Måndagslistan 25 Februari – veckans fokus, mantra, mål och affirmation

fokus, mantra, mål och affirmation

Någonting som jag har himla mycket bättre på nu på senaste är att variera min takt i livet efter mina omständigheter.

Förr hade jag ett väldigt stelt schema som jag skulle hinna med oavsett. Det skulle vara så många svenska och engelska blogginlägg i veckan, jag ville gå på så många castingar, göra så många Instagraminlägg och gå på så många möten under en månad. Samtidigt skulle jag laga all Aces ekologiska mat från scratch, absolut inte ha någon skärmtid, bara ha honom på förskolan 12 h i veckan och allmänt vara superwoman.

Jag insåg tillslut att det faktiskt inte funkar så i livet, speciellt inte när man ha små barn. Istället måste jag anpassa mig efter vad livet slänger åt mig och vissa veckor måste jag sakta ner och andra kan jag sprinta. På så sätt behåller jag min motivation och inspiration.

Som nu när Ace är mitt i någon fas som gör att han vaknar var 15e minut hela natten (jag skojar inte!). Jag fick ge upp att ens hinna tillbaka till min säng i natt och det slutade med att jag vecklade ihop mig till en liten loppa och la mig i hans spjälsäng bredvid honom. Det var det enda som tillslut fick honom att somna i ett par timmar i alla fall. Och eftersom att han inte sover så är han såååå ledsen på dagarna lilla skrutten. Jag lider faktiskt mer av att se honom såhär eländig än vad jag gör av att inte få sova själv.

Så det är ganska uppenbart att den här veckan inte är en sprintvecka.

Jag bokar om möten, drar ner ribban och gör bara det viktigaste. Så att jag kan lägga så mycket fokus på honom som han behöver just nu. Sen kan jag förhoppningsvis gasa igång igen nästa vecka. Om jag kan stå och gå då det vill säga… jag är hyfsat stel efter den här natten haha.

Men som Josefina påminde mig på Whatsapp i morse – ”This too shall pass”. Och det är så sant, livet går upp och ner och vårt jobb är att hantera det bäst vi kan.

Någon som har lite koll på sömnproblem runt 18-månader? Det verkar vara den värsta hittills?

Här är min veckas fokus, mantra, mål och affirmation:

Veckans mantra – ”Back to basic” Vart ska jag lägga min lilla energi jag har där den gör mest nytta? Det finns ingen plats för något extra när vi går igenom den här typen av faser med Ace. Då måste jag prioritera riktigt väl och se till att basgrejerna är avklarade och allt annat hamnar på min to-do lista för nästa vecka.

Veckans affirmation – ”Jag är en bra Mamma”. När man ser sina barn olyckliga är det så himla lätt att börja ifrågasätta om man gör någonting fel själv. Det är en mentalt grav som man inte vill trilla ner i, så jag måste påminna mig själv om att det är fullt naturligt för dem att gå igenom den här typen av saker. Hjärnan växer, nya kopplingar skapas mellan nerver, kroppen jobbar för fullt, både på att bli större och att fungera ännu bättre. Tänk om vi vuxna kunde utvecklas på samma sätt, vi skulle aldrig palla. Vilka små hjältar barnen är!

Veckans mål – 2 yogapass ska jag hinna med, så att jag har orken och lugnet att palla allting annat.

Veckans dröm – Jag drömmer om att ha en enorm bokhylla knökfull med enbart böcker som jag älskar. Jag har börjat samla ihop mina böcker från alla gömmor där hemma för att göra nästa steg av vår Marie Kondo rensning. Jag kommer nog att behålla 30% och resten åker i påsen till välgörenhet. De som får stanna är mina favorit-klassiker och böcker som jag vet att jag absolut vill läsa igen. Resten är deckare och larviga böcker a lá ”How to be Parisian”. (Jag vill inte bli Parisian överhuvudtaget, det är alldeles för många fjantiga ”coola” regler att följa. Det är så onaturligt att fejka naturlighet. Suck på det!)

Veckans vision – Jag har börjat göra en vision board på Pinterest och ett återkommande tema är ett hus med mycket glas och en riktigt fin utsikt. Någonstans nära naturen där man kan se stjärnorna och höra fåglarna kvittra. Jag är trött på smog och skrikande rävar som går igenom soptunnor på nätterna.

lean in bok av Sheryl Sandberg

Veckans fokus – Ace. Den här veckan finns jag där för honom medan han går igenom en av sina svåraste faser under sitt lilla liv. Det är den här typen av saker som kommer att forma honom som person och ett väldigt viktigt tillfälle för mig att vara där och stötta.

