Äntligen! – Min Marie Kondo utrensning av garderoben

Min Marie Kondo utrensning av garderoben

…och vips var 60-65% av garderoben borta. Och hörreni, så skönt det känns!

I lördags förmiddag satte jag igång. Jag har läst kapitlet i Marie Kondos bok om just kläder två gånger och kände att jag hade någorlunda koll på hur jag skulle lägga upp hela projektet.

Garth var av utomordentlig help och hämtade alla hängande och ligganda spacebags från källaren. Det är där jag har stoppat undan allting som jag inte använder ofta, så att jag fortfarande hade dem kvar, men inte i själva huvudgarderoben.

Just nu är för övrigt den perfekta tiden för mig att gör en sån här Marie Kondo utrensning. Jag är tillbaka till min ”normala” kropp igen efter graviditeten, lite rakare, lite smalare på vissa ställen och lite rundare på andra. Kroppen har både sträckt och krympt för att anpassa sig till att skapa ett så hälsosamt foster och barn som möjligt och hur härligt är inte det?

Jag är faktiskt väldigt nöjd med min kropp just nu. Magen putar lite mer på grund av min Diestas Recti, men jag har vant mig vid det. I övrigt känner jag mig frisk och börjar bli stark igen. Det känns underbart bra.

Så att rensa ut nu, efter en så stor milstolpe i livet är helt perfekt. Jag känner mig nästan pånyttfödd och var redo att skaka av mig alla gamla fjädrar och börja om på ny kula.

Jag la upp alla mina kläder jag hade på sängen. Tröjor, byxor, jackor, klänningar, underkläder, strumpor… allt utom skor och accessoarer. Det blev en helt enorm hög (och då låg alla spacebagsen på golvet bredvid sängen!)

Sen var det bara att börja…

Does it spark joy?

Jag bestämde mig för att gå på magkänsla och processen gick faktiskt helt sjukt fort. Man ska tacka varje plagg man gör sig av med och det blev en stadig ström av tack. Jag tvekade kanske på ett 10-tal plagg allt som allt och 75% av dem åkte i välgörenhetshögen tillslut ändå.

De plaggen som jag verkligen älskar stod ut så starkt. Saker som jag har älskat förr var lite svårare att lägga ifrån mig, så de tackade jag för specifika tillfällen. Lite nostagliskt och ändå ganska så fint.

Det var en häftig upplevelse och jag kände mig fysiskt lättare när jag var klar.

Det blev i slutäandan 7 stora IKEA kassar till välgörenhet. En påse designkläder som jag tänkte sälja på Vestiaire Collective, en liten påse med gravidkläder att spara i källaren, ett par plagg som är bra att ha till castings och det var allt.

Det gick på ett par timmar att gå igenom allt och jag avslutade med att hänga undan och vika alla kläderna i lådorna precis som Marie rekommenderar. Min garderob är ungefär lika full som förr, men lådorna som innan var överfulla ekar nu tomma. Jag har inte ett enda plagg kvar i källaren! Jag kan se hela min garderob på en gång och det är fantastiskt.

Jag gick så långt att jag tog av mig byxorna jag hade på mig och la dem i välgörenhetshögen.

Garth var helt chockad över hur mycket som åkte. Han trodde att jag skulle ha mycket svårare att göra mig av med saker. Det trodde faktiskt jag med, men ibland överraskar man.

…det roligaste med hela grejen är att Garth som har skojat om att jag har velat göra den här utrensningen i flera månader nu, blev så inspirerad att han har spenderat hela dagen i dag med att rensa ut alla sina egna kläder. Han har tillochmed Marie Kondo vikt allt!

Tänk att han faktiskt hade nästan lika många plagg som jag och gjorde sig av med lite mindre. Så det finns en chans att han har mer kläder än vad jag har nu. Det ni!

Nästa helg tar jag tag i skor och accessoarer och efter det blir det sminklådan och hyllorna i badrummets tur. Jag ser verkligen fram emot det. Det är något väldigt tillfredsställande med att göra sig av med saker som man inte behöver längre.

Vem mer har gjort en Marie Kondo utrensning? Eller kanske någon som är lite sugen? 

Ni kan se hela min Marie Kondo utrensning på min instastories i en highlight. Det finns bland annat en stop motion på hela dagen. 

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

2 kommentarer

  1. Älskar att gå igenom och rensa ut, så skön känsla! Har precis börjat titta på Marie kondos serie på Netflix, verkligen satisfying haha!

  2. Du har inte funderat på att sälja mer av kläderna som går till välgörenhet ? Kommer du berätta här när du lägger ut kläderna på vestier ? 🙂