Skönhetsfavoriter – Utrensning & vad jag köper nytt av

mina all-time skönhetsfavoriter

Det finns en bra anledning till att jag aldrig har lagt upp en ”shelfie” här på bloggen. Det vill säga vad som står i mitt badrumsskåp.

Anledningen är nämligen den att jag skulle ha skämts över hur galet mycket produkter jag har och hur enormt stökigt det är just i den delen av badrummet.

Det blir lätt så när man både får saker skickat, gör skönhetssamarbeten och är en beautynörd som ofta köper nytt för att testa.

Men igår så fick Ace vara min lilla hjälpreda och så gjorde vi en rejäl rensning. (Jag rensade och han plockade ur allt ur påsen igen…)

Jag sparade bara mina skönhetsfavoriter. Alla produkter som var förbi sitt best-före-datum åkte direkt i sopen. Saker som var oöppnade och fräscha går ner i ge-bort-lådan i källaren och produkter som inte funkar för min hud i ansiktet fick flytta till kroppshyllan istället. Varför skulle man inte kunna använda ett fint serum som inte passar mitt ansikte som bodylotion?

Jag gjorde mig av med en hel kasse…

Garth var som alltid där och grävde efter ”Men det här kan jag ge till min mamma…” Jag försökte förklara att även om det är en fin och bra produkt så har den stått i skåpet lite för länge (vi talar 2-3 år för länge) för att jag ska våga använda den själv och ännu mindre våga ge den till någon annan.

Där har ni en kulturskillnad mellan oss två. I Zimbabwe kastar man inte saker, för det finns helt enkelt inte nog, så man sparar på allt (det är därför vår källare är full från golv till tak av gud vet vad). Om man inte vill ha det själv så ger man bort det. Väldigt fint tycker jag och något som vårt slit-och-släng samhälle måste bli bättre på. Men då ska det göras i tid, gamla produkter måste tyvärr slängas bort av hälsoskäl.

Det är givetvis ett enormt slöseri att kasta såhär och jag blir så arg på mig själv när jag tänker på det. Till mitt försvar så var jag gravid i 10 månader + ammade i 8 till, så jag kunde inte använda många av mina produkter då.

Men nu ska det bli andra bullar.

Jag ska köpa det som jag verkligen vill ha och sedan använda upp det. Saker som inte passar mig ska jag ge bort direkt (eller använda på kroppen) och så fort jag får något skickat som jag vet att jag inte kommer att använda så åker den direkt ner i ge-bort-lådan.

Det är så skönt att bara ha mina skönhetsfavoriter som jag verkligen använder kvar. Jag insåg att trots att jag hade så mycket så använde jag väldigt lite och jag har tex snålat på min ögonkräm för att den håller på att ta slut. Så fånigt!

Så den här veckan ska jag titta på min hudvårdsrutin, se var luckorna är och köpa ett par produkter som jag har gått och tittat på. Jag har redan slagit till på en ny ögoncreme från Dermatologica som Kicki rekommenderade och en ansiktstvätt från REN som är en nygammal favorit.

Nästa steg är en retinolprodukt, en ny primer med SPF och en riktigt bra ansiktsolja (gärna en ny ansiktsroller med, min gick sönder nyligen).

Ni ser alla produkterna som jag har köpt nyligen i collaget över. Alla utom ögonkrämen har jag redan använt länge och har köpt om och om igen. De funkat helt enkelt grymt bra för min hud.

Mina dagliga skönhetsfavoriter (annonslänkar)

Shiseido Vaso – Ansiktstvätt som är lite bättre för att ta bort smink.
 Dermalogica Stress positive eyelift  – Ny ögonkräm som ska bli kul att testa.
Pai Rosehip BioRegenerate Oil – Mitt kvällsserum (man blir lite orange av det).
REN Rosa Centifola cleansing balm – För mornar eller dagar jag inte använder smink (doften!).
REN Vitamineral Emolient rescue creme – Jag använder den som en riktigt återfuktande dagkräm.
REN vitamineral Omega oil – Mitt favoritserum sedan många många år som jag inte kan få nog av: Jag använder det på morgonen. 
Vichy slow age nattcreme – Upptäckte jag genom mitt samarbete med dem i höstas. Man blir lite brun i ansiktet, men den är så skön!

Vilka är era all-time skönhetsfavoriter?

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

3 kommentarer

  1. Älskade det här inlägget! Jätteroligt att läsa om dina favoritprodukter, mer sånt 🙂 kanske liknande inlägg med kroppsvård och hårvård?

  2. Har du några tips på hur en ska tänka kring serum? Jag fyller 32 i år och tycker mig ha förstått att det börjar bli dags att börja med det? Tycker mig även förstå att det finns många olika sorters serum? Det är en djungel och jag känner mig vilsen i den… Tack för en bra och intressant blogg! 🙂 Kram!

  3. Jag kan verkligen känna igen mig i att samla på sig alldeles för många hudvårdsprodukter, och då är jag inte ens bloggare och har samarbeten/får prover! Så dumt att vara en del av denna ”köp-och-släng”-generation. Det blir köpstopp på ett tag nu för min del!