Ett plagg i månaden – Mars = Luxe sneakers

Jag tycker att det är så himla kul med ett-plagg-i-månaden utmaningen. 

Jag var faktiskt inte helt säker på om jag skulle kunna hålla mig till att köpa bara en sak till min garderob per månad. Men det är verkligen jättenyttigt för mig som fd shopoholic att lära mig att verkligen både uppskatta det jag har och att se hålen i garderoben. Det tvingar mig att verkligen tänka till.

Vad är det jag verkligen behöver egentligen?

I Mars börjar det bli vår här i London och vanligtvis köper jag mitt första par sneakers runt den här tiden. Oftast blir det en vit Adidas variant som ligger på runt en femhunka. Enkelt, billigt och praktiskt tänkte jag. Men sen om jag tittar på min kreditkortsräkning, så ser jag ett helt annat mönster.

Jag ”fyndar” ett par vita sneakers i Mars…och sen ett till par i Juni… och ett i Augusti… och kanske ännu ett i Oktober. Eftersom att jag väljer de ”billiga” varianterna så tar jag helt enkelt inte tagit särskilt väl hand om dem utan har låtit dem bli fula och tråkiga ganska så fort. Då blir de ”parkskor” som jag har på mig när jag går ut med Ace och Olive. Innan jag körde min Marie Kondo hade jag 5 par fd vita parkskor…

Sjukt onödigt! Och egentligen inte alls det jag behöver. 

Jag behöver snygga sneakers som jag känner mig fin i när jag jobbar, går till castingar, möten eller events. Vardagssneakers har jag ju faktiskt redan så att det räcker och blir över.

Så mitt mål i Mars är att hitta ett par luxe sneakers, det vill säga ett lite finare par som passar till det mesta. Och sen ska jag bannemig ta riktigt riktigt väl hand om dem. Det ska vara en investering som räcker länge, inte slit-och-släng som de andra.

På bilden över ser ni mina 9 favoriter från Net-a-porter just nu.

Jag vet att hela ”ugly” sneaker trenden är stekhet just nu, men den är tyvärr inte för mig. De är supercoola på andra, men jag skulle bara känna mig …klumpig?

Jag tog med paret från Alexander McQueen för att jag vet att inte alla känner som jag. Men för mig personligen så står det antagligen mellan de från Saint Laurent, Golden Goose eller Givenchy. De från Fendi är helt galet fina de med, men jag vet inte om jag skulle använda dem tillräckligt mycket.

Vilka luxe sneakers skulle du har valt?

Luxe sneakers (annonslänkar)

I läsrikting
Saint Laurent
Gucci
Dolce & Gabbana
Golden Goose Deluxe Brand
Aquazurra
Fendi
Givenchy
Valentino
Alexander McQueen

Här kan du hitta vad jag valde att lägga mina pengar på i Januari och Februari.

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

4 kommentarer

  1. Har du tittat in märket ”veja”? 100% veganska, och svinsnygga.

    1. Men sååå snygga! Dem ska jag klämma på! Tack för tipset.

  2. Hej! Definitivt ett par Giuseppe Zanotti sneakers – kikade på ett par i London i december men blev inget köp till slut… Funderar på att slå till nör jag är i NYC i april istället…

    1. De är ju galet fina de med! Nu fick jag beslutsångest haha <3