Måndagslistan 18 Februari – veckans fokus, vision, mål och affirmation

 Här är min veckas fokus, vision, mål och affirmation:

Det finns så himla många memes om måndagar på nätet och oftast handlar det om hur jobbiga de är. Det jag tänker på när jag ser dem är hur många personer som måste ogilla sitt jobb. 

Det är klart att det är jättemysigt att vara hemma över helgen med sina nära och kära. Men jag känner personligen att jag ofta är redo att sätta igång igen när måndag rullar runt. All min måndagsångest som jag har haft förr är som bortblåst.

Nu längtar jag efter att få sätta mig ner på ett café med en stor kopp kaffe och knappra iväg på min dator. Jag vet inte om det är för att jag har barn och ser det som ”min tid” eller om jag bara tycker att mitt jobb är himla kul.

Skönt är det oavsett.

Det här veckan är mycket lugnare än förra. Jag ser fram emot att komma i kapp lite här på bloggen igen. Det har varit en helt underbar vecka, men det är alltid skönt att komma hem och få komma in i rutinerna igen.

Här är min veckas fokus, vision, mål och affirmation:

Veckans mantra – ”Blicka inte bakåt, kör på framåt”. Det är alltid lite läskigt att göra något nytt och annorlunda. Men om situationen har blivit lite gammal och bekväm så är det dags att utmana sig själv mer. Man kommer ingenvart om man bara kör i samma spår hela tiden. Jag är redo för förändring nu.

Veckans affirmation – ”Jag tror på mig själv”. Jag insåg den senaste veckan att andra tror mer på mig än vad jag gör och så ska det ju inte vara. Även om det är grymt kul att folk tror att man kan klara allt så är det ju jag som ska känna så i första hand. Så jag har bestämt mig för att tro ännu mer på mig själv nu.

Veckans mål – Nu när jag har satt upp lite mål för mig själv inom de närmaste månaderna så är det dags att planera min tid. När ska jag jobba med vad? Vad ska jag dra ner på för att kunna pusha det nya jag vill göra? Hur samlar jag energi bäst?

Veckans dröm – Drömmen just nu är att ”tjäna pengar i sömnen”. Lite som vi redan gör med lägenheten över vår (vi får in hyra). Jag vill inte jobba för pengar, jag vill jobba för passion. Så om jag kan tjäna pengar på saker som bara rullar frigör det min tid att jobba med det jag verkligen vill göra, oavsett om det dra in en stor inkomst eller inte.

Veckans vision – Jag vill ligga på min dödsbädd och helt 100% ärligt kunna säga att jag har gjort någonting bra för världen. Oavsett hur stort eller litet det är så vill jag kunna känna att mitt liv gjorde skillnad för andra liv på ett positivt sätt. Det är både väldigt själviskt och totalt osjälviskt i ett.

 Här är min veckas fokus, vision, mål och affirmation:

Veckans fokus – Struktur. Om jag ska få igång mitt nya projekt samtidigt som jag håller kvar i bloggarna och fortfarande springer på castingar (+ är mamma på 70%) så måste jag vara helt galet diciplinerad. Jag har redan börjat med att försöka vara snabbare på morgonen och sitter i dag ner en halvtimma tidigare än vanligt. Under den här tiden blir netflix en fredagskvällsyssla och istället läser eller planerar jag på kvällen. Jag kommer även att jobba en halvdag varje helg för att få det att gå ihop. Sedan när allting rullar så funderar jag på att låta Ace gå på förskolan en till halvdag i veckan. Just nu går han 4 timmar per dag 3 dagar i veckan enbart + 4 timmar med Cathy. Det ger mig bara 16 timmar att jobba som det är nu.

Veckans händelse – Jag står på stand-by för att göra ett test till min portfolio för agenturen. Det skulle vara skönt att ha lite nya bilder att visa upp på castingar, så jag hoppas att jag får en tid med den fotografen jag vill jobba med inom de närmaste dagarna.

Lärdom från förra veckan – Jag kommer alltid att hamna i alla olika typer av situationer med massor med olika typer av människor. Det är en del av mitt jobb. Då är det viktigt att jag behäller min energi och inte försöker anpassa mig efter andra. Det blir för mycket svängar för att det ska vara hållbart.

Veckans vardagslyx – Jag var ute på Chiltern Firehouse och drinkade med ett trevligt gäng svenskar igår och det blev inte jättesent, men tillräckligt för att jag bara fick 5 timmar sömn innan ”olive, olive, milk, milk” började i morse. (Jag funderar på att hitta en liten sele till Olive som jag kan fästa en nappflaska i…). Så i dag efter yogan när Ace har sin nap ska även jag sova en timma och det kommer att bli himmelskt. Sömn är som guldkorn när man har smått.

Veckans Inspiration – Veckans inspiration är ni läsare. Det är väldigt inspirerande att se att vi alla bryr oss tillräckligt mycket för att väcka debatt analysera och argumentera på ett vettigt sätt. Även om vi inte alltid håller med varandra så hålls en god ton och alla får lufta sina åsikter utan att det blir bråk. Det tycker jag är himla fint, speciellt när man tänker på hur många av oss som faktiskt hänger här på bloggen. Så tack för att ni är så vettiga <3

Har du tittat på din veckas  fokus, vision, mål och affirmation?

Foto – Ida Zander. Location – Brickwood Clapham. Jeans från Morgan (på rea nu!), Asos topp  (även den på rea) & faux fur från New look (tyvärr slutsåld). – Annonslänkar

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

1 kommentar

  1. Det är för att du har barn haha, sen har du säkert ett rolig jobb också såklart men det blir extra lyxigt att jobba när man har barn. Ser också fram emot dagen jag kan sitta på ett cafe med en kopp te och få jobba ostört (är hemma med 7 månaders bebis just nu). Men det är ju det som är så himla nice med att bli förälder, man njuter av de små stunderna som man innan tog för givet.