Måndagslistan 4 Februari – Min lärdom, vision, mantra och affirmation den här veckan

Här är min veckas lärdom, vision, mantra och affirmation:

Februari….äntligen! Januari kändes som ett helt år i sig själv tycker jag. 

Det är alltid massor med lite tråkiga grejer i Januari. Plocka bort julen, betala av alla räkningar för festligheterna, försöka komma in i rutiner igen och för min del så ska bokföringen från förra året in innan den 31a, så jag har suttit mycket med det.

Då känns det skönt att Februari kommer med 28 dagar och färre måsten. Det kommer att bli en rolig månad med tjejmiddag, UIs Influencerkväll, Daisy Beauty awards och så ska jag på kurs med Facebook och Instagram. Sen i slutet på månaden är det Garths födelsedag, så jag måste komma på något extra kul att göra då.

Även om det är grått utanför fönstret så tycker jag att man känner att våren är på väg. Mars är ofta den månaden som vi börjar på knoppar och magnoliablommor här i London. Komsi komsi!

Här är min veckas lärdom, vision, mantra och affirmation:

Veckans mantra – ”Does it spark joy?”. Haha, jag är smått hjärntvättad efter helgens garderobsrensning. MEN jag tycker om konceptet och känner att det går att använda för det mesta i livet, inte bara saker. Människor, jobb, rutiner och mål. Om man är taggad på det man gör och umgås med människor som gör en glad, så är man på rätt väg mot ett lyckligare liv.

Veckans affirmation – ”Ta ett djupt andetag och släpp taget”. Jag håller lätt kvar i fysiska saker, men även gamla målbilder och delar av mitt liv som kanske inte riktigt rimmar rätt med vad jag vill nu. Det blir att saker hänger kvar ”bara för att de kan bli bra att ha”. Jag känner att jag är redo att släppa en del gamla idéer, drömmar och mål som jag kanske inte är så sugen på längre. Det är dags att lägga om kursen lite och tänka till igen. Vad är det jag egentligen vill?

Veckans mål – Målet den här veckan är att ha trevligt. Jag ska äta middag med Josefina på tisdag och har UIs influencerkväll på onsdag. Två kvällar av pepp och inspiration. Jag ska även passa på att läsa lite böcker när jag har ett par timmar för mig själv på flyget. Det är sällan jag får chansen att sitta ner helt själv under en längre tid (som inte är jobbtid), så en flygresa är ett ypperligt tillfälle att ta lite me-time.

Veckans dröm – Jag vet inte varför, men jag har alltid haft en dröm om att bo i USA när jag har familj. Det har säkert med hela Desperate Housewife grejen att göra. En idyllisk Wisteria Lane med grannar som känner varandra (utan dramat förhoppningsvis då) och barn som kan cykla på gatan utanför utan att man behöver vara orolig. Men det är ju bara en tv-show, så jag har en känsla av jag skulle bli ganska besviken när jag väl var där. Så det är en gammal dröm som åker i sopen, jag flyttar hellre till varmare breddgrader den dagen vi känner oss redo.

Veckans vision – Mig i vår bil, bakom ratten! Jag har ju inte körkort och har alltid åkt tåg, buss och tunnelbana vart jag än ska. Miljövänligt som tusan, men nu när vi har en fin bil så vore det toppen att kunna packa in Ace och Olive och bege oss ut på landsbygden över dagen on vi kände för det. Så ett av mina mål 2019 är att äntligen ta körkort. (jag har visserligen sagt det i ett par år nu…)

Här är min veckas lärdom, vision, mantra och affirmation:

Veckans fokus – Återhämtning. Ace är i utvecklingsfas 10 och Olive har skrikit på rävarna i trädgården minst en gång per natt de senaste veckorna. Så sömnen har varit ganska sådär ett bra tag nu. När jag tog bilderna till det här inlägget hade jag sovit ungefär 2 timmar på en natt. Så nu håller jag tempot lågt och samlar kraft där jag kan.

Veckans händelse – UIs influencerkväll på onsdag. Det ska bli jättekul att få hänga lite med hela teamet och de andra profilerna. Vi sågs senast på vår Instagram-dag i höstas, så det är ett tag sedan nu.

Lärdom från förra veckan – Jag trodde att jag skulle ha svårt att släppa gamla saker, speciellt om de hade nostalgiska minnen kopplade till sig. Men det gick förvånandsvärt enkelt. Det lärde mig något om mig själv och även om hur viktigt det är att inte dra runt på för mycket baggage i livet.

Veckans vardagslyx – Att få sova själv natten mellan onsdag och torsdag. Jag ska inte sätta något alarm eller planera in något på förmiddagen på torsdag, så att jag får vakna av mig själv och förhoppningsvis får i alla fall 8-9 timmar av ostörd sömn.

Veckans Inspiration – Som ni nog vet vid det här laget är jag väldigt intresserad av ämnet lycka. Så det här TED-talket av psykiatrikern Robert Waldinger om hur viktiga människorna runt oss är för ett långt och lyckligt liv är super intressant tycker jag.

Ok, din tur. Vad är din lärdom, vision, mantra och affirmation den här veckan?

Foto – Ida Zander. Min klänning kommer från Max & Co (annonslänk).

Här är min veckas lärdom, vision, mantra och affirmation:

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

1 kommentar

  1. Förlåt om jag återuppväcker din dröm om USA 🙂 men i Winnetka, IL där jag bor är precis som du beskrev det. Det första året jag bodde här kände jag ofta att jag var med i en film eller tv-serie. Allt var så perfekt och alla var så trevliga 🙂 Att Ensam Hemma spelades in här gör ju inte känslan av att vara med i en film mindre…