Den missförstådda taxklacken

Jag har hört att många tycker att taxklackar är fula och lite tantiga. Men jag tror att man då har missförstått precis vad en sån här sko handlar om.

Jag har hört om Jimmy Choos fantastiska sample-sales under många år, men har aldrig lyckats scora en inbjudan förrän igår.

Och herre om det var värt det! Ni förstår inte, det var som paradiset för en sko (eller väsk) älskare. Rader och rader av underbara kreationer som man dessutom hade råd med.

Det svåraste var verkligen att lägga band på mig själv och jag hade mantrat ”ett-plagg-i-månaden” rullande i huvdet. Jag testade säkert 20 par skor och pillade på varenda väska de hade. 2 timmar var jag där!

Jag kom hem med 4 saker. Två till mig och två presenter.

Den glittriga taxklacken på bilden får bli mitt smått tidiga April-köp. Förutom det blev det ett par riktigt fina sneakers att gå på möten, events och castingar i. Jag har ett par luxe sneakers från Golden Goose redan, som jag använder hur mycket som helst. Jag har en känsla av att de från Jimmy Choo kommer att bli precis lika användbara de.

Det är mors dag här på Söndag, så Ace ger mig det andra paret skor i present. Det blir en bra kompromiss. Egentligen skulle jag ju bara få köpa en sak till mig själv i månaden, men det gick inte den här gången. Så på det sättet känner jag mig lite mindre skyldig. Även om det ligger i gränslandet till att vara okej.

Jag har hört att många tycker att taxklackar är fula och lite tantiga. Men jag tror att man då har missförstått precis vad en sån här sko handlar om.

Jag testade massor med höga klackar och älskade alla, men när jag tänkte till lite så insåg jag att det inte är de skorna jag använder mest. Jag har hur mycket klackar som helst i min garderob och PPW är bra nu först efter många år. De används så pass sällan. Så det finns ingen mening att köpa flera höga festskor.

Så därför fastnade jag för dessa.

Jag har hört att många tycker att taxklacken är ful och lite tantig. Men jag tror att man då har missförstått precis vad en sån här sko handlar om.

Taxklacken är ju inte en nedgradering på en hög klack, de är en uppgradering på en platt sko.

Jag tänker inte att ”egentligen skulle jag ha haft en hög klack med den här outfiten, men det blir obekvämt så jag tar en taxklack istället”.

Istället är det outfits som är fina till platta skor som jag istället väljer att bära en liten klack med. Typ vida byxor, kostymer, leggings, midi-kjolar, maxiklänningar, mom-jeans…

Så om du har en fin taxklack hemma i garderoben som du inte använder. Försök att sluta tänka på den som en klacksko utan som en platt sko som är lite extra. Så lovar jag att du kommer att hitta helt andra användingsområden för den.

Jimmy choo kitten heel

Jag vet i alla fall att de här godingarna kommer att bli riktigt väl använda i vår och sommar. Jimmy Choos skor är ju bara så bekväma. Jag gifte mig i ett par och använder dem fortfarande. De har hållit så himla väl och trots att de är höga kan jag bära dem en hel kväll utan att få ont i fötterna.

Det märks när skor är gjorda i riktigt bra kvalité och med en förståelse för anatomi.

(Jag drömmer fortfarande om dessa fantastiska skapelser…) – annonslänk

På bilderna ser ni 2 nya älsklingar. Taxklacken glittrar loss i vårt lilla Magnoliaträd som står på framsidan och sprakar av rosa blomster.

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

2 kommentarer

  1. Detta fattar jag alltså bara inte. Du verkar så jordnära och avslappnad, men samtidigt känns det som en fasad där du strävar efter perfektion konstant. Kan du inte bara erkänna att du misslyckades med din utmaning/regel om ett plagg i månaden? Bara säga ”ja jag hade ju tänkt bara köpa ett plagg, men det var verkligen så svårt så denna månaden så köpte jag två. Jag får försöka göra bättre nästa månad och kanske ta en månad då jag inte köper något alls någon gång i år.” ??

    1. Hej Ulrika, Men du har så rätt! Jag är nog bara lite för hård mot mig själv. Det är klart att jag ska kunna ”misslyckas” en månad. Tack för den här kommentaren, jag behövde den. kram!