Måndagslistan 25 Mars – Veckans mål, händelse, mantra och affirmation

Måndagslistan 25 Mars - Veckans mål, händelse, mantra och affirmation

Någon mer än jag som inte kunde vakna i morse?

Det kändes som om jag vaknade från djupet av ett hav. Jag hade en riktig sån där black-out natt.

Så pass så att när jag i morse glatt deklarerade till Garth att Ace hade sovit igenom hela natten så skrattade han och sa att jag var den som hade sovit igenom hela natten. Ace hade varit uppe 3 gånger… Jag märkte jota. Skönt att man är två föräldrar i det läget.

Jag tänker att jag måste ha behövt en natts riktig djupsömn och att eftersom att Garth var där visste jag i bakhuvudet att det var lugnt att inte vara ”på vakt”. Eller jag hoppas det i alla fall.

Just sömn tror jag säger mycket om oss. När vi klarar oss på mindre så är antingen kvalitén bättre eller så är vi friskare rent allmänt. Jag vet att när mitt magsår spökar så kan jag inte bli pigg oavsett hur mycket jag sover.

Men nu känner jag mig pigg och utvilad. Redo för en ny vecka. Hoppas ni känner likadant.

Här är min veckas mål, händelse, mantra och affirmation:

Veckans mantra – ”En sak i taget”. Man blir inte mer effektiv av att försöka göra flera saker på en gång. Då är det mycket bättre att sluta cirklar och avklara en uppgift i taget.

Garth reser mycket med jobbet just nu, så jag är ensam hemma med Ace de flesta dagarna den här månaden. Det är helt ok med tanke på at Ace är så enkel i sig. Men det gör även att allting i hushållet faller på mig. Plocka undan, tvätta, laga mat, städa upp, dropp och hämt på förskolan, nattvak, Olives veterinärbesök och så jobb på det. Men som singelföräldrar har visat i alla år, så går allting ihop. Man måste bara ta en sak i taget och försöka att koppla bort resten.

Veckans affirmation – ”Jag har ett growth-mindset”. Det vill säga jag växer och vill växa hela tiden. Mitt viktigaste jobb i livet är med mig själv och att hela tiden känna att jag förbättrar personen jag är. Vissa personer är fast i ett ”fixed mindset”. De tänker att de redan är så bra som de kan bli och stannar där. Då slutar man växa som person och utmanar inte sig själv att bli bättre. Har du ett growth eller fixed mindset?

Veckans mål – Vi har jättefint väder och trädgården är iordning, så den här veckan är det konkreta målet att leka utomhus mer. Det är svårt att få lika mycket frisk luft här i London som hemma i Sverige. Men då är det bra att vi har en trädgård (även om det går att debattera om hur frisk luften i London egentligen är).

Veckans dröm – Just nu drömmer jag mig bort till sommaren. Inga stora jackor at klä av och på, glass i stora lass i parken och solkyssta ben. Komsi komsi!

Måndagslistan 25 Mars - Veckans mål, händelse, mantra och affirmation

Veckans vision – Jag tror inte att Garth håller med om den här visionen. Men vi seglade alltid med Mammas familj under en vecka eller två per sommar när jag var liten. Jag skulle så gärna vilja dela den erfarenheten med mina egna barn, det var så himla mysigt. Speciellt att sova i en skvalpande båt som ligger i någon mysig hamn i skärgården. Anledningen till att Garth inte skulle gilla den här visionen är att han blir så hiskeligt sjösjuk, stackarn.

Veckans fokus – Den här veckan fokuserar jag på att inte tappa alla bollar som jag jonglerar. Det är mycket kul på G både privat och jobbmässigt och så länge jag håller allt i rörelse så kan jag klara av allt. Det är viktigt att spara på energin och inte låta den sippra ut på onödiga saker. Jag väljer hellre att hitta en 20 minuters ficka att sitta i lugn och ro och meditera med headspace eller calm än att titta på tv på kvällen. Det ger mig mer.

Veckans händelse – I morgon ska jag på en Jimmy Choo sample sale… jag är så taggad. Men det betyder antagligen att mitt April köp blir därifrån. Det viktigaste är att inte bli medsvepet i shoppinghysteri och bara köpa något som jag vet att jag verkligen kommer att använda.

Nästa händelse är att vi kör till Amsterdam på torsdag. Garth jobbar där den här månaden, så vi åker med över helgen. Det är mors dag här i UK på söndag, så det vore lite trist att fira det helt själv hemma.

Lärdom från förra veckan –Drick inte för mycket kaffe! Jag blir stissig om jag dricker mer än en eller max två koppar på en dag. Häromdagen drack jag två starka kaffe och efter det hade jag både hjärtklappning och fick krypig ångest. Nä, det får inte bli för mycket av det goda. (Men ååå så gott det är).

Veckans vardagslyx – Det är väl att få spendera helgen i Amsterdam med Garth och Ace. Himla lyxight ändå. Jag har inte varit där på många år nu.

Veckans Inspiration – Kanske inte inspiration riktigt. Men intressant tycker jag att det här blogginlägget om hormoner från ”Hello Glow” är. Det simplifierar något som vi alla egentligen bör ha bättre koll på. För många går runt och lider av obalans som går att korrigera och vet inte ens om det.

Nu är det din tur att skriva ner din veckas mål, händelse, mantra och affirmation. Det är nyttigt!

Foto – Ida Zander. Location – aux mervielleux de Fred Northcota road. Scarf från Lindex,  min topp hittar ni här – annonslänk

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

1 kommentar

  1. Jag är en ‘growth’ person och önskar jag vad mer ‘fixed’ så man kan njuta av nuet istället för att tänka på framtiden. Tror inte att ens fokus på framtiden hela tiden gör en positiv skillnad i livet, utan att man hela tiden är lite ofokuserad. Att istället kunna njuta av det man har och acceptera sig som man är nu låter så himla drömmigt. Sen tror inte jag att det innebär att man slutar utvecklas, men att utvecklingen sker mer naturligt och framförallt inte fått massa onödig tanketid. Den kommer liksom oavsett, och om man är i nuet kan man också ta vara på alla möjligheter som dyker upp. Det är svårt att säga ja till något som kommer NU om man redan har en fixerad plan för vart man vill vara om 6 mån… Omställningen tar energi och tid dessutom.