Måndagslistan 28e Januari

Hej sötnosar! Ny vecka, nu kör vi!

Min måndag började med att vända uppochner på hela huset för att hitta mina nycklar (Garth hade dem…) för att inse att Ace är precis sådär tyst som barn är när de gör något busigt.

…Det blev till att tvätta läppstift av barn, möbler, hund och barnvagnen. Tjoho! Nu har det börjat på riktigt haha. Men visst är han söt i rosa? Tur det, för han kommer att vara lätt grisskär i ansiktet och om händerna resten av veckan.

Jag har faktiskt sett lite fram emot alla knasigheterna som kommer med en liten skrutt. Han har en egen vilja nu och kopierar allt. Det blir en hel del goda skratt för tillfället och även om det är jobbigt att hitta tv kontrollen i toan så ger det lite extra oväntad krydda till livet.

Här är min veckas händelse, vision, lärdom och affirmation:

Veckans mantra – ” Jag bestämmer mitt eget värde”. Jag har varit en riktig people-pleaser i mina dagar. Jag tror att det är en biprodukt från vårt skolsystem. Det är så auktoritärt och drivet av prestation att vi lätt växer upp till att tro att vårt värde ligger i hur andra ser oss. Men det kunde ju inte vara mer fel. Den enda som kan bestämma vårt värde är vi själva och vad andra tycker om oss och våra prestationer är egentligen sekundärt. Om vi inte är nöjda med vad vi gör och vilka vi är så kan vi aldrig bli lyckliga. Samtidigt kommer inte alla att gilla allt vi gör och om vi bryr oss om det så kommer vi aldrig känna att vi kan göra någonting bra.

Veckans affirmation – ” Framåt och uppåt”. Jag känner mig väldigt positiv till framtiden just nu. Det är som att jag har fått klarhet i alla olika vägar jag har framför mig och nu gäller det bara att göra val åt vilket håll jag vill gå. En del av mig tänker att det vore mysigt att skaffa ett till barn snart och verkligen viga den här tiden till vår familj. Men en annan del känner att det är bättre att få landa lite i att vara mamma en stund till innan det är dags för nummer 2.

Veckans mål – I Januari så var mitt mål att få klart på min bokföring i tid. Det blev gjort och inskickat igår, så skönt! I februari ska jag fokusera på att rensa ut hemma och köra en Marie Kondo på alla mina kläder. Så den här veckan är lite av en mellan-tid. Jag ska använda dessa dagar till att knyta ihop alla trådar och få småsaker gjorda.

Veckans dröm – Att vara helt utan bostadslån när vi är pensionärer. Garth och jag har tittat lite på ett program på Netflix där olika personer har lyckats antingen betala av alla sina bolån, bygga och financiera allt i cash eller på annat sätt fått fritt boende. Det känns som en så jäkla vettig grej att göra och en väldigt rolig utmaning. Nu måste vi bara komma på hur…

Veckans vision – ”Nära vänner, aromaterapi, vatten och behandlingar” Min vision är att i framtiden ha en stående spa-date med mina närmaste vänner i månaden. Förr umgicks vi över drinkar, det känns inte lika aktuellt på samma sätt längre, då är ett spa bättre. Fluffiga handdukar, varma bad, bastu och bara få läsa bok eller prata om allt och inget. Mycket hälsosammare i alla fall.

Veckans fokus – Att få bort rosa läppstift från alla möblerna hemma…? Nej men fokus är att bli frisk. Jag har sovit för lite förra veckan och det är nog därför jag inte blir bättre. Så nu gäller bra mat, god sömn och massor med vitaminer.

Veckans händelse – På fredag har jag och Garth en datenight. Vi har bokat barnvakt en gång i månaden nu så att vi kan gå ut och äta och bara få vara vuxna tillsammans. Jag ser väldigt mycket fram emot det.

Lärdom från förra veckan – Lämna inte bokföringen till sista minuten… då blir det att jag sitter på nätterna och det krockar rejält med Aces dåliga nätter då han vaknar varje timma. I går natt sov jag kanske 1 timma sammanlagt uppdelat i 10-minuters intervaller… #Momlife

Veckans vardagslyx –Jag vill köpa lite nytt smink. Kanske något kul från Charloette Tilbury eller Tom Ford? Rensa ut och förnya är mitt mantra!

Veckans Inspiration – Instagramkontot @thegoodquote är en storfavorit hos mig. Det gör mitt scrollande på Instagram mycket mer givande dagligen. Det gäller att hitta sina små motivationskällor i vardagen.

Ok, din tur. Vad är din händelse, vision, lärdom och affirmation den här veckan?

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

2 kommentarer

  1. Haha, vilken liten busunge!

  2. Hej! Så hinl roligt när de kommer igång med massa bus! Fantasin finner inga gränser 😉 Ska snart flytta tillbaka till England efter ett års vända i Sverige. Undrade lite hur ni tänkt kring barnvakt. Använder ni någon ni hittat genom rekommendation eller någon firma? Samma person som kommer? Ha en fin kväll! Hälsningar från snöigt Göteborg