När jag började följa min magkänsla

När jag började följa min magkänsla av Tess Montgomery

I början av det här året så fick jag nog. Jag hade en så stark känsla av att jag var på väg på fel spår och var tvungen att vända tillbaka och tänka om.

Det var magkänsla mer än något annat.

Det är lustigt det där med magkänsla och intuition. Vi spenderar så mycket tid på att vara rationella och tänka med hjärnan istället för med hjärtat eller magen. Om vi tänkte med hjärtat så skulle det hela nog kunna bli lite väl emotionellt, och med hjärnan blir vi väldigt rationella. Men om vi tänker mer med magen så känner vi oss fram på ett helt annat sätt.

I en av mina favoritböcker ”Charmen med tarmen” (annonslänk)lägger Giulia Enders fram en teori att våra känslor egentligen kommer från magen. Att vår hjärna har mer att göra med rörelse och att vad vi egentligen känner kommer från tarmarna. Det är därför vi får fjärlilar i magen, vi har magkänsla och vi kan kräkas av nervositet tillexempel. Jag tror att hon har något där.

Därför har jag börjat försöka lyssna in min mage mycket mer. Den skriker inte lika högt som hjärnan eller hjärtat, så man måste vara mer uppmärksam.

Jag har märkt att det är där mina ideal sitter och där min moral, etik och mitt jag bor. Kan det vara så att själva själen egentligen finns i magen? Och i så fall öppnar inte det upp väldigt intressanta frågor runt stress, diet och pre + probiotika? Kan man bli lyckligare och må bättre även själsligt om magen mår bra?

Det första jag gjorde för att kunna lyssna mer på min magkänsla var att sakta ner på tempot. Jag tog bort kanske 25% av pressen på mig själv att prestera. Hemmet fick vara lite stökigare, bloggen fick ett par färre inlägg i veckan, jag tackade nej till alla castingar som inte kändes helt 100. Jag drog ner allting till en koncentrerad essens av det bästa jag kan producera.

Det första som hände var att jag började kunna skilja på vad jag vill och vad andra vill.

Ibland när man är mitt inne i livstoronadon och allt bara går fort fort så blir lätt andras viljor ens egen vilja. Man hinner liksom inte med att känna efter. Jag slutade tänka vad andra skulle tycka om något jag hade/skapade/tänkte. Istället zonade jag in på precis vad jag ville och vad jag tycker är kul.

Vartåt vill jag att mitt liv ska gå?

När jag började följa min magkänsla av Tess Montgomery

Bloggen är ett perfekt exempel på förändringen.

Förr kände jag alltid pressen att det skulle vara si och så många inlägg i veckan. Runtomkring mig pressade man på att man MÅSTE ha ett visst antal för att det skulle ”räknas”. Visst, det ger mer pageviews och genom det mer pengar, men är jag verkligen villig att byta min kreativa frihet mot pengar? Att pressa fram sådäriga inlägg bara för att få fler pageviews? Jag bestämde att nej, det är inte för mig.

Jag vill känna att allting jag lägger upp här står 100% för mig och med det kommer en viss kvalitet. Jag kan inte stå för att ha en massa fillerinlägg i stil med ”10 saker jag aldrig skulle äta till lunch”. Jag behöver få gå lite djupare än så för att fortsätta kunna vara inspirerad och tycka att det är kul att blogga. Missförstå mig rätt, det är klart att jag har ytligare inlägg här på bloggen. Men då har jag valt det själv, baserat på att det är vad jag har i tankarna, inte pageviews.

Jag lyssnade på magkänslan och gick mot strömmen och det är jag så glad för idag.

Jag har hittat en helt annan harmoni i tillvaron. Jag tycker verkligen om allting jag producerar för det känns 100% jag. Jag går bara till castingar för märken jag känner att jag kan stå för och lämnar resten. Samma sak med samarbeten här på bloggen. Jag har alltid varit bra på att välja, men nu är det viktigare än någonsin att bara knyta till mig det absolut bästa.

Kortsiktigt så förlorar jag givetvis pengar på att göra den här förändringen, men långsiktigt vinner jag lycka och en helt annan stolthet. Just nu älskar jag allt jag gör och det går inte att mäta i kronor och pund.

…och vet ni vad. Helt plötsligt har det börjat rulla in möjligheter på en helt annan nivå! Märken som jag har drömt om att jobba med hör av sig och människor som jag är imponerad av bara dyker upp.

Ett exempel är att jag var på ett event för L’Occitane i går (kolla in mina Instastories). Vi var bara 3 personer som blev bjudna på afternoon tea och baby massage för deras nya sheabutter baby collection. …och vem kliver in genom dörren som person nummer 3 om inte Candice Lake! Jag har varit ett stort fan av henne länge och helt plötsligt får jag chansen att prata med henne i flera timmar.

…samma sak när jag fick träffa Jay ShettyFacebooks event på Soho Farmhouse. Jag har följt honom länge och helt plötsligt får jag prata med honom i person. Jag har nog aldrig känt mig så inspirerad.

Det är som att alla lösa skärvor som har legat där och skramlat har börjat falla ihop till en vacker mosaik. Och allt på grund av att jag har lyssnat på min magkänsla och bestämt mig för att strunta i resten.

Jag är inte religiös, men jag tror verkligen på någonting. Kanske är det magkänsla, kanske är det att vara ärlig mot mig själv. Men oavsett vad det egentligen handlar om så funkar det.

Någon som har ett exempel på när magkänsla funkade för er?

Foto – Tomila Katsman, make up – Alina Petrovic

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

6 kommentarer

 1. Alexandra

  Härligt inlägg! Blir så glad av att höra att det känns som att livet faller på plats. Du är så inspirerande och får mig verkligen att vilja följa min magkänsla och våga göra förändringar.
  Fortsätt göra din grej, du gör det så bra!

 2. Hej Tess! Det märks verkligen i bloggen att du prioriterar annorlunda nuförtiden. Jag har läst din blogg länge och alltid tyckt mycket om den, men de senaste månaderna har dina inlägg varit ännu bättre än tidigare och väckt tankar i mig kring mina mål och prioriteringar. Tack för en superbra blogg men både djupa, tänkvärda inlägg och fina, roliga inlägg om det lite mer ytliga i livet som också tillför glädje. Hälsningar Petra

 3. Vilket bra och inspirerande inlägg! Många kloka tankar <3

 4. Christine

  Älskar detta inlägg! Du inspirerar verkligen! Det har blivit mer och mer djup i din blogg det senaste och det är helt fantastiskt. Jag blir lycklig i hela kroppen – du bidrar till att vi går emot ett bättre samhälle. Ett godare, djupare och mer omtänksamt samhälle mot människa och natur. Heja dig! tack för att du hjälper till att förändra världen <3

 5. Tack fina Tess för din blogg!

 6. Håller med om att det märks i bloggen också! Det har blivit roligare att läsa igen, mindre tidningsaktigt och mer personligt. Vi läsare är ju här för dig, inte för fina saker i allmänhet. Keep it up!