äldre kan vi öronmärka två små lägenheter som de får när de fyller 25. Jag fick ingen hjälp hemifrån efter jag fyllde 18, så det skulle kännas bra att kunna ge det till mina barn.

Veckans fokus – Veckans fokus kommer att vara Ace. Han är inne i en väldigt härlig fas då han är supernyfiken på allt och bara vill utforska hela dagarna. Så jag ska göra mitt bästa för att se till att han verkligen får chansen. Häromdagen hittade han ett gäng myror i trädgården som sprang runt. Han blev så glad att han började dansa runt i cirklar tillsammans med dem…och sen blev han så ledsen när myrorna inte sprang längre.

Veckans händelse –Jag har ett helt gäng intressanta möten den här veckan med företag som jag verkligen gillar. För ett tag sedan skrev jag ner en lista på drömsamarbeten och de senaste veckorna har 4 av dessa företag hört av sig. Attraktionslagen, vad tror ni?

Lärdom från förra veckan – Så länge jag håller på Aces sov och mat rutiner så tycker han bara att det är superkul att vara med på allt. Han älskar att äta på restaurang och sitter med och snackar i sin lilla stol. Här flörtar som en tok med alla på bussar, flyg och tunnelbanan och är allmänt lätt att ha med just nu. Han är så glad och rolig. Så min lärdom är att jag ska våga ta med honom på änne fler saker.

Veckans vardagslyx – Nu om någon timma ska jag kila in till mitt nagelställe och få min shellac fixad. Jag ska även passa på att färga mina bryn och fransar. Det är lyx att vakna upp och känna mig halvklar på en gång. Jag går ofta utan smink på vardagarna. Speciellt de dagarna då jag ska på yoga. Då hjälper det verkligen humöret att känna att jag inte ser ut som en påse skridskor. Jag är fortfarande väldigt sugen på microblading, det som stoppar mig är modelljobb. Jag vet inte om det skulle funka för make up artister…

Veckans Inspiration – Jag kan inte komma på något just nu. Hjärnsläpp! Har någon av er läst, hört eller sett något inspirerande på senaste?

Nu är det din tur att skriva ner din veckas mål, händelse, mantra och fokus. Det får verkligen veckan att kännas mer strukturerad och full av mening.

Foto – Ida Zander. Location – Mama V’s. Hairclips här och tröja här – Annonslänkar.

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

2 kommentarer

  1. AberAber

    Tack för all din inspiration. Det där med tunnelbanevagnen, det var nästan kusligt. Så bra magkänsla. Ibland tror jag också att vissa har någon som vakar över en lite. Någon kär avliden alltså. Jag har flera gånger önskat att jag skulle ha en sådan ”ängel” (tror inte på änglar men tror på ”spöken” eller vad man ska kalla det) men jag har flera gånger tänkt i olika situationer att jag har nog ingen vid min sida. Får liksom klara mig själv. Står ensam i olika obehagliga situationer. Min svägerska har alltid liksom lite flow och olika knipor och situatitoner löser sig för henne eller snarare blåser förbi innan de hinner utvecklas till nåt värre. En gång då hon jobbade utomlands kom en okänd man fram till henne och sa att hon hade en kvinna vid sin sida. Min svägerska förstod att det var hennes gammelmormor, direkt. Svägerskan är inte någon spökflummare utan en vanlig tvåbarnsmamma i förorten med jobb och volvo. Med flow. Så jag tror på det där lite.
    Nu blev det här flummigt… sorry, är lite trött! 🙂 magen är bra att ha!
    Magen är vår andra hjärna,

    1. Men vad coolt ändå. Jag tror att min farmor är med både mig och Ace. Hon var den jag var absolut närmast i hela livet och hon gick tyvärr bort när jag var i yngre tonåren. Allt som har hänt i mitt liv har hon på något sätt förutspått. Det är faktiskt nästan lite läskigt, men väldigt fint med.