Facebook Creator Day på Soho Farmhouse

Facebook creator day

Alltså Facebook creator day… MIND BLOWN!

Med ändå ganska höga förväntningar begav jag mig till tv huset i White City i Måndags. Det var ju liksom Facebook och Instagram som bjöd in till ett 2 dagars event. Det måste ju bli bra eller hur?

Där väntade kanske 70 andra kreatörer från hela världen. Vi pratar Sydafrika, Dubai, Nigeria, Frankrike, UK, Sverige… + 20-25 personer från Facebook och Instagram från lika spridda platser.

Det var jag, Ebba, Margaux, Julien och Fanny från Sverige. Men vi var ju inte där bara för att hänga i klick, så jag gjorde det till mitt mission att lära känna så många av de andra som möjligt.

Facebook creator day

Efter en snabb brunch hoppade vi alla på bussarna och begav oss förväntansfulla ut på den engelska landsbygden. När vi rullade upp framför helt magiska Soho Farmhouse 2 timmar senare hade vi redan hunnit prata en hel del och jag höll på att kissa på mig. Kaffe innan en bussresa är en sjukt dålig kombo.

Vi gick direkt in på mingel och lite lunch. Och sen satte föreläsningarna i gång.

Tänk er en stor lada full med härliga soffor att sitta i och en stor scen längst fram. Jag och Margaux bestämde oss för att vara bäst i klassen och satte oss allra längst fram. Dock var ämnet inte ett som jag skulle få bästa betyg i. Nämligen rörligt innehåll på Facebook. Något jag inte har gjort alls!

Men otroligt intressant och peppande.

ladbaby and tess montgomery at Facebook creator day

Min klänning har jag fått i gåva av det engelska märket Somerville som har ett vettigt sustainable tänk som jag gillar. Killen på bilden är från ”Ladbaby”, ett av Garths absoluta favoritkonton. 

Man insåg ganska fort att de andra kreatörerna var av lite annan kaliber än sig själv. Vi snackar miljoner följare… flera miljoner följare. Jag kände igen ett par ansikten, men det var väldigt få inom mode och lifestyle där. Mest var det pranksters, kockar, magiker…och sen kom Jay Shetty upp på scenen…

Alltså om ni inte vet vem Jay Shetty är så MÅSTE ni kolla in hans Youtube eller Facebook sida nu. Jag har följt honom ett bra tag och har alltid gillat hans budskap. Han var munk i 3 år och mediterade i Tibet efter business school och bestämde sig för att hitta meningen med livet istället för pengar och kändisskap. 

jay shetty and Tess Montgomery Facebook creator day

Liten fan-selfie med Jay Shetty på Facebook creator day.

Ni förstår nog varför det tilltalar mig så mycket.

Det är verkligen helt och hållet min grej. Jag fick chansen att prata och hänga lite med honom under de två dagarna och har fått otroligt viktiga och bra råd. Mindfulness och att filosofera runt livet är ju det jag älskar att göra, så att träffa någon som gör det på en så enorm nivå är fantastiskt inspirerande.

Han gav mig några otroligt viktiga pointers och hjälpte mig att lätta lite på dimman runt precis vad det är jag vill göra med min röst på sociala medier.

Det var som att Facebook creator day hände på som beställning när jag verkligen behövde det.

Facebook creator day dinner

Efter många timmar av föreläsningar så fick vi alla snabbt svida om till middag och så blev det långbord.

Jag hittade hela kockgänget och tyckte att det var perfekt att slå mig ner och prata mat med dem. Jag hittade de otroligt glada och karismatiska tvillingarna Dave & Steve från The Happy Pear och Joe Wix. Lustigt nog så blev det inte alls prat om mat utan istället dating och förhållande. Ganska otippat eller hur!

Vi snackade och snackade och snackade och helt plötsligt var det midnatt och den enorma sängen med alla 8 kuddarna väntade i min lilla stuga.

Hela lilla svenskgänget bodde bredvid varandra och vi gick lite vilse på vägen tillbaka i mörkret.  Så vi frågade någon var vi kunde hitta ”piglets” (namnet på våra hus, griskultingar på engelska) och personen vi frågade troddehelt allvarligt att vi frågade om vi kunde få se några griskultingar. Här kommer de galna svenskarna och vill kolla på våra grisar mitt i natten…

Facebook creator dayFacebook creator day

Vi fick tillsut skjuts med en av deras små söta mjökbilar och kunde ramla i säng.

Jag fick 8 timmar obruten sömn och vaknade upp som en riktig prinsessa i min enormt stora säng. Jag skulle på riktigt bara kunna ha ett sommarhus av den storleken som vi kunde fly staden för på helgerna. Om den var lika fin. Ni kan se hur det såg ut i rummen på min Instastory under highlighten ”FB Creator day”.

På morgonen blev det frukost och så fortsätte vi föreläsningarna. Ett av ämnena var hur vi kan använda våra plattformar för att göra gott. Något som ni nog vet ligger mig väldigt varmt om hjärtat. Speciellt efter att jag startade hela #mindfluencing kampanjen.

Facebook creator day jay shetty

Vad vi pratade om under själva föreläsningarna var väldigt fokuserat på i huvudsak rörligt media. Om ni vill att jag ska skriva mer om det så hojta till så gör jag ett separat inlägg om allt som jag kan dela med mig av. Vissa saker var lite hemliga, men dem får ni reda på inom sin tid ändå.

Jag vet inte riktigt hur intresserade ni är av det rent praktiska runt algoritmer och funktioner.

Allt som allt så var Facebook creator day en helt fantastisk upplevelse för mig. Av både anleningen att jag fick massor med inspiration och fick träffa otroligt motiverande och trevliga människor på ett helt underbart ställe. Men även för den mentala pushen jag fick av att vara där.

Dimman lättade och jag vet vad jag vill göra nu, tack vare alla som var där. Jag tänker så att om Facebook och Instagram tror på mig, så är det minsta jag kan göra tillbaka att tro på mig själv.

Tack snälla Facebook och Instagram för att jag fick komma och vara med på det här. Det har gjort mer för mig än vad ni kan ana!

BTW, om ni vill se mer av mig så har jag två helt egna GIFs på Instastory!! De hade en gif-maskin där och jag gjorde två olika. Sök bara på ”FB4C”  så hittar ni mig. Om något känns lite extra Tess sådär. Hur kul är inte det?!

milk float soho farmhouse

Går man på Facebook creator day så får man åka söt mjölkbuss.

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

1 kommentar

  1. Så himla spännande och lärorikt det verkar ha varit! Tycker i stort sett allt kring sociala medier är så intressant, hade gärna läst ännu mer om du vill dela med dig🤓