Hållbar Hållbarhet # 1 – En vattenflaska att älska länge

Så mitt första hållbara hållbarhets val är ett som många anser som självklart, men inte alla har ännu - En återanvändbar vattenflaska!

Nu kör vi, jag har officiellt börjat min strävan mot ett mer hållbart liv.

…Och nu gäller det att börja med det mest basic. Förändringarna jag i huvudsak vill göra är de som är små men många.

Jag tror att om vi kan locka fler till att göra lite så händer det minst lika mycket än om ett fåtal gör mycket. Det gäller att visa hur enkelt och naturligt det är att välja annorlunda i vardagen. Det behöver inte kosta skjortan eller handla om att lägga ner massor med tid eller pengar. Det är de små sakerna…

Så mitt första hållbara hållbarhets val är ett som många anser som självklart, men inte alla har ännu – En återanvändbar vattenflaska!

Det är otroligt enkelt att skaffa sig en fin vattenflaska som går att använda hur länge som helst. Den behöver absolut inte vara fancy som min (men är den inte väldigt Tess? Jag är galet nöjd med mitt val!). Så länge den håller tätt, går att tvätta och du kan fylla på den så är det toppen.

Förutom att rädda haven från all denna hiskeliga plast, så har jag även sparat mycket pengar redan på flaskvatten (framförallt på flygplatser!). En annan riktigt trevlig bieffekt är att eftersom att jag har med mig vatten i väskan hela tiden, så blir det att jag dricker mer. Så jorden, plånkan och huden tackar som tusan för den här superenkla förädningen i min vardag.

Har du en återanvändbar vattenflaska ännu? Du kan hitta min fina som är ett samarbete med S’well och Liberty London här (annonslänk). Men mindre fancy varianter gör givetvis jobbet precis lika bra!

…och om du har fler bra tips på små saker vi kan göra i vardagen för att hjälpa miljön, gå med i Facebook gruppen ”Sustainable Sustainability” här. 

Du kan läsa mer om Hållbar hållbarhet i det här inlägget.

Foto – Ida Zander. Min topp är från Vila och byxor från Monki (annonslänkar)

Så mitt första hållbara hållbarhets val är ett som många anser som självklart, men inte alla har ännu - En återanvändbar vattenflaska!

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

6 kommentarer

 1. Have a look at Moral Fibre https://moralfibres.co.uk
  Wendy`s blog gave me plenty of inspiration for a more sustainable lifestyle. Furthermore I would like to recommend you the book ”Zero Waste Home” by Be a Johnson. Keep on making this world a more sustainable one. We are in this together! Little drops of water make a mighty ocean! 💦💚♻️

 2. Hrrm. Vattenflaskor finns ju överallt Tess eller är det för att du vill verka miljömedveten nu?

  Ett tips är att sluta göra samarbeten med de vanliga kedjorna då de är riktigt miljöbovar. Samarbeta med klädesföretag som är miljömedvetna, återvinner material och tänker preventivt. Men det är klart de kanske inte vill ge dig spons och du kanske inte är deras främsta målgrupp?

 3. Superfin flaska! Är lite nyfiken, kan man ha med den i handbagaget när man flyger? Är lite orolig för att investera i en fin flaska bara för att bli av med den i securityn.

  1. Hej Carolyn! Du får ha med flaskan, men ha den tom när du passerar säkerhetskontrollen. Väl i gaten kan du sedan fylla den exempelvis på toaletten. Jag har själv provat, det är smidigt och enkelt!

 4. Helt rätt! En sak som verkligen gör mig tokig är allt flaskvatten som säljs. Det skeppas och flygs kors och tvärs över världen, vilket i sig är stor miljöpåverkan. I Sverige har vi utomordentligt bra vatten i kranen så varför köpa? Bubbelvatten kan du enkelt fixa själv genom en soda stream eller liknande. Nej, det är något som gör att jag ser rött… (undantag: de som inte har bra kranvatten, tex på landet etc). Själv har jag alltid med mig en flaska.

 5. De flesta i Sverige har vattenflaskor nuförtiden. Vi köper ju inte vatten ofta, så är smidigt att alltid ha med sig en. Den ‘finaste’ är den med bambulock från Klean Kanteen.