Vikten av att vara singel

vikten av att vara singel

Alla hjärtans dag. Jättemysig, som alla andra dagar eller en stor fet hjärtformad påminnelse att man är singel.

Det är asmysigt att vara gift. En given date på alla hjärtans, oavsett om man tror på det eller inte. Någon att somna och vakna bredvid och ett pusskonto som aldrig tar slut.

Det är lätt att se giftemål som just ett mål. Man är singel och strävar att träffa någon och så ska man gå i mål genom att gifta sig. Frid och fröjd, kärnfamilj…

Singlar är det synd om. De är så långt från målet som man bara kan vara.

Stackars dig som sitter där helt ensam på alla hjärtans, som går och lägger dig själv varje kväll och vaknar i en tom säng, som inte har några smutsiga sockor att plocka upp, inte blir urknuffad ur sängen eller vaknar av att någon pruttar högt. Som kan välja att vakna av dig själv, äta glass i sängen till middag och göra precis vad du vill.

Singeltiden är inte bara riktigt skön, den är även helt enormt viktig.

Det är ju den enda tiden i livet som du är helt ensam med dina tankar, då du verkligen kan dyka ner på djupet i vad du vill och framförallt vad du inte vill ha i livet. Du kan experimentera, undersöka och uppleva. Du har enbart en person att tänka på och om du gör misstag så går det oftast bara ut över dig själv.

Det är när du är singel som du lär dig vad du inte vill ha i en partner. Du träffar mycket folk och inser att vissa attribut hos andra är mer kompatibla med dina än andra.

Det är så lätt att tappa bort sig själv när man är i en relation. Så det är väldigt viktigt att ha den där grundsjälvsäkerheten från början. Att vara två är mycket jobbigare än att vara en. Självständighet byts mot kompromisser och frihet mot ansvar.

Det är givetvis helt underbart att ha en partner som älskar en och att vara gift. Men det är även helt underbart att vara singel och verkligen inte sorgligt på något sätt.

Jag är så glad att jag var singel under perioder av mitt liv. Det gav mig tiden och friheten att lära känna mig själv, att prova på både olika saker och olika människor. Det gjorde mig till en bättre person och en bättre partner till Garth.

Så ni singlar där ute, fira att ni älskar er själva nog att inte sluta vara petiga med vem ni ska dela livet med. 

Foto – Ida Zander för min #MINDFLUENCING kampanj på Instagram.

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

3 kommentarer

  1. Så viktigt!!

  2. Tack Tess!!

  3. Så sant!