De små sakerna som räknas i livet

Jag måste bli bättre på att uppskatta de små sakerna i livet. Ibland rejsar jag lite för fort framåt och hinner inte reflektera förrän stunden är förbi.

Jag har bestämt mig för att jag måste bli bättre på att uppskatta de små sakerna i livet.

Ibland rejsar jag lite för fort framåt och hinner inte reflektera förrän stunden redan är förbi . Då ångrar jag verkligen att jag inte tog tillvara på tillfället bättre.

Jag längtar efter att sitta i solen och dricka kaffe, men så fort jag får chansen att faktiskt göra det så tänker jag på annat och missar att faktiskt njuta.

Så mitt mål nu är att bli bätter på att stanna upp och ta micro-moments då jag verkligen känner in hela situationen. Då jag använder alla mina sinnen och verkligen inpräntar känslan i minnet. Så som man gjorde när man var liten.

Jag vill skapa barndomsminnen som vuxen.

Så nu när jag sitter i solen så tänker jag på hur gott kaffet i koppen luktar, att fåglarna kvittrar när de flyger förbi, hur strålarna värmer huden och tittar på alla människorna som myllrar ut ur stationen så fort ett tåg har åkt förbi. Det blir nästan som meditation att försöka hitta alla fina upplevelser just i den stunden.

Jag har fortfarande svårt att hålla koncentrationen länge, men det kan jag nog öva upp. Det viktigaste är att jag måste inse när det är ett sånt moment då jag ska sakta ner livet till slowmotion och bara andas och insupa istället för att tänka och springa vidare.

Allt handlar om balans. Ibland ska man gasa, ibland ska man köra långsamt och vissa tillfällen ska man stanna helt, kliva ur och bara sitta en stund. Det är det livet handlar om.

Slutdestinationen för oss är detsamma, alla går vi bort en vacker dag. Så då måste resan dit få räknas. Både genom vad vi har gjort med vår tid på jorden, men även lyckan i alla dessa små moment då vi bara är i stunden. Då vi aktivt väljer att uppskattar de små sakerna.

Jag måste bli bättre på att uppskatta de små sakerna i livet. Ibland rejsar jag lite för fort framåt och hinner inte reflektera förrän stunden är förbi.

Foto – Ida Zander. Location – Mama V’s. Tröja – Mango, jeans – Mango, boots – Marzio, väska – Balenciaga och solglasögon – Rayban – Annonslänkar

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

4 kommentarer

  1. Tack för denna text, och tack för din underbara blogg, som får mig att stanna till och reflektera. Att du har härliga bilder är också fint och vilsamt. Tanken om att skapa barndomsminnen som vuxen tar jag med mig idag. 💕

  2. Kloka och tänkvärda ord! Definitivt något som jag skulle behöva bli bättre på, man behöver verkligen tänka på det aktivt, men det känns ju så bra när man lyckas njuta precis där och då i stunden, utan att låta tankarna vandra iväg för mycket.

  3. Tack för en fantastiskt fin och inspirerande text. Detta ska jag öva mer på😊 Kram

  4. Fint inlägg 🙂
    Jag gillar verkligen ditt initiativ om att bara köpa ett plagg i månaden. Har inspirerats och tagit efter till viss del. För min del handlar det inte om antal plagg i månaden utan om att jag faktiskt skrivit er en lista med de nyckelplagg som jag behöver. Tills jag hittat dessa plagg får jag inte köpa något annat. I januari blev det tre plagg, men i februari och mars har jag inte köpt något som känts helt rätt. Det är väl där likheten mellan din och min approach ligger – att det måste kännas helt rätt för att kvala in. De plagg jag köpt hittills har jag redan använt massor och de funkar med både gamla godingar och sådana plagg jag faktiskt inte använt så mycket men som jag nu ”låst upp” med mina nya plagg. Sådana plagg som fortfarande, trots nya inköp, inte funkar har fått skänkas eller säljas (blev lite ledsen när jag genom Sellpy fick sålt en nästan ny kofta/kavaj för 14 kr! använd två gånger och med nypris 3500kr. sen tänkte jag på vilket fynd köparen gjorde och då var det lätt att bli glad igen).
    Funderar på en sak. Dina röda boots på bilden. Är de ett nyköp? Gillar verkligen Marzio i Stockholm och modellen ser jättefin ut på dig. Är det samma som du länkar till?