Veckans händelse – I helgen ska vi åka till Exeter för att hälsa på Garths bästa vänner. Förhoppningsvis är lite miljöombyte precis vad vi behöver. Jag hoppas att frisk luft och natur ska få oss alla att tanka ny energi.

Lärdom från förra veckan – Ha en åsikt och stå för den. Det är väldigt få ”influencers” som faktiskt vågar uttrycka vad de tycker, tänker och känner av rädsla för hårda ord från följarna. Jag förstår absolut varför, för sticker du ut hakan, så kommer du att få en smäll i blogg/influencer världen. Så är det bara och det får man leva med. När man når så pass många männsikor som vi gör så kan inte alla tycka lika, det vore omöjligt.

Men jag tycker personligen att det är värre att inte säga vad jag tycker, för då är jag inte ärlig mot mig själv som person. I slutändan är det mig jag ska leva med för resten av livet. Så då tar jag hellre en tuff konversation än att mjäka ur. Jag har lovat mig själv att bli bättre på det. Sen är det givetvis viktigt att det görs med ödmjukhet, för man har inte alltid rätt. Det är det som är charmen och det viktiga med diskussioner. De är finns till för att vrida och vända på en situation för att få en ordentlig helhetsbild. Det är en fin balans, för man har rätt till en åsikt, men får samtidigt inte bli tjockskallig.

Veckans vardagslyx – Det är Garths födesedag i morgon. Och även om det kanske inte är ”vardags-lyx” så ska vi ut och äta på en trevlig restaurang. Cathy kommer och vaktar Ace och vi får klä upp oss och gå ut. Det är så otroligt viktigt för vårt äktenskap att vi får vara två vuxna gifta människor och inte enbart mamma och pappa hela tiden.

Veckans Inspiration – ”Lean In” av Sheryl Sandberg COO av Facebook (annonslänk). Jag har helt missat att visa vilka mina 3 böcker i Februari är. För att vara helt ärlig hinner jag nog bara med 2… men det är en kort månad, så jag skyller på det.

Lean in är en av dem i alla fall och det är absolut den typen av bok som jag kommer att behålla och läsa igen. Lean in är viktig för kvinnor mitt i karriären, speciellt med barn och som försöker jonglera hela kalaset. Sheryl pratar om hur man ska tänka runt mentorer, sponsorer och på alla sätt man som kvinna har en annan förutsättning i karriären än vad män har. Väldigt intressant och lärorikt. Om du inte har läst den ännu så kan jag inte rekommendera den nog.

Har du hunnit titta på din veckas fokus, mantra, mål och affirmation än?

Foto – Ida Zander. Location – Venn street. Blazer och byxorna är från Asos, t-shirten kommer från New Look och ”Lean in” hittar ni här.  – Annonslänkar

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

7 kommentarer

 1. Överväg att flytta över Ace till er säng. Han får den trygghet han behöver, och du får sovit ut ordentligt. Ingen människa fungerar utan sömn – gör det enkelt! ♥️

  1. Instämmer. Låter tufft med sovandet. Ett annat tips om man vill ha det på annat sätt. Vi har en 1.20 resårbotten utan ben i vårt barnrum och en vanlig dubbelsäng i stora rummet. Då kan man sova själv som vuxen eller tillsammans med den lille var som helst i lägenheten. Sömn är prio ett för oss. Mkt smidigare än spjälsäng tycker jag. Lycka till med sömnen!

 2. Den här veckan får fokus vara att allt jag gör är gott nog, ingen överprestation eller att jag måste vara så bra som möjligt. Min mage är extremt känslig mot sötningsmedel och fick i mig det av misstag i en drickyoghurt i helgen, så nu är jag som en liten trött trasa. Så bra mat, lugn träning och göra så gott jag kan. Det får vara nog!

  1. Heja heja! Jättevettigt tycker jag!

 3. Du är grym som kämpar på!! 💪🏻✨
  och kommentaren du fick av Josefina stämmer så väl – This too shall pass. It might pass like a kidney stone, but it will pass! ☺️👍🏻

 4. Låt Ace sova i er säng. Han behöver känna att du (ni) är nära. Då får ni båda sova bättre. Bäst sömn vinner! Tycker om jag ska vara ärlig att det är lite konstigt när man prompt bestämts sig för att barnen inte får sova i de vuxnas säng. Och att du istället lägger dig i hans spjälsäng… Lovar att han kommer känna sig tryggare och sova bättre. Han är i sin jobbigaste separationsfas just nu.

 5. Veckans dröm – jag håller med till 100!