Min skönhetsresa – Jag testar The Ordinary Retinol 0.2%

Min skönhetsresa - Jag testar The Ordinary Retinol 0.2%

Jag bestämde mig efter att ha skrivit det här inlägget för att börja så mjukt som möjligt med retinol.

Så jag klickade hem The Ordinarys 0.2% retinol i Squalane (som är en olja).  Det är en av deras mest skonsamma produkter. Men hellre börja för svagt än att få en allt för stor reaktion resonerar jag.

Nu är det ju givetvis ett stort plus att The Ordinarys produkter är så galet billiga. Jag förstår inte hur de kan ligga så mycket längre än alla andra. Men så länge det funkar så klagar jag absolut inte. Det betyder att det inte blir allt för dyrt att gå upp i styrka hyfsat snabbt.

Jag har använt retinol i 3 veckor nu och även om det är alldeles för tidigt för att se en större skillnad så tänkte jag berätta om min erfarenhet så här långt.

För det första så förväntade jag mig att jag skulle bli röd och fjällig. Så jag började försiktigt med två appliceringar kvällstid under min olja på kvällen. Jag har redan problem med känslig hud på kinderna, så jag visste att det fanns en risk att det skulle bli värre.

Men nästa dag när jag tittade mig i spegeln var jag inte bara helt normal, men det röda på mina kinder hade gått ner lite. Say what? För att lägga alla korten på bordet så har jag börjat ana att jag har lätt rosacea på kinderna. Så jag ska gå till en dermatolog och få det diagnoserat ordentligt.

När jag läste på mig lite om retinol så stod det att det antingen kan göra rosacea värre eller i vissa fall bättre. För min del har det blivit det senare. Coolt ändå.

Min skönhetsresa - Jag testar The Ordinary Retinol 0.2%

Nu har jag börjat med en väldigt låg koncentration på retinol. Men jag tänkte använda den här i 6 veckor två gånger i veckan innan jag vågar varannan dag i några veckor till. Efter det tänkte jag ge resten av vad som är kvar i den här flaskan till Garth och så köper jag en koncentration upp och går igenom samma resa igen.

Jag tänker att om jag ska ha strålande fin hud, så kan ju även min kära man få vara med på ett hörn. Killar får ju rynkor och dassig hud de med. Så varför inte?

Jag var förresten på en helt magisk ansiktsbehandling som jag fick gratis av House of Elemis i går. Det var deras ”biotec” personliga facial som innehåller allt från oxygen infusion, ultrasocil peel till LED med både rött och blått ljus. Ni kan se hela behandlingen på mina stories (finns i highlighten ”beauty” om det har gått mer än 24 timmar). 

De ska skicka över ett par produkter som de tror skulla passa min hud väldigt bra, så det ska bli spännande att prova. Hittills har jag bara en ansiktstvätt som jag använder när jag reser och verkligen gillar från Elemis. Det är alltid kul att testa nya märken. 

Vem här använder retinol? Vad är era erfarenheter?

The Ordinary 0.2% retinol hittar du här – annonslänk.

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

5 kommentarer

  1. Jag har precis också börjat med retinol och köpte 0.6% från medik8. Jag tycker den är underbar och har märkt stor skillnad på 5-6 veckor som jag använt den. Är 29 och hade lite torrhetslinjer som nu är borta och ser helt slät ut i pannan haha! Kommer aldrig sluta med den.

    1. Jag har också använt den från Medik8. Grymt! Älskar Elemis med, deras Peptide4 krämolja är fantastisk.

  2. Jag har också funderat på att testa detta, är dock lite velig så det hjälpte att läsa om dina erfarenheter.

  3. Hej Tess! Jag har med rosacea och den blir jättemkt värre när jag använder oljor i min hudvård. Främst sk naturliga oljor så testa att utesluta det gjorde under för mig 🙂