Måndagslistan 21a Januari

Mindful Monday - veckans dröm, vision, lärdom och affirmation

Men är det måndag nu IGEN? Det känns ju som att det var igår jag skrev den senaste måndagslistan.

Vad fort livet rullar. En vacker dag står man där och ser slutet och förhoppningsvis så kan man titta tillbaka och känna att ”det där gjorde jag bra”. Det är målet i alla fall.

Det som jag känner att jag skulle ångra mest just nu är att inte ha tagit tillräckligt många risker, misslyckats ofta nog, inte ha gjort tillräckligt många misstag och att jag inte tog hand om min hälsa tillräckligt väl. Givetvis står tid med Ace allra högst på listan. Men just nu känner jag att jag har en bra balans som Mamma, så förhoppningsvis så känner jag likadant då.

De andra grejerna måste jag jobba på.

Hälsan är på G, jag mår mycket bättre i magen nu sedan jag bestämde mig för att ta livet lite mindre allvarligt över jul. Nu jobbar jag för mig, inte för andra. Jag går hellre på en casting mindre och skrivet ett par inlägg färre än att känna konstant press och stress. Vissa veckor blir det 9 inlägg på bloggen (+ 5 på engelska), andra blir det 6 (+3 på engelska). Och det är helt ok, för jag satsar på kvalitet och att det ska vara hållbart nu.

Här är min veckas dröm, vision, lärdom och affirmation:

Veckans mantra – ”Behöver jag det här i mitt liv?” – Jag har satt igång en livsförändrande process och har verkligen insett att jag måste ha/göra/skapa mindre men bättre. Så jag analyserar precis allting för att se om det passar in i mitt nya kapitel i livet eller om det är dags att släppa. Jag vill ha kvar kärnan av det bästa när jag är klar. Så att jag kan hinna med det viktigaste och släppa fluffet runtomkring.

Veckans affirmation – ”Min superkraft är positivitet”. Jag har verkligen insett på senaste vilken tur jag har som är så positiv i grunden. Det har alltid kommit naturligt för mig och jag måste ofta förmå mig själv att vara kritisk istället för tvärtom. Det är en superkraft eftersom att det gör mig lycklig. Dock gör det även att jag inte alltid ser när något inte är bra för mig, så det är en liten nackdel som jag jobbar på. För mig är positivt tänkande nyckeln i livet.

Veckans mål – Att överleva till Garth kommer hem och sedan få sova ut haha. Ace är i utvecklingsfas 10 och varenda en av faserna har medfört sömnproblem. I natt vaknade han varje timma och låg och ropade ”Mamma, Mamma, Olive, Olive”. Väldigt gulligt, men nu fungerar jag på höga doser koffein. Jag tänker att det är en kort tid i livet som snabbt kommer att gå över. Nästan så att man blir lite nostalgisk redan nu.

Veckans dröm – Ett lyckligt liv. Det är i slutändan en dröm som vi alla har eller hur? Det svåra är att inse exakt vad det är som ger oss lycka. Kan man köpa det med pengar? Är det kopplat till kärlek? Kreativitet? Nöjen? Upplevelser? Utnyttjad potential? Sinnesfrid? Det är väldigt individuellt vad som gör just oss lyckliga och jag drömmer om att hitta min perfekta formula. Fram till dess jobbar jag på att bli lite lyckligare för varje dag.

Veckans vision – ”Väskorna är packade, 2 barns förväntansfulla ansikten, en resa och några timmar senare är vi i vårt andra hem.” Någonstans varmt, där vi spenderar minst 2-3 månader om året (beroende på skola). Istället för att åka på massor med olika resor får vi en till ”normal vardag” någon helt annanstans. Det blir nästan som att ha två olika liv. Så spännade och lärorikt!

måndagslistan - veckans dröm, vision, lärdom och affirmation

Veckans fokus – Framtiden. Jag och Garth ska träffa en ekonomisk rådgivare som vi är intresserade av att anlita. Vi är ganska bra på att planera och investera. Men vi har insett att vi inte har någonting att förlora på att ta in hjälp med den biten. Jag är intresserad av att lära mig mer om att investera i aktier här i UK. I Sverige har vi så många bra tjänster, men jag tycker att det är klurigare här. Vi ska även se hur vi bäst ska kunna fortsätta investera i fastigheter. Vi trivs bra i den branchen och det är trots Brexit och allt annat en bra långsiktig investering här i London.

