Ett Plagg i månaden i April – Vad sägs om pre-loved?

Ett Plagg i månaden i April - Vad sägs om pre-loved?

De som känner mig vet att nästan halva min garderob består av plagg som så fint kallas pre-loved nuförtiden.

Jag tror att termen second-hand har förknippats lite för mycket med dammiga välgörenhetsbutiker (som för övrigt ofta är rena guldgruvor). Så pre-loved låter väl bättre.

Jag köper 100 ggr hellre ett riktigt fint designplagg som har haft en tidigare ägare än ett nytt från Zara. Det kommer ändå att hamna på ungefär samma pris och oftast så är ett trendlett och det andra tidlöst.

Jag kan tycka att det är kul att jaga fynd i charity shops. Men 90% av mina pre-loved grejer hittar jag på sidor som Vestiaire Collective. Ebay är helt ok det med, men jag gillar säkerheten av att ha ett plagg dubbelkollat så att det är äkta och i så bra skicka som säljaren säger att det är innan jag får det. Det har hänt ett par gånger att jag har fått ett mail från Vestiarie där de beklagar att plagget inte var som beskrivet och antingen cancellerar köpet eller erbjuder en rabatt. Det känns vettigt.

Den enda fallgropen här är att alltid titta på vart plagget kommer ifrån. Så att du inte åker på tull från USA.

Jag måste erkänna att jag är inne på Vestiaire nästan varje dag och tittar efter att Ace har gått och lagt sig. Jag har en ganska lång önskelista och en väldigt lång ”like” lista. Ibland har jag slagit till på något som jag har tittat på i flera månader och andra gånger gäller det att vara snabb.

Men man ska alltid pruta. För de flesta säljarna har räknat med prutmån om det inte är något som kommer att sälja direkt. Lägg ett ganska lågt bud och så kan du förhandla till ni hamnar på ett pris som båda är nöjda med. Mitt senaste köp prutade jag ner med £45.

Jag säljer själv av de plagg som jag inte längre använder (och eventuella felköp) och ni kan hitta dem här. 

I April tänkte jag att min ett-plagg-i-månaden skulle bli något från min långa lista på Vestiaire. Frågan är bara vad. Ska jag slå på stort och köpa Balenciaga-klackar? Eller räcker det med en fin liten Chanel scarf eller ett Céline skärp?

Jag vill egentligen inte lägga upp det jag har ett öga på här på bloggen, för det finns ju bara ett av varje plagg. Men jag bestämmer mig för att se det som ödet om något blir sålt innan jag har bestämt mig för vilket som ska bli mitt April köp.

Vilken är din favorit och vad hade du valt?

Läs mer on min ett plagg i månaden utmaning här.

Pre-loved favoriter

Ganni kappa
Örhängen
Chanel scarf
Balenciaga klackar
Blonde no 8 kappa
Self Portrait klänning
Casadei klackar
Céline skärp
Stella McCartney väska
-Annonslänkar

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

1 kommentar

  1. Celine-skärpet 😀