Ett plagg i månaden i Mars – Golden Goose Deluxe Brand sneakers

Jag var väldigt sugen på de svinsnygga sneakersarna från Givenchy, men bestämde mig för att välja ett par som är lite mer användbara –  ”Superstars” från Golden Goose Deluxebrand. (annonslänk)

Jag ha faktiskt velat ha ett par sneakers från Golden Goose i över 10 år. Sedan jag såg dem för första gången i LA med min dåvarande pojkvän Jordan som bodde där. (Ni förstår hur länge sedan det var haha.) Jag slog faktiskt nästan till redan då, men det som skavde och förhindrade ett köp är att de kom redan ”ingångna”. Det vill säga de såg redan använda ut.

Det kändes lite fånigt att köpa skor som inte var nya, de kommer ju att se ingångna ut snart ändå. Då föredrar jag faktiskt att gå in dem själv. Eller hålla dem vita, om det är det jag känner för.

Jag förstår att det är hela grejen med Golden Goose, men det var liksom inte för mig.

Men så nu 10 år senare så släppte de äntligen ett par Superstars som faktiskt ser nya ut. Woohoo!  Det passar min, för att citera Daniel Redgert, inre Gunilla lite bättre.

Nu gäller det bara att hålla de här godingarna fina, eller smutsa ner dem och låtsas som om jag köpte dem så. Ha!

Oavsett så kände jag att de var ett passande köp för Mars. Vi har redan magnolia och körsbärsblommor här i London. Så det kommer inte att ta lång tid innan jag kan använda dessa sneakers dagligen.

Det är lite lustigt, för det tar nästan emot att köpa något alls nu. Min garderob är så härligt luftig och jag kan faktiskt se mina skor och kläder. Jag vill liksom inte tränga ihop något igen. Kul ändå vad en riktigt ordentlig storrengöring kan göra för inställningen. Jag som var en riktigt shopoholic för ett par år sedan.

Jag har tillåtit mig själv att helt skippa det där mer trender och bara köpa plagg som jag verkligen vet att jag kommer att använda länge. Det är väldigt frigörande på något sätt.

Som digital kreatör/bloggare/influencer eller vad man nu vill kalla det så är oftast pressen hög att visa upp det nyaste, roligaste och trendigaste hela tiden. Det är väldigt lätt att bli ivägsvept med den vågen och inte inse vad man egentligen håller på med.

Då är det väldigt skönt för sinnet (+ miljön och plånboken!) att bara kliva av karusellen och säga ”Tack för mig” och köra sin egen grej istället.

Det är vad ett-plagg-i-månaden utmaningen tillsammans med min Marie Kondo utrensing har gjort för mig.

Ibland behöver man inse själv att man gör något tokigt som kanske inte alls rimmar med vad man egentligen står för. Det är så lätt att bara bli medsvept i saker och fastna i tankegångar som inte är hälsosamma. Oavsett om det kommer till enklare saker som kläder eller mer komplexa som livsfilosofi och ideal.

Jag undrar vad mer man kan göra en Marie Kondo på? Jag har gått igenom kläder/böcker/bloggar och folk jag följer på Instagram. Vi ska göra resten av hemmet nu snart. Jag tänker att man kan applicera tekniken på så mycket mer … Vänner? Hobbies? Jobb? Vad tror ni?

Ni som kör ett-plagg-i-månaden utmaningen. Vad köpte ni i Mars? Ni som inte har hoppat på konceptet innan kanske är lite sugna att prova? Vad sägs?

Ni hittar vad jag köpte i Januari här och Februari här. 

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

4 kommentarer

  1. Jag tänker att jag verkligen borde göra en Marie Kondo på min dator! Har haft den länge och det är kaos bland alla filer… helt klart ett stressmoment i vardagen!

  2. Jag tycker det är helt rätt initiativ att skippa konsumtionshetsen och inspirera läsarna på andra kreativa sätt än senaste modetrenderna. Fortsätt så!

  3. Hej Tess! Tack för en bra blogg.

    Att inspirera med det man redan har i garderoben hade varit en rolig utmaning! Jag själv använder samma kläder om och om igen tills jag lessnar och köper något ”nytt” för att jag har ju ändå inga kläder… Men det hade varit roligt att få se lite nya kombinationer av kläder tillsammans. Du är ju så duktig på att ”make it work”! Jag har fastnat i ett mönster med att enbart använda vissa tröjor och tryck med vissa byxor och skulle aldrig i livet ha något som missmatchar (för jag är en fegis).

    Det hade varit roligt att se dig utmana dig själv att ha kombinationer som du aldrig haft innan för att inspirera oss till att faktiskt använda våra kläder! Exempel är typ https://justwannahavefun.se/jasminjahja/category/jwhfstylechallenge/ 🙂 Jag tror att du hade kunnat göra något riktigt bra av detta!