Veckans händelse – Hände i dag. Jag fick en re-call till den reklamfilmen jag gick på casting för. Nu är det med en casting director som jag har träffat nästan två gånger i veckan i 14 år och hittills aldrig har bokat ett jobb för. Så jag tror att chansen att jag får jobbet är mindre än minimal. Men det är kul att få en call-back och man får vara glad för det lilla i det här fallet. Jag är fortfarande lite ringrostig efter att ha varit borta från modellandet/skådespelandet efter att jag fick Ace. Så det är kul att komma in i det hela igen.

Lärdom från förra veckan – Jag känner i hela kroppen att jag är på rätt väg mot en Tess 3.0. Version 2.0 var när jag flyttade till London för 14 år sedan och nu är det dags för nästa kapitel. Jag vet vem jag är, nu gäller det att ta reda på vad det är jag egentligen vill. Det är spännande när man verkligen börjar gräva djupt i sig själv. Ibland hittar man överraskande saker.

Veckans vardagslyx – På Torsdag ska jag boka in en massage hemma efter att Ace har gått och lagt sig. Personligen tycker jag att en massage ska kännas, så jag kör alltid på sport-massage. Jag vill nästan ha lite träningsvärk efter för att känna att det har gjort skillnad.

Veckans Inspiration – ”Charmen med tarmen” . Jag skrev om den i ett tidigare inlägg, men den här boken tåls att nämnas igen. Jag har bytt Aces probiotika från en med två bakterier till en med fem och funderar på att införskaffa ännu en med hela sju bakteriefamiljer. Jag har även hittat en bra till mig och Garth. Jag tycker att den här boken förklarar vår hälsa och hur magen och tarmarna fungerar på ett så bra och vettigt sätt. För mig som har magproblem är det extra intressant att se om jag kan göra skillnad med tillskott och rätt mat istället för fler tabletter.

Ok, din tur. Vad är din dröm, vision, lärdom och affirmation den här veckan?

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

3 kommentarer

 1. Cornelia

  Blev nyfiken på vad du menar när du skriver att du skriver 9 inlägg +6 på engelska, är det olika inlägg då? Eller översätter du ”bara” några inlägg från svenska? Innan när du hade båda i samma inlägg läste jag ofta båda två – men nu går jag inte in på den engelska alls och undrar om jag missar något?

 2. Tycker så mycket om dina måndagsinlägg! Jag gillar ditt sätt att tänka och du får mig alltid att känna mig motiverad och inspirerad. Det skulle vara roligt att höra mer om hur tänker kring investeringar, det är något som jag själv har funderat på länge men som känns som något så svårt att komma igång med. I Sverige finns ju Avanza och det låter så straightforward, här i UK vet jag inte ens var jag ska börja. Jag har Nutmeg som investerar en viss summa åt mig varje månad men skulle så gärna lära mig mer.

 3. AberAber

  Alltså detta behöver du inte alls ta till dig eller bry dig om men skriver ändå. På svenska skrivs månaderna med liten bokstav. Så också språk och nationalitetsord, t ex skrivs orden svenska och engelska inte med stor bokstav. Endast namnen England, Sverige. Och så fyller man inte i ”21a” alltså med a, som på engelska ”21st”. Förstår att du bott så länge i England att du inte reflekterar.
  Om man tänker så skulle a:et betyda att 21 uttalas tjugoförst. +a. Liksom. Blir fel.
  21 januari skriver man alltså.
  Written with love. Tänkte mest på att du influerar andra som också kan börja skriva fel. Annars tycker jag du har ett gott språk för att ha bott så länge utomlands!