Vi är med magnoliaträd & tankar runt alkohol

världens snyggaste kostym & mocktails

Hej kompisar, hur mår ni? Hur har helgen varit?

Här hemma har vi fokuserat på trädgården. Vi har 12-15 grader och sol just nu, magnoliaträden står i blom och det står vackra körsbärsträd som bara sprakar av rosa i varje hörn.

Jag älskar våren i London.

Så planen var att åka till ett garden centre på lördagen för att köpa några små fina blommor att plantera i våra krukor och lådor. Men när vi väl kom dit så råkade vi gå lite bananas och kom hem med allt från små fina plantor till trädgården till 4 nya växter att hitta platser till inomhus och ett alldeles eget magnolia träd. Say what?

Det var inte riktigt planerat, men det stod där och var så fint att både jag och Garth blev lite kära i det.

Jag har velat ha en fin växt på framsidan bredvid bilen och ingången till vårt hus och ett magnoliaträd blev faktiskt helt magiskt. Nu kommer det bara att blomma i typ 5 minuter till, men det är värt det.

Så i dag har vi spenderat hela eftermiddagen i trädgården och har planterat allting, städat upp och fixat fint. Nu kan sommaren få komma, trädgården är klar.

grå kostym från mango och en mocktail

Jag har även hunnit med lite andra roliga saker den här helgen.

I fredags mötte jag upp Gia på en drink på Little Bird. En riktigt grym restaurang och cocktail bar som ligger nära Northcote Road. Jag älskar hur de har stylat stället, ni kan se en liten del på bilderna i det här inlägget. Förutom det gör de väldigt goda cocktails. Eller det säger Gia i alla fall… för jag håller mig till mina oldfashioned gjorda på rom, som alltid.

…om jag inte tar en mocktail förstås.

På bilden dricker jag en av Little Birds riktigt goda mocktails och i morse när jag var och plåtade med Ida på no 32 The Old town så blev det en alkoholfri cocktail även där.

Jag gillar inte att dricka alkohol särskilt ofta. Utslaget blir det kanske 4-6 glas i månaden (oftast 2 år gången). Så då är goda mocktails ett måste på menyn. Jag gillar att ha något att hålla i och sippa på, men det behöver absolut inte vara alkohol i glaset.

Det känns faktiskt som att fler och fler börjar välja bort alkoholen. Jag har ju förutspått att det är en av de sakerna som vi kommer att titta tillbaka på i framtiden och undra hur vi egentligen tänkte.

Jag är inte riktigt sugen på att bli helt alkoholfri utan gillar nivån jag ligger på nu. Men jag förstår absolut de som inte vill dricka alls. Vem vet, jag kanske helt byter till mocktails i framtiden. Men då måste jag ge upp min old fashioned, för utan rom så blir det bara bitters och socker…

Har någon av er valt att sluta dricka alkhol helt och hållet?

Tess Montgomery - Kostyme roch mocktails

Foto – Ida Zander. Location . Little bird. Min kavaj från Mango hittar ni här, byxorna här och min sneakers från Golden Goose här – adlinks. 

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

4 kommentarer

  1. Jag kommer nog aldrig att ge upp alkohol – jag tycker vin ar bland det godaste som finns och det ar verkligen en lyx i mitt liv. Sedan maste jag saga att jag blir ganska stressad i dagens social media klimat (inte nagon annans fel direkt men..) – man ska helst alska yoga, meditation ska handa varje dag, ata helt veganskt ar en sjalvklarhet och ge upp alkohol ska man absolut, acai bowls ar det basta som finns och bla bla bla.. Haha vilket gnall det blev nu men forsta mig ratt – det kanns som att man maste vara sa perfekt och lyckas till 100% pa alla plan. Kon att tanka pa det via ditt inlagg da jag har vanner som gett up alkohol och alskar att beratta det for allt och alla. Det ar absolut nagot att vara stolt over, och alkohol ar ju inte bra for kroppen direkt. Men jag kanner bara…kan man inte fa gora lite daliga val och inte vara perfekt och kanna sig stolt over sig sjalv anda? Och inte kanna att man nastan maste ljuga for att lata lika bra som alla andra.

  2. Jag slutade dricka alkohol när jag var runt 23 (36 nu) och har aldrig saknat det. Bör dock tillägga att jag aldrig har tyckt om alkohol särskilt mycket och därför var det ju självklart ett naturligt steg för mig att ta. Lägger dock noll värdering i huruvida andra dricker alkohol eller inte 🙂 Till Sandra: Känna ingen stress, ”you do you” dvs lägg ditt fokus på det som passar just Dig och känns rätt for Dig. Tycker för övrigt att Tess ofta förespråkar förändring på ett mycket bra sätt, dvs börja med små förändringar och känn efter om det fungerar i ditt liv. Jag har tex precis återgått till att äta fågel/fisk/kött after att ha varit vegetarian i 22 år – dvs jag går helt emot rådande trend. Men det visade sig vara bäst för _min_ kropp då framförallt soja orsakade inflammation i min kropp och påverkade min sköldkörtel oerhört negativt. Jag tror verkligen att det är så viktigt att lyssna på sin egen kropp, sina egna behov och sen ta in vad omvärlden kan tänkas tycka och tänka. Men det är min erfarenhet och åsikt och jag säger inte att den är mer rätt än någon annans! ♡

    1. Hej Jonna! Tack for ett fint svar och jag haller med att man maste kanna in vad som fungerar for en sjalv. Alla ar ju unika! 🙂 Och jag haller med – Tess ar absolut inte en av dom som stressar en till perfektion. Det var bara generella tankar som kom nar jag laste inlagget och nagot jag sjalv kampar med. Men det ar sa trevligt nar vi kan ha en dialog i kommentarsfaltet 🙂

  3. Vilket underbart inlägg, bra blandning av högt och lågt, snygg suit, blommor (magiska magnolia 🥰) och ett relevant tema att diskutera. Jag slutade dricka helt för ett par år sedan och det är ett beslut som jag är nöjd med. Tycker det finns fler och fler goda alkoholfria drinkar vart jag än går på restaurang och tacka vet jag Richard Juhlins rosebubbel, så gott! Festade mycket när jag pluggade och är glad för den tiden, men trivs bättre så som jag har det nu så har svårt att se att jag skulle gå tillbaka. Särskilt eftersom jag ej tåler något alls numera. 😉