Min Helg – Häng hos Josefina & Matthew & hundslagsmål

Min Helg - Häng hos Josefina & Matthew & hundslagsmål

Vilken helg! Det blev verkligen blandad kompott.

Jag startade fredagen med en e-casting som Garth fick hjälpa mig att filma innan jag hoppade på tunnelbanan till Selfridges för att gå på ett litet event för National sleep day i deras VIP shopping suite med Eberjay. Om man inte vet exakt vart den här lilla gömda pärlan finns, så kommer man aldrig att hitta dit.

Det är en panel i väggen på ett lite avsides ställe som man måste trycka på för att komma in. Inga skyltar och medvetet svårt att hitta. Ganska coolt ändå. Undrar hur många såna som finns i varuhusen här i London egentligen? Om ni ser mig gå runt och knacka på väggarna så vet ni varför.

Garth skulle köra med ett killgäng till Bryssel för att hälsa på Gav som bor där och ha en killhelg, så han hade morgonen ledig och kunde ta Ace på förmiddagen.

Min Helg - Häng hos Josefina & Matthew & hundslagsmål

När jag kom hem igen packade jag ihop allt jag behövde till mig själv, hund och barn i vagnen och hoppade på tunnelbanan till Leytonstone där Josefina bor. Det går inte att undvika trappor och rulltrappor för att komma dit, men som tur är engelsmännen alltid redo att hjälpa till när man kommer med vagnen. En kille blev till och med förnärmad när jag bar ena sidan av vagnen, en man andra och han fick hålla Olive. ”Ok, you carry half the heavy buggy and I carry the tiny dog…”. Det är verkligen värmande i hjärtat hur fina människor är här.

Det blir dock ganska kul i rulltrapporna, för jag kan inte både bära Olive och ta vagnen, så då måste jag hitta någon som ser snälll ut som inte bär ömtåliga kläder och fråga ”Excuse me, I have a bit of a strange question. Would you mind carrying my dog in the escalator please?”. Men hittills har de jag har frågat bara blivit glada och gullat järnet med Olive. Så det går att få till om man vill.

Min Helg - Häng hos Josefina & Matthew & hundslagsmål

Ace, Olive och jag sov över hos Josefina, Matthew och lilla Leo hela helgen. De har även två hundar – Vega som är en italian spinone och Nina som är en Vizla. Olive är som en liten griskulting bland galopphästarna, men ändå den som är top dog i gänget.

På lördagen blev det en lång promenad i skogen med barn och hundar och en 4-årsfest på ett lekland. Jag kan ju säga att om någon hade tagit med mig på det innan jag fick barn hade jag nog aldrig velat bli förälder.

Typ 20 utklädda barn höga på socker i alla åldrar, som gick loss. Ace och Leo är ju födda samma vecka, och absolut yngst i gänget, så de fick vara med på ett litet hörn på sidan. Det var lite för många flygande spindelmän, prinsessor och batmans för att vi skulle våga låta dem gå bananas. De hade ändå så kul så att de var tvugna att gå och lägga sig för natten så fort vi kom hem.

…och sen blev det söndag morgon och Ace vaknade tidigt för ovanlightetens skull. Jag tog med mig honom och Olive ner till köket där de andra hundarna sover och kokade 2 ägg till Ace till frukost.

Så tappade han ett av äggen på marken….

Min Helg - Häng hos Josefina & Matthew & hundslagsmål

Olive och Vega har känt varandra sedan de var valpar och har alltid varit bästisar. Men Olive har alltid varit den dominanta. Antagligen för att Vega har tillåtit henne. Hon är ju säkert 5 ggr så stor, så det är inget snack om vem som sitter på musklerna där inte.

Men det här gången fick Vega nog och bestämde sig för att ägget var hennes.

Någon som Olive inte var glad över.

Så det blir ett riktigt ordentligt hundslagsmål klockan 6 på morgonen. Ace storgrät, lilla Nina som bara är 9 månader (vizlan) pep och Vega hade tag i Olives nacke…och jag var mitt i smeten och försökte separera de två. Som tur var kom Josefina nerzoomande så fort hon hörde all kalabalik. Som en superhjälte var både de stora hundarna vips ute i trädgården och vi kunde trösta Ace och kolla Olive.

Det jag måste understryka är att Vega är en väldigt snäll och fin hund. Hon har låtit Olive komma undan med mycket. För Olive är en riktigt liten bitch ibland. Så det här är inte någons fel utan vad som händer mellan hundar ibland. Jag borde inte ha matat Ace med alla hundarna i samma rum, det var klantigt. Så det här är absolut inte Vegas fel och vi tycker lika mycket om henne nu som innan.

Trots att Vega är så stor och stark så kunde vi bara se att Olives ena öra hade fått ett jack. Om Vega faktiskt hade velat göra illa Olive så hade hon varit död nu. Så allt som allt var det väldig tur och visar även på att Vega bara sa ifrån.

Så det blev till att packa ihop supersnabbt och ta med barnvagn, barn och hund till djursjukhuset. Josefina kom med för att hjälpa till. 4 timmar senare var vi på väg hem på tunnelbanan igen. Olive med ett öra som är ihophäftat och får antibiotika, anti inflammatoriskt och massor med kärlek.

Om man tycker att folk är hjälsamma när man kommer med barn och hund på tunnelbanan så kan ni bara gissa hur mycket uppmärksamhet Olive fick när hon kom med en tratt och såg ledsen ut. Hundtricket deluxe!

Nu har i alla fall Olive världens coolaste piercing under några veckor och ser riktigt badass ut.

Så en väldigt blandad helg som ni hör. Jag är såå redo att slänga mig i sängen och få sova en extra timma i morgon (Garth tar morgonpasset!) Hoppas ni har haft en bra helg kompisar (förhoppningsvis utan hundslagsmål).

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *